NIEUWSToshiba

Veel nieuws van Toshiba

Redactie HiFi.nl | 07 april 2011 | Toshiba

Toshiba komt binnenkort met een nieuw multi-processorplatform, de CEVO-Engine. Ook komt er een nieuwe serie ‘slimme’ en ‘persoonlijke’ LED-tv’s uit, de UL863. Alsof dat nog niet genoeg is komt Toshiba ook nog met een serie 3D tv’s op basis van 3D-polarisatiefiltertechnologie, de VL863.

Foto: UL863

Als eerste de CEVO-Engine,dit is een platform wat nodig is om tv-applicaties te kunnen aanbieden. Ook kunnnen hier Smart-TV functies mee worden uitgevoerd.  Een van deze applicaties is de ‘Auto Calibration’, dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de conversie van 2D naar 3D. “De CEVO-Engine is de motor achter de vele innovaties die Toshiba voor de komende tijd op tv-gebied in petto heeft, unieke applicaties die profijt trekken van de superieure prestaties van het multi-processor,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager bij Toshiba.

De nieuwe serie UL863 bestaat uit vier modellen van 32, 37, 42 en 46 inch. Alle modellen zijn voorzien van Personal-TV, een applicatie die door middel van gezichtsherkenning maximaal vier gebruikers kan identificeren en automatisch hun persoonlijke instellingen kan selecteren. Ook een Auto Calibration tool is aanwezig.

De VL863 maakt gebruik van 3D-polarisatiefiltertechnologie. Dankzij deze technologie, die al wordt toegepast in bioscopen, kunnen gebruikers 3D-beelden bekijken met een lichtgewicht bril. Deze bril heeft geen batterijen of geïntegreerde circuits nodig.

Kijk op Toshiba Places voor meer informatie over de applicaties. 


EDITORS' CHOICE