NIEUWSApple

Steve Jobs afgetreden als Apple CEO

Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2011 | Apple

Steve Jobs is om gezondheidsredenen officieel afgetreden als CEO van Apple. Een historische verschuiving, die de teugels van `s werelds grootste bedrijf - gemeten naar huidige beurswaarde - in handen geeft van chief operating officer Tim Cook. Jobs blijft echter wel binnen het bedrijf actief. 

"Ik heb altijd gezegd dat als er ooit een dag zou komen dat ik niet meer kon voldoen aan mijn taken en verwachtingen als CEO van Apple, ik de eerste zou zijn om u dat te laten weten," zo schreef de medeoprichter en voornaamste kracht van de electronicagigant in zijn ontslagbrief. "Helaas is die dag gekomen."

Tim Cook werd alom beschouwd als de belangrijkste kandidaat voor de functie van CEO, en werd ook sterk door Jobs – nu voorzitter van de raad – aanbevolen om zijn taken met onmiddellijke ingang over te nemen. Hij deed dat ook tijdens voorgaande keren dat Jobs om medische redenen met verlof was. In een verklaring liet het bedrijf verder weten dat Steve Jobs Apple zal “blijven dienen met zijn unieke inzichten, creativiteit en inspiratie."

Hier vind je zijn ontslagbrief op de website van Apple. 


EDITORS' CHOICE