NIEUWSAudioQuest

Audioquest op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over AudioQuest op de High End uitgelicht: 

AudioQuest heeft een grote stand in een van de hallen. Centraal in hun presentatie staat de ontwikkeling op het gebied van kabels die tot voor kort niet echt een plaats hadden in de hifi, namelijk USB-, Firewire- en netwerkkabels. Maar met de snelle ontwikkelingen op het gebied van streaming audio begint de computer een steeds belangrijkere rol te spelen in de geluidsinstallatie. Omdat AudioQuest zich tot doel heeft gesteld voor elke toepassing in de AV een passende kabel van hoge tot zeer hoge kwaliteit te ontwikkelen worden op de HEM de nieuwe USB- en Firewire kabels gedemonstreerd. In een afgesloten ruimte luisteren we met stijgende verbazing naar het verschil tussen een standaard-USB kabel en de ‘audiofiele’ exemplaren van AudioQuest.


AudioQuest - (c) M&M4Media

Ook voor Firewire- en netwerktoepassingen zijn nieuwe kabels ontwikkeld, zodat om het even welke geluidskaart of computer met externe opslag kan worden gebruikt. Zelfs het verschil tussen verschillende netwerkkabels van de computer naar de externe harddisk is hoorbaar, wat natuurlijk een gotspe is om in audiofiele kringen te beweren. Maar met eigen oren luisteren is nog steeds de beste referentie, en ontkennen is zinloos. Rondom het aansluiten van een computer op de geluidsinstallatie is nog veel onduidelijkheid en heersen nog veel onterechte vooroordelen, wat de emancipatie van Streaming Audio er volgens ons niet eenvoudiger op maakt. AudioQuest zorgt in elk geval voor het best mogelijke ‘umfeld’ voor de veeleisende computer-audiofiel, en zet daarmee wat ons betreft definitief een punt achter de bits-zijn-bits discussie.

MERK

EDITORS' CHOICE