NIEUWS

DEQX met Mytek stereo96 DAC

Redactie HiFi.nl | 28 februari 2011 |

HiFi.nl schreef afgelopen zomer al over de uitbreiding van DEQX met de DEQX Express. Nu is er voor de DEQX HDP3 een uitbreiding aan de bovenkant van het prijzenspectrum.

Wanneer deze wordt uitgerust met de optie ‘digital out’ kan het digitale hoog, midden en laag-signaal geconverteerd worden door drie afzonderlijke Mytek stereo96 DAC’s.

Mytek stereo 96 DAC

AudioSense zegt over deze uitbreiding: “De verstaanbaarheid van groot koorwerk is bijzonder goed. De veel gehanteerde term ‘loskomen van de speakerkast’ doet het geluidsbeeld met deze DAC’s geen eer aan, het gaat verder dan dat. Ook de beschrijving ‘de digitale bewerking wordt analoog’ wordt nu opnieuw gedefinieerd. Wanneer je deze set beluistert begrijp je precies de uitdrukking ‘de hoogweergave is vloeibaar geworden’”.

De Mytek stereo96 DAC is een twee kanaals 24 bit PCM 192 kHz DAC met 100 MHz analoge bandbreedte met SuperLock schakeling. Voor gebruik met DEQX digital out zijn er de digitale AES/EBU ingang en gebalanceerde uitgangen. De DAC heeft echter ook een spdif en toslink in.

De Mytek kost 899 euro per stuk, een DEQX digital out PCB is 520 euro en een set van 3 Mytek DAC’s samen met DEQX digital out kost samen 2850 euro.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van AudioSense.


EDITORS' CHOICE