NIEUWS

Hercules ePlug

Redactie AV & Domotica | 26 maart 2009
(Ingezonden mededeling)

• Eenvoudig te installeren • 100 % veilige gegevensoverdracht • Zuiniger met energie • Een complete reeks ter beschikking

Rennes, 3 maart 2009 – Hercules, de eerste producent van eenvoudige, gebruiksvriendelijke WiFi-oplossingen, introduceert een reeks producten voor stopcontactnetwerken – oplossingen die zoals altijd worden gekenmerkt door de Hercules-touch: uiterst eenvoudige apparatuur die meer veiligheid biedt en ook nog eens 20% minder stroom verbruikt dan wat in deze markt gebruikelijk is(1).

Hercules introduceert de ePlug™ – een uitgebreide reeks adapters die verkrijgbaar zijn als enkele unit met een bandbreedte van 85 Mbps of als dubbele unit met een bandbreedte van 200 Mbps (op dit moment het absolute maximum) en één 10/100 Mbps Ethernet-poort. De eerste ePlug™ wordt aangesloten op een modem of internetbox en op een stopcontact in huis. Alle volgende ePlug™-adapters worden aangesloten op andere stopcontacten in huis. Elke adapter is een aansluitpunt voor een Ethernet- of HD(2)-netwerk.

Computers, gameconsoles en settopboxen die via een Ethernet-kabel op een ePlug™ worden aangesloten, hebben meteen toegang tot internet of breedband-tv(3). Kortom, de ePlug™ biedt overal in huis onbeperkt toegang tot een breedbandnetwerk."Natuurlijk wilde Hercules zijn expertise en technologie benutten om als aanvulling op WiFi extra eenvoudige apparaten voor thuisnetwerken te ontwikkelen, zoals stopcontact-netwerkproducten," zegt Bertrand Gasnier, Development Manager bij Hercules. "De nieuwe productreeks moest ook bijzonder snel en betrouwbaar zijn; dat is nu eenmaal nodig voor een goede gegevensoverdracht. Om die reden hebben we gekozen voor een chipset van Intellon."
"De combinatie van Hercules-expertise op het gebied van consumentenelektronica en de betere prestaties, het lagere stroomverbruik en de nieuwe mogelijkheden van de INT6400- chipset zal uiteindelijk toonaangevende stopcontactnetwerkproducten voor de consument opleveren," zegt Rick Furtney, President en COO van Intellon Corporation. "Deze nieuwe stopcontactnetwerkproducten van Hercules zijn naar ons idee de eerste van een nieuwe generatie producten voor de Europese consument op basis van de INT6400(4)."


Eenvoudiger

Niets is zo eenvoudig als het installeren van een ePlug™: aansluiten en klaar voor gebruik. Voor minder ervaren gebruikers wordt er een beknopte handleiding bij geleverd. De ePlug™ 200 heeft een koppel-knop waarmee Hercules ePlug™-adapters of compatibele producten met één druk kunnen worden toegevoegd aan een bestaand stopcontactnetwerk. Het koppelen van de 85 Mbps-versie kan in een oogwenk dankzij de cd en een innovatieve installatiehandleiding in de vorm van een Flash-animatie. Wanneer de productreeks eenmaal op de markt is, komt er een gebruikersvriendelijke webinterface op www.hercules.com.
Via deze speciale interface kunnen ervaren gebruikers overdrachtsnelheden tussen ePlug™- apparaten meten, wachtwoorden opnieuw instellen of andere beheertaken voor hun stopcontactnetwerk uitvoeren. Hercules-oplossingen zijn bovendien compatibel met alle DSLboxen en zorgen gegarandeerd voor een internetverbinding die net zo stabiel is als een bedraad netwerk.


Veiliger

Doordat het signaal van Hercules ePlug™-apparaten altijd binnenshuis blijft, is de gegevensoverdracht 100% veilig. In tegenstelling tot veel standaardoplossingen heeft elke Hercules ePlug™ zijn eigen wachtwoord voor optimale netwerkbeveiliging. Daar zijn geen extra softwaretoepassingen of cd`s voor nodig.


Zuiniger met energie

De Hercules ePlug™ 200 is uitgerust met de Intellon 6400, een chipset van de nieuwste generatie die het stroomverbruik van de adapter met 50% verlaagt in de stand-by-modus, waardoor het apparaat 20% zuiniger is dan wat in deze markt gebruikelijk is – een sterk aankoopargument voor moderne gezinnen die energie willen besparen.

De complete Hercules ePlug™-reeks:
• De verpakkingen met dubbele adapters (ePlug™ 200 Duo en ePlug™ 85 Duo) zullen verkrijgbaar zijn vanaf eind maart, begin april 2009 voor een adviesprijs van € 99,99 respectievelijk € 69,99 inclusief btw.
• De ePlug™ 200 Solo en ePlug™ 85 Solo (enkele adapter) zullen verkrijgbaar zijn vanaf maart 2009 voor een adviesprijs van € 69,99 respectievelijk € 49,99 inclusief btw.

Guillemot Corporation is lid van de HomePlug Powerline Alliance. De Hercules ePlug 200 draagt het Homeplug certificaat. De aanvraag tot certificatie voor de Hercules ePlug 85 is nog in behandeling. Perscontacten Sofie Vermeulen - John Kinnart
Outsource Marketing & Communications Tel: +32 (0) 2 451-00-18 Fax: +32 (0) 2 451 00 20 sofie.vermeulen@outsource.be en john.kinnart@outsource.be


Over Guillemot Corporation

Guillemot Corporation ontwerpt en fabriceert hardware en accessoires voor interactief entertainment. Onder de merknamen Hercules en Thrustmaster brengt de Group een groot scala aan verschillende producten op de markt. De Guillemot Corporation Group is sinds 1984 actief op deze markt en is nu aanwezig in 11 landen waaronder Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, België, Nederland, Hongkong, Roemenië en Italië, en levert haar producten in meer dan 30 landen wereldwijd. De Group heeft als missie het ontwerpen van krachtige en gebruiksvriendelijke producten die met enthousiasme ontvangen worden door gebruikers van interactieve oplossingen voor digitaal entertainment. www.guillemot.com
(1) Huidige stand van zaken voor 200 Mbps-apparaten).
(2) ePlug 200 Mbps-versie.
(3) Elk apparaat heeft een eigen Hercules ePlug-adapter nodig.
(4) Toegepast in de ePlug 200 Duo en Solo.

EDITORS' CHOICE