Chord op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Chord op de High End uitgelicht: 

Chord USB DAC - (c) M&M4Media

Chord heeft natuurlijk de steeds verder groeiende Chordette serie van kleine componenten bij zich. Minuscule maar zeer hoogwaardige apparaatjes waarmee een ultracompacte high-end set kan worden samengesteld. Het belangrijkste nieuws is echter de QBD76HD d/a converter, die voorzien is van een speciale USB ingang (op de plaats waar anders de Wifi antenne zit) waarmee het streamen van 24/192 materiaal via USB mogelijk wordt.


Chord loopwerk - (c) M&M4Media

De meeste andere merken die iets met USB en HD-audio doen knijpen de USB stream af op maximaal 96 khz, maar meestal komen ze zelfs niet verder dan 16/48. De QBD76HD heeft alle benodigde drivers voor PC en Mac aan boord, en bezitters van een bestaande QBD76 kunnen de HD-upgrade toepassen. De prijs van de nieuwe DAC en de upgrade zijn nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE