NIEUWS

Netgear ReadyNAS NVX

Redactie AV & Domotica | 07 april 2009
(Ingezonden mededeling)

NETGEAR’s 4-Bay desktop model levert dubbele NAS prestaties, iSCSI ondersteuning en ondersteuning voor Time Machine in Mac OS X

Rotterdam. — 6 april 2009 — NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), wereldwijd leverancier van technische innovatieve netwerkoplossingen kondigt vandaag een toevoeging aan de ReadyNAS® productlijn voor het MKB aan: nieuwe 4-bay data-opslagservers. De ReadyNAS NVX, die ontworpen is voor thuiskantoren, werkgroepen en kleine bedrijven levert een dubbele prestatie ten opzichte van vorige NV+ units, ondersteuning voor file services (NAS) en application services (iSCSI SAN) voor Windows®, UNIX®/Linux en Mac systemen. Ook is er ondersteuning voor Time Machine® in Mac OS X v 10.5® Leopard. Deze oplossing biedt gebruikers veilige opslagcapaciteit aan en stelt hen in staat om bedrijfskritische gegevens op een LAN of WAN te delen en te beveiligen tegen disk failure. Ook is de capaciteit eenvoudig uit te breiden.

Zoals alle ReadyNAS systemen, is het nieuwe NVX systeem extreem snel, eenvoudig in configuratie en gebruik en betaalbaar. Dit maakt het een ideaal systeem voor resellers die hun klanten een systeem willen bieden dat geschikt en ontworpen is voor centrale opslag en disaster recovery.
NETGEAR’s ReadyNAS producten hebben hoge waarderingen gehad sinds de marktintroductie, zoals onlangs CRN’s 2008 “Best Product of the Year” voor storageproducten, 5 sterren door het Nederlandse computertijdschrift PCM en een ‘gold award’ toegekend door Hardware.Info.


ReadyNAS NVX 4-Bay Desktop Storage


Opslag


De ReadyNAS NVX – ondersteunt zowel NAS als iSCSI – en is daarmee een ideaal desktop storagesystem voor thuiskantoren, werkgroepen en kleine bedrijven. Dit entry-level MKB-product stelt eindgebruikers in staat data van stand alone systemen centraal op één apparaat op te slaan en lost problemen op die kunnen ontstaan zoals capaciteitsgebrek door groei, toegang vanaf afstand, backup en disaster recovery zonder specifieke IT expertise. De ReadyNAS NVX handelt simultaan file sharing voor Windows®, UNIX®/Linux en Mac® systems af en biedt dataopslagcapaciteit voor servertoepassingen zoals e-mail, databases en virtualisatie.


Delen

Een nieuwe toepassing van het besturingssysteem van de ReadyNAS RAIDiator™ is de samenwerking met Time Machine in Mac OS X Leopard. NETGEAR’s ReadyNAS apparaten blijven daarbij het Apple Filing Protocol (AFP) ondersteunen waardoor originele Mac files zonder restricties of belemmeringen gebruikt kunnen blijven worden. Te denken valt dan aan Apple’s Bonjour® software technologie die automatisch een apparaat dat zich in het LAN van gebruiker bevindt lokaliseert en dashboard widgets voor het monitoren van de status. Mac gebruikers kunnen Time Machine gebruiken om meerdere Macs te backuppen vanaf een locatie en een disaster recovery uit te voeren zonder hulp van experts.


Beveiliging

Zoals alle ReadyNAS producten heeft de NVX verschillende protectielagen voor data ingebouwd, waaronder drive fault tolerance (RAID), lokale USB backups, online backups (snapshots) en beveiligde offsite duplicering naar andere ReadyNAS systemen. De ingebouwde ReadyNAS Vault™ toepassing stelt gebruikers in staat te archiveren naar een Internet datacenter en te herstellen vanuit iedere webbrowser.

NETGEAR’s ReadyNAS NVX 4-Bay Desktop Storage is beschikbaar vanaf heden verkrijgbaar. De aanbevolen comsumentenadviesprijs is vanaf 1.306 euro waarbij 1 TB aan opslagcapaciteit wordt meegeleverd. ReadyNAS apparaten worden geleverd net 24/7 technische ondersteuning en vijf jaar garantie. Bovendien wordt er bij aankoop een proefabonnement van 30 dagen aangeboden op de ReadyNAS Vault internet backup service, die vanaf nu beschikbaar is voor alle ReadyNAS systemen.
Meer informatie over de gehele ReadyNAS productlijn kan worden bekeken op http://www.readynas.com

EDITORS' CHOICE