NIEUWSSynology

Synology RS409

| 11 juli 2009 | Synology
(Ingezonden mededeling)

Taipei, Taiwan – 9 juli 2009 - Synology® Inc. lanceert vandaag de nieuwe Rack Station RS409, een 1U 4-bay NAS server met een hoog prestatieniveau, grote capaciteit en uitgebreide zakelijke applicaties. Deze NAS server zorgt ervoor dat zakelijke gebruikers waardevolle data eenvoudig kunnen delen en beveiligen.

De RS409 is uitgerust met een 1.2 GHz CPU, 256MB DDRII RAM, twee Gigabit LAN poorten, twee USB 2.0 poorten en een eSATA poort. Daarnaast ondersteunt de RS409 tot 128 concurrerende verbindingen. De RS409 bezit vier hot swappable disk trays, waarvan elk 2TB SATA hard drive ondersteunt. Dit komt uit op een totale volume van 8TB, waarmee het de grootste capaciteit biedt die momenteel beschikbaar is op de markt.

Door de Synology RX4 te verbinden via de eSATA kabel kan de opslagcapaciteit van de RS409 worden uitgebreid met 8 harddrives en 16TB. De storage van de RX4 is als een onafhankelijk volume beschikbaar. De RX4 kenmerkt zich door plug-and-use verbinding, hot-swappable HDD ontwerp en disk hibernation en is bovendien een betaalbare en gebruiksvriendelijke back-up oplossing.

“Wanneer het aankomt op zakelijke applicaties, is hardware performance cruciaal,” zegt Edward Lin, marketingdirecteur van Synology Inc. “Onze testresultaten laten zien dat met RAID 5 /Windows configuraties RAID 5, een uploadsnelheid bereikt kan worden van een 2GB bestand in 35 MBs/sec en een downloadsnelheid van 47MBs/sec.”

De DS409 is beschikbaar met de toonaangevende systeemsoftware Disk Station Manager 2.1. Deze software levert Windows ADS integratie, cross platform voor het uitwisselen van data, RAID dataprotectie en uitgebreide zakelijke toepassingen. De Mail Station add-on verandert de RS409 in een mailserver die webmail ondersteunt, maar ook SMTP, POP3 en IMAP. Het Web Station biedt gebruikers de mogelijkheid tot 30 websites te beheren op een enkele RS409. De RS409 ondersteunt twee USB printers. De Add Printer Wizard vereenvoudigt daarnaast het installatieproces door een installatiehulp.

De lang verwachte Disk Station Manager 2.2, de opvolger van de DSM 2.1, wordt als bèta uitgebracht en wordt verwacht in juli 2009. De officiële release is in september 2009. De DSM 2.2 is uitgerust met een system resource monitoring toepassing waarmee beheerders het CPU-gebruik, het geheugengebruik, de netwerkverbinding en het volumegebruik van de RS409 kunnen monitoren. Bovendien levert de iSCSI target support snelle, flexibele en naadloze storage toegang. De ingebouwde firewall zorgt ervoor dat de beheerder kan beslissen welke services of IP-adressen toegang hebben tot de RS409. De auto block-functie beschermd de RS409 tegen hacken en de SNMP ondersteuning staat monitoren van de RS409 op afstand toe. DSM 2.2 firmware is een gratis upgrade voor RS409 gebruikers.

Beschikbaarheid: de RS409 is per direct beschikbaar.


Synology Inc.

Synology, opgericht in 2000, is een jong en energiek bedrijf gericht op het ontwikkelen van high-performance, betrouwbare, veelzijdige en milieuvriendelijke Network Attached Storage (NAS) producten. Ons doel is om gebruiksvriendelijke oplossingen en uitstekende klantenservice te bieden om in de behoeften van bedrijven, kantoren, individuele gebruikers en families te voorzien.
www.synology.com

EDITORS' CHOICE