NIEUWS

Netgear ReadyNAS3200

Redactie AV & Domotica | 23 juni 2009
(Ingezonden mededeling)

NETGEAR introduceert ReadyNAS 3200 storage-oplossing voor het MKB Met 24TB de grootste opslagcapaciteit verkrijgbaar in het MKB-segment


Rotterdam — 22 juni 2009 — NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), wereldwijd leverancier van technologisch innovatieve netwerkproducten kondigt vandaag de toevoeging aan van de ReadyNAS 3200 aan de succesvolle lijn van ReadyNAS producten voor het MKB. De ReadyNAS 3200 is een 2U 12-bay geïntegreerd opslagplatform waarmee 24 terabyte aan opslag in één systeem mogelijk wordt.

Het systeem is eenvoudig in gebruik en biedt high-end toepassingen zoals redundante stroomvoorziening en dual Gigabit Ethernet poorten; dat alles voor een kleinzakelijke prijs. Met de ReadyNAS 3200 kan bedrijfskritische data veilig gedeeld en opgeslagen worden. Omdat er tot 24 TB aan opslagcapaciteit mogelijk gemaakt wordt is dit een ideale oplossing voor online server consolidation of backup. De ReadyNAS 3200 lost de meest voorkomende kleinzakelijke opslagproblemen met de allerlaatste stand van zaken op techniekgebied op. Server virtualisatie, bestanden delen, disk-based backup en het opbouwen van een iSCSI SAN omgeving is kinderspel voor de ReadyNAS 3200.
Richard Jonker, country manager van NETGEAR Benelux: “Met de ReadyNAS 3200 is de capaciteit en prestatie van de rack-mount oplossingen van de ReadyNAS productlijn nog verder uitgebreid. NETGEAR heeft inmiddels een goede naam opgebouwd en is een vertrouwde keuze voor channel partners en eindgebruikers in het MKB. De ReadyNAS 3200 biedt high-end toepassingen van het niveau van competitieve maar duurdere rack-mount producten, maar zijn eenvoudiger in gebruik en goedkoper, precies zoals het MKB het wil.”

De ReadyNAS 3200 combineert alle bestaande toepassingen voor ReadyNAS producten, waaronder de recentelijk gelanceerde ReadyNAS 2100 1U rack-mount, de ReadyNAS Pro en NVX desktopsystemen. Een wereld van mogelijkheden gaat open op het gebied van het delen, opslaan en beveiligen van data. Met 24 terabyte opslagruimte en iSCSI SAN kan de ReadyNAS 3200 met gemak tot wel 250 gebruikers bedienen. Standaardtoepassingen zijn ingebouwd zoals backupsoftware die continue databescherming (CDP) en automatische backup van werkstations waarborgt.

Ook is de ReadyNAS 3200 uitgerust met ReadyNAS Remote™ drag-and-drop waarmee file sharing mogelijk gemaakt wordt en IT managers eenvoudig op afstand data kunnen beheren. Met de geïntegreerde ReadyNAS Vault™ service kan optioneel een abonnement worden genomen op de ‘in the cloud’ backup en disaster recovery diensten van NETGEAR. De ReadyNAS 3200 is voorzien van het ReadyNAS RAIDiator™ besturingssysteem.

Het RAIDiator besturinggssysteem ondersteunt het Apple Filing Protocol (AFP) waarmee Mac® bestanden zonder restricties of belemmeringen kunnen worden gebruikt. Dit geldt ook voor Time Machine® in Mac OS X Leopard. De ReadyNAS 3200 biedt ook ondersteuning voor file services (NAS) en application services (iSCSI) voor Windows®, UNIX®/Linux en Mac systems. De ReadyNAS 3200 kan worden uitgerust met 6TB, 12TB en 24TB aan opslagcapaciteit. De ReadyNAS Vault dienst kan 30 dagen op proef worden gebruikt en is te verkrijgen als prepaid dienst of als jaarabonnement. NETGEAR biedt bij alle ReadyNAS systemen 24/7 technische ondersteuning en vijf jaar garantie. Meer informatie over de gehele ReadyNAS productlijn is te vinden op www.readynas.com


Over NETGEAR

NETGEAR (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Met de producten van het bedrijf kunnen gebruikers internetverbinding, randapparaten, data, digitale multimedia content en toepassingen delen met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. NETGEAR is een ENERGY STAR®-partner en levert producten die de uitstoot van broeikasgassen helpen beperken doordat ze voldoen aan de strenge specificaties van de Amerikaanse overheid op het gebied van energiegebruik. Het hoofdkantoor van NETGEAR bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl

EDITORS' CHOICE