NIEUWSLinn

Linn introduceert Majik Isobarik


Redactie HiFi.nl | 25 mei 2011 | Linn

Linn herintroduceert een klassiek Linn design: een speaker met ‘Isobaric’ laag. Dit is een systeem dat een zuivere, diepe basweergave uit een relatief compacte behuizing weet te halen.

De Majik Isobarik is een reconstructie van de originele Linn Isobarik. Deze werd in 1976 gelanceerd en gebruikte twee subwoofers die samenwerkten om de basweergave naar beneden toe uit te breiden. Deze techniek werd later ook toegepast op de modellen Sara en Keltik.

De Majik gebruikt een 8 inch reflex isobarisch bassysteem met een aantal belangrijke voordelen:
- Een zeer diepe bas uit een relatief compacte behuizing. Door de aansturing en beweegbare massa te verdubbelen (twee conussen en twee spreekspoelen) en de stijfheid van de ophanging te verdubbelen, kan er een basextensie worden gehaald met slechts de helft van de kastinhoud t.o.v. een normaal systeem.
-Een verlaging van de vervorming. Alle woofers hebben last van asymmetrie in hun beweging: de kracht om de woofer naar buiten te duwen is anders dan de kracht die nodig is om de woofer naar binnen te trekken. Door de woofers in tegengestelde richting tegenover elkaar te monteren (dus met de `gezichten` naar elkaar toe), wordt symmetrie in de beweging afgedwongen en wordt de beweging meer lineair.
-Omni-directioneel laag, voor een makkelijke plaatsing van de luidsprekers in vrijwel iedere ruimte. Door het isobaric systeem aan de onderzijde van de kast te plaatsen, levert de Majik Isobarik echt omni-directioneel laag. Dit heeft grote voordelen door het verminderen van negatieve kamereffecten.
-Meer bas bij gelijkblijvend ingangssignaal. Door het laag naar de vloer te richten, kan deze beter koppelen voor meer geluidsdruk.

Linn organiseert een road-show langs verschillende dealers in Nederland. Deze zal beginnen bij Beter Beeld & Geluid vanaf volgende week. Verdere data worden nog bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie hier.

MERK

EDITORS' CHOICE