NIEUWSSharp

Sharp introduceert soundbars


Redactie HiFi.nl | 18 juni 2011 | Sharp

Sharp introduceert twee soundbars van 26 mm hoog. De platte HT-SL70 en HT-SL50 kunnen voor de LCD TV geplaatst worden of aan de muur worden bevestigd. Volgens Sharp zijn de voordelen van deze nieuwe soundbars de flexibele plaatsingsopties, hoogwaardige luidsprekers, actieve subwoofer en digitale audio-aansluiting via HDMI 1.4.

“Soundbars vormen tegenwoordig een productcategorie op zich. Daarom heeft Sharp vanaf nu twee modellen in het assortiment opgenomen,” aldus Alex van der Noll, Product Manager Consumentenelektronica van Sharp Benelux. “Of de klant nu op zoek is naar een mooi geluidssysteem voor de woonkamer, slaapkamer of keuken, de twee nieuwe modellen voegen zonder twijfel een nieuwe beleving toe aan de huidige tv-ervaring.”

De HT-SL70 en HT-SL50 2.1-systemen met actieve subwoofers leveren een totaal RMS-vermogen van respectivelijk 200 en 100 Watt. De HT-SL70 kan zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd. Dit is mogelijk omdat de soundbar uit twee delen bestaat. De twee delen kunnen aan elkaar worden gekoppeld voor plaatsing voor of onder de LCD TV, maar het is ook mogelijk de twee afzonderlijke delen verticaal aan beide kanten te plaatsen. De HT-SL70 en HT-SL50 kunnen op de LCD TV worden aangesloten via de HDMI-aansluiting en zijn via de afstandbediening van de TV te bedienen. Een 3,5-mm audio-ingang maakt het aansluiten van extra audiobronnen, zoals MP3-spelers, mogelijk voor het afspelen van muziek.

De HT-SL50 is geschikt voor LCD TV’s met een beeldschermformaat van 32- en 40-inch en is beschikbaar vanaf juni voor een adviesverkoopprijs van 199 euro. De HT-SL70 is ontworpen voor beeldschermformaten van 46- en 52-inch en beschikbaar vanaf augustus voor een adviesverkoopprijs van 299 euro.


EDITORS' CHOICE