NIEUWSAudioQuest

AudioQuest introduceert NRG-X serie AC netsnoeren


Redactie HiFi.nl | 10 augustus 2011 | AudioQuest

AudioQuest kondigt haar nieuwe NRG-X2 en NRG-X3 netsnoeren aan. Deze nieuwe netsnoeren maken gebruik van AudioQuest innovaties die ervoor zorgen dat de typische vervorming die ontstaat in traditionele netsnoeren wordt verlaagd.

Ieder netsnoer voegt vervorming toe aan het AC-signaal, ongeacht de kwaliteit van de aangeleverde stroom. Dat geldt met name voor kabels met multi-stranded (een geleider opgebouwd uit meerdere dunne aders) geleiders. Zelfs de meest geavanceerde filters en netvoedingen kunnen deze vervorming niet elimineren.

De AudioQuest NRG-X netsnoeren maken gebruik van Long Grain Copper (LGC) aders die tot een semi-solid concentrisch getwiste geleider gesponnen worden. Deze fysieke opbouw, waarbij de aders zeer dicht op elkaar geplaatst zijn en ten opzichte van elkaar niet kunnen verschuiven, zorgt voor een significante verlaging van de vervorming die optreedt tussen de aders onderling. De hogere zuiverheidsgraad en de veel minder gecompliceerde molecuulstructuur van LGC koper verlagen deze vervormingscijfers nog verder. Ook de spiraalvormige opbouw tussen de geleiders draagt, volgens AudioQuest, bij aan de verlaging van de vervorming. 

De NRG-X2 bestaat uit twee 15 AWG (1,45mm²) semi-solid concentrisch getwiste Long Grain Copper geleiders in een spiraalvormige opbouw. De in standaard lengtes geconfectioneerde versies maken gebruik van connectoren die door middel van een koude lasmethode zijn gemonteerd. De kabels zijn voorzien van een grijs/zwart gevlochten mantel. 

De NRG-X3 maakt gebruik van dezelfde geleidertechnologie, maar voegt daar een derde geleider aan toe voor apparatuur die een aarde-aansluiting behoeft. 

De NRG-X2 en de NRG-X3 netsnoeren zijn verkrijgbaar in standaardlengtes van 0.9m, 1.8m en 3,0m, en zijn tevens leverbaar op haspels van 50 meter. 

Advies verkoopprijzen:

LengteNRG-X2NRG-X3
0.9m54 euro75 euro
1.8m69 euro99 euro
3.0m89 euro131 euro
50m haspel820 euro1312 euro
MERK

EDITORS' CHOICE