NIEUWS

Nieuw loopwerk van CEC

Redactie HiFi.nl | 18 juni 2011 |

Sommige audiofielen hebben hier al een tijd op gewacht nadat de TL-51x en TL-51xR vanaf eind vorig jaar niet meer leverbaar waren, maar het nieuwe loopwerk van CEC, de TL-3N is vanaf nu beschikbaar. 

Aan het uiterlijk zijn er weinig wijzigingen ten opzichte van de TL-51x, maar aan de achterkant zie je de nieuwe aansluitingen. De CEC Superlink is verbeterd en is nu uitgevoerd met 4 BNC connectoren, zodat er betere kabels gebruikt kunnen worden dan met de DB9 connector van de `oude` Superlink connector mogelijk was. 

Met de Superlink is Word klok aan te sturen vanuit de DA-converter, dit kan op dit moment al met de Q link op de Van Medevoort DA466 DA converter en binnenkort ook met de DA-3N van CEC die over een tijdje ook leverbaar is. Deze Superlink uitgangen op de TL-3N zijn vier aparte coaxiale connectors voor respectievelijk de DATA, MCK, LRCK en BCK. De MCK is de klok ingang, de andere drie zijn uitgangen. 

Inwendig is er eigenlijk niets meer hetzelfde, er is een nieuw CD loopwerk ontwikkeld, afgeleid van de TL-1. Dit werkt met twee snaren, één voor de laser en één voor de CD aandrijving. Ook is de voeding volledig vernieuwd. 

De adviesprijs is 2.498 euro. 


EDITORS' CHOICE