NIEUWS

45 x 45’s van The Rolling Stones


Redactie HiFi.nl | 09 februari 2011

The Rolling Stones brengen op 8 april dit jaar weer een nieuwe box uit. In deze box zijn alle 45 toeren-singles die zijn uitgebracht van 1971 tot 2006 te vinden.

De box bestaat uit 173 liedjes, verdeeld over 45 jaar in 45 cd-singles. 80 van die nummers zijn nog niet eerder officieel uitgebracht. Alle hoesjes zijn herdrukken van de originele `house-sleeves`. Bovendien zit er een boek van 32 pagina’s met foto’s en verschillende geschreven stukken, onder andere door journalist Paul Sexton en voormalig bassist en `band-archivaris` Bill Wyman bij. De muziek zal ook digitaal beschikbaar komen.

De Stones waren (of zijn, wellicht) altijd bij uitstek een band van singles geweest, iets wat deze box mooi onderstreept. Zo zitten er natuurlijk wereldhits als Brown Sugar, Angie, Miss You en Mixed Emotions tussen, maar de band van rock-iconen Mick Jagger en Keith Richards laten ook hun roots en voorbeelden doorklinken in hun vele covers: Let it Rock (Chuck Berry), Ain`t too Proud to Beg (The Temptations), Harlem Shuffle (Bob & Earl) en natuurlijk Bob Dylans Like A Rolling Stone.

Het is ondertussen de zoveelste verzamelaar van de Stones, rond wie het qua nieuw werk al jaren ijzig stil is, maar dat maakt deze verzamelbox voor de liefhebber niet minder interessant. Niet alleen vanwege de niet eerder uitgebrachte nummers die er in zitten, ook nostalgie en de roots van de band treffen elkaar in de roze/rode doos, die ongetwijfeld mooi past in de platenkast van menig bluesrockliefhebber.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »