NIEUWSSpendor

Nieuwe speaker van Spendor Audio

Redactie HiFi.nl | 08 februari 2011 | Spendor

Tijdens de Bristol Sound & Visionshow zal Spendor Audio een nieuwe vloerstaande luidspreker introduceren. Het nieuwe model, de A3, combineert volgens Spendor Audio een natuurlijk geluid met een goed lagetonenbereik.

De hele A serie

De 15 centimeter basunit is ontworpen door Spendor zelf en zal ook door hen gemaakt gaan worden. De speaker bestaat uit een massief gegoten aluminium frame, conusmateriaal, fasecorrectietechnologie en een grote conusuitslag.

De 22mm surround tweeter combineert volgens Spendor Audio het grote frequentiegebruik van een kleine conus met de lagetonenkarakteristiek van een groter formaat. Hierdoor wordt een groot frequentiegebied verkregen.

In de bodemplaat van de A3 zijn vier massief stalen stabilisatoren geplaatst. Daardoor ziet de speaker er slank uit, maar zou hij toch goede stabiliteit bieden. Volgens Spendor Audio zouden deze stabilisatoren er ook voor zorgen dat elke beweging onderdrukt word, waardoor er geen vertroebeling van geluid optreed.

A3 cherry

De speaker is vanaf 1 maart verkrijgbaar in licht eiken, donker walnoten, kersenhout en zwart essen en gaat 795 euro kosten. 

MERK

EDITORS' CHOICE