NIEUWS

Netgear XAVB1004

Redactie AV & Domotica | 18 augustus 2009
(Ingezonden mededeling)

Innovatieve Powerline Kit met geïntegreerde 4-poort switch combineert prestatie, gebruikersgemak en energiebesparing

Rotterdam, 11 augustus 2009 — NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), wereldwijd aanbieder van technologisch geavanceerde netwerkproducten, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de nieuwste Powerline Networking kit om stopcontacten te veranderen in supersnelle internet- en thuisnetwerkverbindingen.

NETGEAR’s Home Theater Internet Connection Kit (XAVB1004), bekroond met de 2009 CES Innovations Award, maakt het mogelijk om meerdere entertainment apparaten met een Ethernet-toepassing, zoals spelcomputers, Blu-ray™ spelers, HDTV’s en media streamende set-top boxes, tegelijktijdig te verbinden met het internet en thuisnetwerk.

Door middel van een high-speed stopcontactverbinding maakt deze Powerline kit high-performance applicaties mogelijk zoals HD video streaming, Voice over IP (VoIP), online gaming en de overdracht van grote bestanden naar netwerkapparatuur in de thuisbioscoop.

De kit bevat een Powerline AV Adapter met 4-poort Ethernet Switch (XAV1004) en een Powerline AV Ethernet Adapter (XAV101). Deze ‘no new wires’ stopcontacttechniek biedt klanten toegang tot een high-speed datanetwerk via hun bestaande elektrische bedrading. Hierbij wordt gebruik gemaakt van betaalbare en gemakkelijk te installeren adapters. Daarnaast, biedt deze oplossing energiebesparing door middel van geavanceerde energie management met automatische slaapstand en wake-on-activity functies. De kit bevat tevens enkele gebruiksvriendelijke functies zoals port-based Quality of Services (QoS) om ervoor te zorgen dat de applicaties met de hoogste prioriteit de meeste brandbreedte krijgen, Push-N-Secure om het Powerline AV netwerk met één druk op de knop te beveiligen en Pick-a-Plug, een multi-color LED om de signaalsterkte van de stopcontactverbinding te checken zonder daarvoor op de computer te moeten kijken.

“Een netwerk via het stopcontact wordt steeds populairder door de groei van netwerkapparatuur in de woonkamer en de hoge snelheid en betrouwbaarheid die zij vereisen” zegt Richard Jonker, Country Manager Benelux bij NETGEAR. “We zien dat consumenten meerdere netwerkapparaten in de woonkamer hebben die allemaal tegelijkertijd verbonden moeten zijn, waardoor een 4-poort switch een vereiste wordt. Daarom heeft NETGEAR deze Powerline AV adapter ontwikkeld met 4-poort switch, Quality of Service features, en kleurgecodeerde LEDs die duidelijk de signaalsterkte laten zien.”

NETGEAR’s Home Theater Internet Connection Kit is perfect voor iedereen die het thuisnetwerk wilt uitbreiden, vooral voor hen die gebruikmaken van met het internet verbonden apparatuur die een hoge bandbreedte vereisen zoals NETGEAR’s Digital Entertainer Elite, Blu-ray spellers, TiVo®, AppleTV®, Xbox 360™, Sony Playstation 3™, DVR, Home Theater PC en Ethernet TVs. Consumenten pluggen simpelweg deze makkelijk te installeren Powerline AV Ethernet Adapter (XAV101) in de router en kunnen tot maximaal vier apparaten die Ethernet-ready zijn verbinden met de Powerline AV Adapter met 4-poort Ethernet Switch (XAV1004).
Door de integratie van een 4-poort Fast Ethernet (10/100) switch voorkomt de Home Theater Internet Connection Kit dat een externe switch toegevoegd moet worden om additionele apparatuur met het netwerk te verbinden. Dit product is tevens de eerste 4-poort stopcontact switch die gebruik maakt van de Intellon® 6400 chipset, waardoor hogere prestaties worden geleverd dan de reeds bestaande 4-poort stopcontact switches op de markt. Doordat de Powerline AV Adapter met 4-poort Ethernet Switch en de Powerline AV Ethernet Adapter (XAV101) gebaseerd zijn op de HomePlug® AV standaard, zijn deze compatibel met elk bestaand HomePlug AV netwerk. Daarnaast kan het hierdoor gemakkelijk en betaalbaar worden uitgebreid.

“Netwerk entertainment apparatuur en systemen hebben in de afgelopen jaren een grote groei gezien,” zegt Joyce Putscher, principal analyst for In-Stat. “Niet alleen de welgestelden maar ook de doorsnee-consument hebben behoefte aan deze oplossing. Thuisbioscoop-producten vereisen een constante, gedeelde en snelle verbinding met het internet en het thuisnetwerk. High-speed powerline biedt de ideale oplossing voor consumenten die in sommige gedeelten van het huis moeite hebben met draadloze verbindingen. De toevoeging van een 4-poort switch maakt gelijktijdige verbindingen met meerdere apparaten op dezelfde locatie mogelijk.”


Prijs en beschikbaarheid

NETGEAR’s Home Theater Internet Connection Kit (XAVB1004) is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. De kit is voorzien van één jaar garantie en 24/7 technische ondersteuning. De Home Theater Internet Connection Kit (XAVB1004) bevat een Powerline AV Adapter met Ethernet Switch (XAV1004), een Powerline AV Ethernet Adapter (XAV101), twee Ethernet kabels, een AC voeding, installatiegids en set-up CD en heeft een adviesverkoop prijs van € 149,-

Additionele NETGEAR Powerline AV appartuur, inclusief de Powerline AV Ethernet Adapter (XAV101), Powerline AV Adapter met Ethernet Switch (XAV1004) en de Powerline AV Ethernet Adapter Kit (XAVB101), winnaar van de PC Magazine Editor’s Choice prijs, kunnen het bestaande Powerline AV netwerk uitbreiden.


Over NETGEAR

NETGEAR (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Met de producten van het bedrijf kunnen gebruikers internetverbinding, randapparaten, data, digitale multimedia content en toepassingen delen met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. NETGEAR is een ENERGY STAR®-partner en levert producten die de uitstoot van broeikasgassen helpen beperken doordat ze voldoen aan de strenge specificaties van de Amerikaanse overheid op het gebied van energiegebruik. Het hoofdkantoor van NETGEAR bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam.

Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl

EDITORS' CHOICE