Cambridge Audio op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Cambridge Audio op de High End uitgelicht: 

Cambridge Audio toont in München de geweldige multispeler 751BD (binnenkort verschijnt de recensie op HiFi.nl). Deze uiterst compacte alleseter is losjes gebaseerd op de bekende Oppo multispeler, maar door Cambridge voorzien van onder meer een eigen audioschakeling en voeding, waardoor de speler aanzienlijk beter klinkt.


Cambridge Azur - (c) M&M4Media

Ook in de Azur en Topaz series is er nieuws uit de oude Britse universiteitsstad. De 350C cd-speler en de 350A versterker kosten samen minder dan 1000 euro en beloven net als hun voorgangers een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.


Cambridge Topaz - (c) M&M4Media

In de nog wat goedkopere Topaz serie nemen de CD10 cd-speler, AM10 versterker en SR10 stereoreceiver het stokje over.


Matthew Bramble en Dominic Baker - (c) M&M4Media

Op de stand van Cambridge Audio komen we ook ontwerpers Matthew Bramble (links op de foto) en Dominic Baker (rechts, voorheen werkzaam bij Focal) tegen. Buiten Groot Brittannië zijn ze zelden samen in het wild te zien, vandaar dat we de gelegenheid even aangrepen om deze foto te schieten.


EDITORS' CHOICE