Cisco breidt Linksys E-serie uit

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2011 | Cisco-Linksys

Cisco introduceert de Linksys E4200, het nieuwste en meest geavanceerde lid van de Linksys E-serie productfamilie. De E4200 biedt netwerksnelheden tot 450Mbps, heeft een nieuw innovatief ontwerp en is ideaal voor home entertainment. Het levert de kracht die nodig is voor HD-videostreaming en verbindt alle netwerkapparaten in huis, zoals laptops, smartphones, iPads, internet-tv`s, Blu-ray spelers en gameconsoles.

Dankzij de SpeedBoost-technologie zijn de krachtige prestaties beschikbaar in het hele huis. De Linksys E4200 is uitgerust met 3 x 3 antennetechnologie die tot 450Mbps levert op de 5 GHz frequentieband, SpeedBoost-versterkers die zijn ontworpen voor extra bereik en MIMO-technologie die de muren gebruikt om het signaal verder te brengen. De Linksys E4200 past naadloos in de woonkamer naast het home entertainment-systeem. De router is ontworpen door het Cisco Consumer designteam met designcentra in Denemarken en Californië.

 

Zoals alle E-serie modellen wordt de Linksys E4200 geleverd met Cisco Connect-software waarmee consumenten hun nieuwe router in drie gemakkelijke stappen kunnen installeren en het draadloze netwerk eenvoudig kunnen beheren. Om de draadloze entertainment-ervaring verder te verbeteren, is de Linksys E4200 uitgerust met een USB-poort waarmee de consument direct USB-apparaten zoals externe harde schijven op de router kan aansluiten, zodat ze draadloos kunnen worden gedeeld. Consumenten kunnen dan hun favoriete HD-films en muziek vanaf het opslagapparaat naar tablet pc`s, laptops of verbonden tv`s streamen.

Prijs en beschikbaarheid
De Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 169 euro. Voor meer informatie over Linksys, kan men terecht op de website.


EDITORS' CHOICE