NIEUWSMarantz

Nieuw: de CD6004 en de PM6004 van Marantz

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2011 | Marantz

Eerder introduceerde Marantz een aantal nieuwe home cinema surround receivers, maar nu komt ook de stereo liefhebber aan zijn trekken. Marantz introduceert de CD6004, de nieuwste cd speler, en de PM6004 stereo versterker.

Ook nu was de grote (kleine) man achter Marantz, Ken Ishawata, verantwoordelijk voor het ontwerp van de CD speler en de stereo versterker. De ontwerpers grepen de mogelijkheid met beide handen aan om de al excellerende PM6003 geïntegreerde versterker nog verder te verfijnen en te optimaliseren vanaf bass naar middenbereik naar treble voor een muzikale voortbrenging die in volledige harmonie is. Het grootste verschil van de PM6004 is dat nu zowel de voorversterking als de eindversterking exclusief is opgebouwd uit discrete componenten – nog niet één Op-amp IC is zichtbaar. Speciaal geselecteerde componenten  maken het mogelijk om het geluid te verfijnen in detail, resulterend in een hogere helderheid en transparantie in de geluidsweergave. De PM6004 heeft zes lijn-ingangen waardoor Phono MM, twee paar vergulde luidsprekeraansluitingen met de mogelijkheid tot bi-wiring en een uitgebreide afstandsbediening.


Foto: de PM6004 stereo versterker

De CD6004 cd-speler heeft een gecentraliseerd CD mechanisme en een verbeterde stroomvoorziening. Dit alles is gemonteerd op een metalen bodemplaat om vibratie te voorkomen. De CD6004 accepteert niet alleen WMA en MP3 bestanden van CD, maar ook digitale audiobestanden van Apple iOS apparaten via de USB poort op de voorzijde. Je kunt je iPhone ook op deze manier opladen, de CD6003 kon dit bijvoorbeeld niet. De CD6004 beschikt zowel over digitale als analoge uitgangen.


Foto: de CD6004 cd-speler

Prijs & beschikbaarheid
De PM6004 en CD6004 zullen in het zwart en zilver/goud beschikbaar zijn vanaf midden september, beiden met een consumentenadviesprijs van 449 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE