NIEUWSApple

Mac OS X 10.7 Lion

Redactie HiFi.nl | 19 juli 2011 | Apple

Apple lanceert woensdag het nieuwe Mac besturingssysteem, voluit OS X 10.7 Lion geheten. Mission Control, AirDrop en Launchpad zijn een aantal van de functies die Apple aan voorganger Snow Leopard. 

Ter gelegenheid van de introductie van het nieuwe systeem, hebben we van de website een aantal belangrijke functies overgenomen. Zo zijn onder anderen de Multi-Touch mogelijkheden uitgebreid. De reactie op vingerbewegingen is nog vloeiender, nog realistischer, en er zijn nog meer opties om je Mac met de speciale handbewegingen of met één of meerdere vingers te besturen.

Een andere belangrijke innovatie is het zogeheten Mission Control, waarin schermvullende programma`s, Dashboard, Exposé en Spaces samen tot één nieuwe helikopterview van alles op je systeem worden gebundeld. Met één veegbeweging op het trackpad laat je het bureaublad uitzoomen en verschijnt Mission Control. Je kunt Mission Control zien als het middelpunt van je hele systeem: alles is te overzien en met één klik ga je naar de gewenste plek. 

Lees hier de uitgebreide uitleg van de bovenstaande nieuwe opties en meer, en klik hier voor een totaaloverzicht van alle toegevoegde mogelijkheden. 


EDITORS' CHOICE