NIEUWSNagra

Nagra shows bij AudioXperience

Redactie HiFi.nl | 01 mei 2011 | Nagra

AudioXperience meldt dat ze sinds april dealer zijn van het legendarische Zwitserse audiomerk Nagra. Het opvallende uiterlijk van de componenten en de bijzonder muzikale klank maken van Nagra een perfecte aanvulling op het zorgvuldig samengestelde merkenpakket van AudioXperience. Op dit te vieren, organiseert AudioXperience op 13 en 14 mei luistershows met Nagra.

Nagra begon haar bestaan precies zestig jaar geleden toen de in Zwitserland wonende Poolse ingenieur Stefan Kudelski zijn eerste draagbare taperecorder ontwikkelde, de Nagra 1. Het voor die tijd ongekend compacte en hoogwaardige apparaat ontketende een revolutie in de radiojournalistiek. Reporters die op locatie geluidsopnames maakten roemden de gebruiksvriendelijkheid, en de studiotechnici waren onder de indruk van de geluidskwaliteit. Een aantal succesvolle opvolgers vestigden de merknaam voorgoed, en in de filmwereld was Nagra lange tijd de onbetwiste standaard.

Hoewel `Nagra` in het Pools `neemt op` betekent besloot het bedrijf in 1997 haar assortiment uit te breiden en high-end stereoapparatuur te gaan bouwen. De nieuwe apparaten vielen niet alleen op door hun afwijkende formaat en heerlijk eigenwijze vormgeving, maar ook door hun zeer precieze en muzikale weergave. Tot op de dag van vandaag staat Nagra synoniem voor de hoogst haalbare kwaliteit, zowel in constructie als beleving.


Foto: De Nagra 300i

AudioXperience voert per onmiddellijk het volledige assortiment van Nagra, en daar hoort een feestelijke introductie bij. Daarom organiseren zij op 13 en 14 mei een drietal luistershows. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen nieuwsgierige muziekliefhebbers kennis komen maken met dit merk.

Tijdens de show zal worden gedemonstreerd met de nieuwe 300i geïntegreerde buizenversterker op de Sonus Faber Elipsa luidspreker. Vinyl is in zeer goede handen bij de Nagra VPS buizen phonotrap en cd`s worden afgespeeld met de Nagra CDP cd-speler. De Nagra DAC zal worden gebruikt om streaming muziekmateriaal af te spelen. De meest uiteenlopende genres zullen de revue passeren. De klassieke muziek tijdens de demonstratie wordt verzorgd in samenwerking met speciaalzaak Bullit Klassiek uit Eindhoven. De albums die zij meenemen zullen ook te koop zijn tijdens de show..

Let op: Om een zo goed mogelijke demonstratie te kunnen geven is het aantal beschikbare plaatsen beperkt tot 8 per sessie. De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 13 mei van 20.00 tot 22.30 u. Op zaterdag 14 mei zijn er twee sessies, van 12.00 tot 14.00 u. en van 15.00 tot 17.00 u. Geef in je mailtje (info@audioxperience.com) alstublieft duidelijk aan voor welke groep je je wilt aanmelden. AudioXperience is gevestigd aan Spegelt 66 in Nuenen.


EDITORS' CHOICE