NIEUWS

Update: Impact Retail failliet verklaard

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2011

IMpact Retail, het moederbedrijf van elektronicawinkels It`s Electronics, Modern.nl en Prijstopper, vraagt uitstel van betaling aan. Op de website van het bedrijf is te lezen dat alle 118 winkels en webshops per direct gesloten zijn.

Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart van de winkels en de webshops in een al dan niet afgeslankte vorm. Bij IMpact Retail zijn 980 mensen in dienst. Het personeel kreeg maandagavond de mededeling om dinsdag niet op het werk te verschijnen. Het is onduidelijk wat er met het personeel gaat gebeuren. De bewindvoerder die hier een belissing over zal moeten nemen, wordt dinsdag aangesteld.

IMpact Retail was al bezig met een herstyling van het bedrijf. Het wilde alle winkels onder één formule met service (It`s) brengen. Verminderde marges is een toegenomen concurrerende markt zouden de hoofdreden voor het aanvragen van de surseance. Consumenten die een bestelling hebben lopen bij een van de diensten bij IMpact Retail of iets in reparatie hebben gegeven, krijgen persoonlijk bericht, aldus de website van het bedrijf. Er wordt gestreefd naar zo min mogelijk overlast voor klanten.

Inmiddels is Impact Retail failliet verklaard. Wel gaan It`s Electronics, Prijstopper en Modern.nl in afgeslankte vorm door. EDITORS' CHOICE