NIEUWS

LaCie NetworkSpace


Redactie AV & Domotica | 02 september 2008
(Ingezonden mededeling)

Gebruiksvriendelijke mediaserver voor het delen van bestanden op het lokale netwerk; stekkerklaar en ontworpen door Neil Poulton

Amsterdam, 28 augustus 2008 ― LaCie lanceert de Network Space, ontworpen door topdesigner Neil Poulton. De Network Space, een opslag- en mediaserver voor netwerken, is speciaal ontwikkeld voor gebruik thuis of op kleine kantoren. De server is beschikbaar met de capaciteiten 500 GB tot 1 terabyte.

De Network Space van LaCie is volledig plug-and-play. Via de Ethernet-poort aan de achterkant kan de gebruiker het apparaat op de router aansluiten; daarna kan hij – hij of zij meteen bestanden delen via het lokale draadloze netwerk (LAN). LaCie levert de Network Space met twee aparte shareware-programma’s. Het ene programma maakt de server toegankelijk voor alle gebruikers, het andere is beveiligd met een wachtwoord. De server beschikt tevens over de Network Agent-software van LaCie, wat de toegang tot data en programma’s sneller en eenvoudiger maakt.


De Network Space van LaCie is in staat multimediabestanden te streamen via mediaspelers die DLNA-compatibel zijn (Digital Living Network Alliance). Door de DLNA-software kan de gebruiker de LaCie-server eenvoudig draadloos koppelen aan bijvoorbeeld pc’s, gameconsoles, consumentenelektronica en mobiele apparaten. Ook kan de Network Space dienen als iTunes-muziekserver waarmee gebruikers hun muziek naar de woonkamer kunnen streamen. Verder is het mogelijk om video’s en foto’s die op de harde schijf van de computer staan, draadloos naar de televisie te sturen.

De server is eveneens FTP-toegankelijk. Hierdoor kan de gebruiker vanaf een statisch IP-adres bestanden op afstand uploaden en downloaden, zelfs in het buitenland. “De Network Space is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing. Een plug-and-play-apparaat voor klanten die er meerdere computers op willen aansluiten, of een draadloze mediaspeler”, zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. “Dit apparaat is de perfecte opslagserver, of iemand er nu beelden en bestanden op wil zetten, of toegang wil hebben tot muziekbestanden via de iTunes-server.” Neil Poulton ontwierp de Network Space exclusief voor LaCie. Hij baseerde zijn ontwerp op de Red Dot Hard Disk. Deze prachtige externe harde schijf past perfect in elke woonkamer. Dit dankzij zijn elegante pianozwarte afwerking, de afwezigheid van een luidruchtige ventilator en een unieke blauwe led-verlichting die het apparaat met een rijke gloed omgeeft.

De Network Space is een server voor thuisgebruik met Gigabit Ethernet en uitgebreide functionaliteit. Gebruikers hebben vanaf elke pc of Mac die is aangesloten op het netwerk, toegang tot bestanden die op de server staan. Via de USB 2.0-poort aan de voorkant kan de gebruiker bestanden of foto’s vanaf elk USB-apparaat of elke camera direct op de server zetten, zonder eerst de pc op te starten. Een capaciteit van 100 GB is voldoende voor ongeveer 100.000 foto’s, 40.000 muziekbestanden of 100 speelfilms.

Prijzen en beschikbaarheid

De Network Space van LaCie is vanaf september 2008 beschikbaar in Europa en vanaf oktober 2008 wereldwijd. De apparaten zijn te bestellen via de LaCie Online Store, LaCie resellers en LaCie Storage Partners. De adviesprijzen inclusief btw zijn:
• 500 GB € 129
• 750 GB € 169
• 1 TB € 199

Voor meer productinformatie: www.lacie.nl

EDITORS' CHOICE