NIEUWSDPS

DPS en Ear Yoshino op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over DPS en Ear Yoshino op de High End uitgelicht: 

De excentrieke Engelsman Tim de Paravicini is altijd goed voor een kruidige uitspraak over hifi. Hij geldt niet alleen als een van de hifi-goeroes, hij gedraagt zich er ook een beetje naar. Dat neemt niet weg dat hij briljante ontwerpen maakt die niet alleen geweldig klinken, maar die ook qua uiterlijk op zijn minst opvallend genoemd mogen worden.

Voor- en eindversterkercombinatie - (c) M&M4Media

Deze voor- en eindversterkercombinatie van zijn hand combineren een retro-futuristisch uiterlijk met opmerkelijke specificaties. Zo gebruikt hij uitsluitend transistoren als versterkend element, maar steeds in single-ended configuratie. Dat hij daar bij de M100 monoblokken een vermogen van 100 Watt in Klasse A weet te bereiken is spectaculair. De eindversterkers hebben trouwens wel een uitgangstrafo die door hemzelf is ontworpen. De voorversterker heeft 8 ingangen (3 symmetrisch) en 6 uitgangen (ook 3 symmetrisch) die gelijktijdig kunnen worden gebruikt voor tri-amping met monoblokken... hmmmmm....


EDITORS' CHOICE