Colorfly Pocket Hifi

Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2011 | Colorfly

Colorfly introduceert met de Pocket Hifi C4 de nieuwste versie van `s werelds eerste draagbare muziekspeler die 24-bits wav-bestanden met een frequentie van 192KHz kan afspelen. De high-end audio-speler, DAC en hoofdtelefoonversterker is bovendien de eerste portable met een jitter minder dan vijf picoseconden.

Colorfly heeft veel aandacht besteed aan het design van de Pocket Hifi C4. De stijlvolle achterkant van echt hout is niet alleen bewerkt met het Colorfly logo, maar heeft een air van warmte en klasse. Deze look en feel wordt aan de voorzijde nog eens versterkt door het niet alledaagse ontwerp. Het apparaat speelt onder meer 24bit/192KHz audiobestanden af en heeft minder dan 5 picoseconden jitter. De Pocket Hifi C4 beschikt over twee 300 Ohm hoofdtelefoonaansluitingen.

De ALPS potentiometer bedient het volume nauwkeurig. Het gaat hier om speciaal voor Colorfly gefabriceerde modellen. Om het geluid zo perfect mogelijk om te zetten van digitaal naar analoog wordt gebruik gemaakt van een chique chip, namelijk de CS4398 van Cirrus Logic. Een vlaggeschip dat doorgaands gebruikt wordt in de duurdere klasse CD spelers. Een dynamisch bereik van 120dB met ultralage vervorming van 107dB. Ook de samplerate converter komt van Cirrus Logic, de CS8422. Naast deze exotische onderdelen wordt gebruik gemaakt van zijdecondensatoren van Sicmic.

Prijs & beschikbaarheid
De Pocket Hifi C4 is uitgerust met standaard en minijack hoofdtelefoonuitgang, USB poort, S/PDIF in- en uitgang, 32GB geheugen en SDHC geheugen uitbreidingsslot. De adviesprijs is 600 euro. Colorfly is verkrijgbaar bij de betere hifi speciaalzaak. Kijk voor meer informatie op de website van Vietron.


EDITORS' CHOICE