NIEUWSOrtofon

E-Q5 In-Ear hoofdtelefoon van Ortofon

Redactie HiFi.nl | 19 juni 2011 | Ortofon

De E-Q5 belooft volgens Ortofon snelheid, detaillering en een doortekend laag, een unieke combinatie voor in-ear met een single pole balanced armature driver. Ortofon heeft de vele jaren van fijnmechanische kennis toegepast in de productie op het vlak van de in-ear hoofdtelefoons.

Als nieuwe speler heeft Ortofon besloten niet met een standaard ontwerp te komen en maakt dan ook geen gebruik van dynamische drivers of de standaard balanced drivers. Ortofon heeft een hybride drivertechniek toegepast, de moving armature ofwel de single pole armature. Dit soort luidspreker heeft weliswaar een diafragma, maar wordt aangedreven door een geminiaturiseerde armature motor. Terwijl normale balanced armatures tussen twee magnetische polen zweven, is de Ortofon driver omgeven door één magnetisch veld, vandaar het predicaat "single pole".

Naast een eigen weg qua drivertechnologie is de Ortofon E-Q5  robuust uitgevoerd met een driverbehuizing of akoestische kamer uit een massief stuk aluminium. Handig detail is de rode markering van de rechter in-ear. Een garantie voor enerzijds een correct stereobeeld en anderzijds de juiste pasvorm van een van de drie meegeleverde siliconen oorstukken. De flexibele bedrading zorgt ervoor dat het systeem klaar is voor intensief gebruik onderweg en de standaard 3,5mm mini jack vindt zijn weg naar vele MP-3 spelers.

Een E-Q5 kost 269 euro inclusief BTW en is verkrijgbaar in een rode, zilveren of zwarte uitvoering. De hoofdtelefoon wordt geleverd met drie siliconen oorstukken. De Ortofon in-ear hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar bij de betere hifi specialist. Voor meer informatie kun je kijken op de website van HNNY Benlux.


EDITORS' CHOICE