De S-serie van Steinway Lyngdorf

Steinway & Sons, bekend van hun wereldberoemde piano`s, en Peter Lyngdorf, ontwikkelaar en producent van hoge kwaliteit digitale geluidssystemen, zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Steinway Lyngdorf. Zij introduceren nu de S-serie, een toevoeging aan het bedrijf`s assortiment van volledig digitale geluidssystemen.

De S-serie is ontwikkeld voor bestaande klanten die een compact systeem willen plaatsen in andere leefruimtes in een meer toegankelijke prijsklasse, maar de S-serie is natuurlijk ook geschikt voor nieuwe klanten. Het idee voor de S-serie is afkomstig van de Steinway Lyngdorf Signature reeks, maar er werd een eigen draai aangegeven. De S-serie maakt gebruik van het AER (Ambience Enhancing Radiation) tweeter design. De S-15 speaker heeft een wigvormige lens achter de Air Motion Transformer (AMT), die het geluid transporteert van de achterkant van de luidsprekerkast naar de open zijkanten. Vervolgens wordt het geluid gereflecteerd door de zijwanden van de kamer. Daardoor hebben luisteraars in een kleine ruimte het gevoel dat zij zich een grote ruimte bevinden.

De S-serie bestaat uit de slanke S-15 mid-hoog speakers en de S-210 on-floor twin boundary woofer. De gebruikte cones voor de 5 1/4 "mid-range drivers zijn gemaakt van een zeer licht en stijf aluminium, dat stijver is gemaakt door middel van een speciale behandeling. Een natuurgetrouwe weergave en muzikale bas worden geleverd door de S-210 dual 10 " boundary woofer met tegengestelde drivers die vrijwel alle trillingen van de kast elimineren.

De S-serie dankt zijn geluidskwaliteit aan de combinatie van hoog redement drivers, boundary woofers die een nauwkeurige bas leveren, de Steinway Lyngdorf RoomPerfect technologie en volledige digitale versterking. Door Peter Lyngdorfs revolutionaire RoomPerfect technologie kan het systeem worden aangepast aan de akoestische karakteristieken van elke ruimte, waardoor een optimale geluidskwaliteit wordt verkregen.

Voor een akoestische ervaring combineer je de S-Serie met de SP-1 Stereo procesoor en de juiste selectie van de A1 (2-kanaals) of A2 digitale versterkers (4-kanaals). Wil je liever een filmische ervaring, combineer de S-Serie dan met Steinway Lyngdorf’s P1 Surround Soud Processor en een digititale versterker. De S-Serie heeft verschillende montage opties. Zo kan de S-Serie aan de wand worden gemonteerd, hij kan geplaatst worden in een wand of je kunt hem plaatsen op boekenplanken en kasten. De S-Serie is verkrijgbaar in mat zwart en mat zilver.

De S-Serie is verkrijgbaar bij HiFi Corner in Schoten, zij zijn gevestigd aan paalstraat 128 in Schoten. Hier vind je hun website.

MERK

EDITORS' CHOICE