NIEUWS

Siemon Z-Max


Redactie AV & Domotica | 15 april 2009
(Ingezonden mededeling)

Z-MAX, het nieuwe en vernieuwende RJ-45 Cat. 6A-systeem dat Siemon begin februari introduceerde, wordt uitgebreid met de Z-TOOL™.


Ter introductie biedt Siemon deze afmontage-tool een beperkte periode gratis aan bij iedere doos met 20 Z-MAX-outlets. Het Z-MAX-systeem is een end-to-end netwerkkabeloplossing die in één klap alle beperkingen opheft die de RJ-45-interface tot nu toe kenmerkten. Het nieuwe systeem biedt de beste Cat. 6A-prestaties die op dit moment mogelijk zijn, dit dankzij de uitstekende signaalregeling van de PCB Smart Plug die perfect is afgestemd op de outlet of het Z-MAX-panel.

De afmontagetechnologie in het Z-MAX-systeem is gebaseerd op het Zero-Cross-principe, dat het splitsen of kruisen van twisted pairs voorkomt. Dankzij de lineaire Z-MAX termination-module kunnen de twisted pairs gemakkelijk afgemonteerd worden zonder de volgorde ervan te veranderen, waardoor de gegevensoverdracht optimaal blijft.

Met de Z-TOOL™ zijn zowel Categorie 6A UTP- als shielded connectoren binnen de 60 seconden af te monteren, inclusief het voorbereidingswerk aan de kabels. Het gemak en de snelheid van de installatie is uitvoerig bij klanten en in de Siemon Laboratoria getest. Technical manager Lee Funnell zegt hierover: “We hebben beginners op installatiegebied gevraagd de Z-TOOL te gebruiken. Deze mensen hadden nog nooit een kabel afgemonteerd. Na een kleine demonstratie van de procedure waren onze proefpersonen in staat binnen de minuut een goede, betrouwbare afmontage voor elkaar te krijgen. We gaan er dan ook vanuit dat ervaren installateurs hun persoonlijke record zullen verbrijzelen met de Z-TOOL.”

“Installatietijd is geld,” aldus Graeme Stoker, marketing manager EMEA. “Als installateurs de afmontagetijden van hun Categorie 6A kabels met behulp van Z-MAX en de Z-TOOL met 50 of zelfs 75 procent kunnen terugbrengen, dan realiseren ze een enorme besparing op hun totale werktijd. En dat is precies het doel van het Z-MAX-systeem. We hebben onze ontwerpers carte blanche gegeven, en ze hebben een revolutionair systeem ontworpen dat zowel op het gebied van performance als kwaliteit ongeëvenaarde resultaten boekt.”

De Z-TOOL wordt gekenmerkt door zijn compacte ontwerp en zijn grote gebruiksgemak. De Z-MAX-module past precies in de behuizing van de tool. Met het hendeltje zorgt de installateur ervoor dat de tool de aderparen samenknijpt en ze in dezelfde beweging installeert. De Z-TOOL is gemaakt van licht en zeer duurzaam materiaal en kan in de hand gehouden of vastgeschroefd worden.

Gevraagd naar de reden achter de gratis verspreiding van de Z-TOOL zegt Graeme Stoker: “Wij zijn van mening dat de tool een uniek hulpmiddel is dat je moet zien om het te geloven. We laten de installateurs dan ook graag zelf ervaren wat de tool kan. Door het apparaatje een tijdje gratis beschikbaar te stellen, hopen we de installateurs aan te sporen de tool te gebruiken, zodat ze zelf ervaren hoe snel ze kabels voortaan kunnen afmonteren. De feedback was uitstekend tot nu toe. Ervaren installateurs omschreven Z-MAX al als ‘een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke installatieoplossing die de installatie van Cat. 6A-materiaal radicaal zal veranderen.” Voor meer informatie over Siemon’s end-to-end Cat. 6A Z-MAX-oplossing en voor andere gegevens en publicaties over Z-MAX, zoals whitepapers, technische specificaties, installatievideo’s enzovoort, gaat u naar www.siemon.com/uk/zmax


Over Siemon

Siemon is in 1903 opgericht en is leverancier van high quality en high performance databekabeling. Het hoofdkwartier van Siemon is gevestigd in Connecticut (VS). Daarnaast heeft Siemon kantoren en partners over de hele wereld. Het bedrijf heeft een van de meest complete productportfolio`s van koper- (unshielded en shielded twisted-pair) en glasvezelbekabelingssystemen. Siemon investeert veel in R&D en in de ontwikkeling van standaards voor databekabeling en heeft meer dan 400 patenten voor bekabelingsoplossingen. Meer informatie is te vinden op www.siemon.co.uk

EDITORS' CHOICE