NIEUWSPure Digital

PURE lanceert de Sirocco 550

Redactie HiFi.nl | 16 juni 2011 | Pure Digital

PURE, vooral bekend van digitale radio’s zoals de Evoke-1 en Evoke Flow, heeft onlangs de Sirocco 550 gepresenteerd. Een strak micro hifi systeem met internet-connectie en digitale DAB+ radio, FM, CD en een docking station voor iPod’s en iPhones.

De Sirocco 550 beschikt over twee keer 40 Watt. PURE is ook bekend van de vele ontwikkelingen en patenten die uiteraard in de producten terug te vinden zijn. Clearsound is zo’n techniek waarbij klasse-D versterkers gebruikt worden in combinatie met de verwerking van digitale signalen om een mooi, helder geluid tot stand te brengen, met desgewenst een hoog volume niveau en een langer stroomverbruik.

De Sirocco 550 maakt verbinding met het internet en kan zo duizenden radiostations van over de hele wereld aan. Ook op het internet beschikbare podcasts worden gevonden. Dit alles zonder dat er een computer aan te pas komt. Het streamen van de muziekcollectie op een computer of server behoort ook tot de mogelijkheden waarbij alle track info op het display af te lezen is.

Via het online internetportaal van PURE is ook nog een selectie PURE geluiden af te spelen op de 550. Via ditzelfde portaal kan men ook zelf radiostations toevoegen en lijsten maken van favorieten. Die komen dan beschikbaar op de radio.

Naast de mogelijkheid om muziek via iPod of iPhone af te spelen, speelt de Sirocco alle soorten audio-CD’s, USB-drives en sticks, digitale DAB/DAB+ internetradio en FM radio en heeft nog 2 extra ingangen voor andere audiospelers, bijvoorbeeld Creative, Siemens, BlackBerry en Nokia.

Mocht er een iPod of iPhone gedockt zijn dan kan er ook nog een TV worden aangesloten op de Sirocco 550 en kan met zo alle films bekijken die op deze spelers staan.

De Sirocco 550 is te koop voor 499 euro. Kijk voor meer informatie op de website van de Radiowinkel.


EDITORS' CHOICE