NIEUWSRedEye

RedEye: ook voor klassieke Pontiac GTO sportwagens

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2011 | RedEye

Met het RedEye systeem kunnen bijna alle apparaten die met een gewone afstandsbediening werken, zoals TV’s, DVD-spelers, airconditioners, kabel- en satellietontvangers met een iPhone, iPad of iPod Touch bediend worden. Dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat het systeem ingezet kan worden om een 1969 Pontiac GTO mee te besturen?

In het onderstaande filmpje laat Dave Phipps zien hoe hij het systeem aangewend heeft om er onderdelen van zijn klassieke sportwagen mee te kunnen bedienen. De afgelopen jaren - hij heeft zijn geliefde GTO al meer dan twintig jaar - heeft Dave diverse verschillende methoden gebruikt om bijvoorbeeld het portier van afstand te kunnen ontgrendelen; standaard sleutelhangers met afstandbediening, een telefoon met speciale applicaties, zelfs Bluetooth voor stemgestuurde bediening, om ook de ramen en het dak te kunnen bedienen.

Nu hij RedEye ontdekt heeft, kan hij er naast de eerder genoemde functionaliteiten ook de radio en het alarm mee bedienen, en de deuren niet alleen ontgrendelen, maar deze ook op afstand open laten gaan. Hij kan er zelfs de auto mee starten, en met één druk op z`n iTouch flink gas geven - een leuk truucje voor autoshows. Of met een andere knop zowel de deuren openen, de ramen laten zakken en het dak dichtvouwen, zodat hij meteen gereed is om mee weg te rijden. 


EDITORS' CHOICE