NIEUWSVelodyne

Digital Drive Plus

Redactie HiFi.nl | 11 mei 2011 | Velodyne

Maandag kondigden we het al aan, Beter Beeld en Geluid heeft twee korte filmpjes gemaakt over de Digital Drive Plus van Velodyne Acoustics.

DD+ biedt meerdere manieren om de bas-weergave te optimaliseren door het gebruik van Velodyne’s ‘Room Management Software’. Met behulp van Auto-EQ+, de meegeleverde microfoon en software is met één druk op de knop de subwoofer geoptimaliseerd. Deze instellingen kunnen ook met de hand worden gedaan. De subwoofer moet dan op een tv of USB poort  worden aangesloten, waarop dan een 8-bands parametrische eq kan worden bijgesteld. Hiervoor zijn zes geheugens beschikbaar. Ook zitten er knoppen voorop de subwoofer om deze in te stellen zonder tv of pc.

Volgens Velodyne produceert de DD+ de laagste vervorming in de industrie: slechts 0,5%, maar met een 4,5 tot 6 dB hogere maximale geluidsdruk ten opzichte van de oudere DD serie. Dit alles is dankzij Velodyne’s servo-technologie en klasse D ‘Energy Recovery System’ versterker van 3000W.

Alle vier de nieuwe modellen in deze serie (DD 10+, DD 12+, DD 15+ en DD 18+) bezitten magneetstructuren vanaf 17 kg, conussen gemaakt van glasvezel en Rohacell en 6-laags spreekspoelen.

Vandaag de tweede video over het instellen van de subwoofer. 


EDITORS' CHOICE