NIEUWS

Polycom VVX1500

Redactie AV & Domotica | 27 maart 2009
(Ingezonden mededeling)

Polycom geeft het communicatielandschap opnieuw vorm met de VVX Business Media telefoon

Amsterdam, Maart 27 , 2009 – Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), de wereldwijde leider in telepresence, videocommunicatie- en telefonieoplossingen, lanceert de VVX 1500, een bundeling van telefonie, videoconferencing (met geintegreerde voice over IP (VoIP), gepersonaliseerde webcontent en integratie met de belangrijkste bedrijfsapplicaties. De VVX 1500 is voorzien van een gevoelige touch-screen, een breed LCD kleurenscherm, en Polycom HD Voice-technologie met hoge resolutie om multimediacommunicatie naar een niet eerder vertoond niveau te brengen.

VVX 1500 is bovenal een open system (API): derde partijen en ontwikkelaars kunnen zonder probleem de technologie integreren in allerlei bedrijfsapplicaties, zoals unified communications, customer relationship management (CRM) en agenda managementsystemen. De VVX 1500 komt gebundeld op de markt, met applicaties zoals de Polycom Productivity Suite. Hiermee kunnen gebruikers audio conferenties beheren via het eigen scherm of gesprekken opnemen via de USB-poort van de eigen telefoon. De VVX 1500 wordt geleverd met een gratische Web-dienst, My Info Portal. Hiermee kunnen gebruikers allerhande gepersonaliseerde informatie opvragen, ook wanneer het eigen toestel niet in de voice- of video-optie staat.

De VVX 1500 maakt gebruik van hetzelfde Session Initiation Protocol (SIP) als Polycoms SoundPoint® IP and SoundStation® IP desktop-systeem. Bovendien zal VVX 1500 binnenkort het certificaat van SIP video-certified krijgen, een certificaat gegeven door meer dan 30 VIP and VoIP Field Verified call control partners van Polycom, zoals BroadSoft, Deltapath, NEC Sphere, Objectworld en Zultys.

BroadSoft, een belangrijk partner van Polycom voor VoIP-applicaties levert een belangrijke bijdrage aan de introductie van de VVX 1500. Mike Tessler, CEO van BroadSoft legt uit: “We zien een sterk groeiende vraag vanuit onze service providers en klanten om video voortaan te integreren in ons call control-platform. In de afgelopen jaren hebben we een erg goede relatie met Polycom opgebouwd. Met name op het gebied van VoIP-oplossingen. De VVX 1500 is voor ons bijzonder interessant, omdat hij veel meer mogelijkheden biedt dan een traditioneel video-telefoonsysteem.”.

Polycoms spraak- en video-oplossingen helpen bedrijven om de carbon-voetprint werkelijk te verminderen en daardoor veel milieuvriendelijker te functioneren. Zijn technologie maakt het mogelijk om virtueel met mensen in contact te komen, ongeacht afstand of tijd. Naast zijn belangrijke “groene” pluspunten heeft de VVX 1500 nog een belangrijk ander voordeel: hij verbruikt heel weinig energie, doordat hij gebruik maakt van stroom over Ethernet (PoE). De VVX 1500 gebruikt zo de helft minder energie dan gelijkwaardige andere producten. De smart-motion technologie dimt het scherm in een power-save-toestand wanneer niemand meer op kantoor aanwezig is.


Beschikbaarheid

The Polycom VVX 1500 is beschikbaart vanaf maart en verkrijgbaar bij de bekende Polycom distributeurs. Voor meer info: www.polycom.com/vvx1500


Over Polycom

Polycom, Inc. (NASDAQ: PLCM) is de wereldleider in telepresence-, video-, en telefonieoplossingen en een visionair ontwikkelaar van communicatie die mensen helpt verbinden en eender waar samenwerken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.polycom.com
Polycom behoudt zich het recht voor om toekomstige productplannen op welk ogenblik dan ook te wijzigen. Producten en/of bijbehorende specificaties waarnaar in dit persbericht wordt verwezen worden niet gegarandeerd en zullen slechts geleverd worden indien en wanneer ze beschikbaar zijn.
Polycom en het Polycom-logo zijn gedeponeerde handelsmerken en Distributed Media Application en RMX 2000 zijn handelsmerken van Polycom in de VS en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectieve eigenaars. ©2008, Polycom, Inc. Alle rechten voorbehouden.
Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Polycom Laura Cieraad Tel: +31 (0)20 581 49 20 Laura.cieraad@polycom.com
Creative Strategies Benita Dreesen Tel: +32 (0)2 267 41 60 bdreesen@creative-strategies.eu.com

EDITORS' CHOICE