NIEUWS

Polycom Converged Management Application

Redactie AV & Domotica | 04 augustus 2008
(Ingezonden mededeling)

CMA voldoet aan groeiende bedrijfsbehoefte met video- en telepresence-oplossingen

Amsterdam, 1 augustus 2008 – Polycom, toonaangevend in Unified Communications, introduceert de Polycom Converged Management Application (CMA). Hiermee speelt Polycom in op de groeiende vraag bij bedrijven naar video- en telepresence-oplossingen. CMA vereenvoudigt de implementatie en het beheer van videonetwerken. Daarnaast biedt het gebruikers van desktop-, groeps- en telepresence-oplossingen aanzienlijk meer gebruiksgemak.

CMA Desktop is een belangrijk onderdeel van de oplossing. Dit is een volledig geïntegreerde desktopvideoapplicatie die High-Definition video (HD), spraak en content ondersteunt voor duizenden gebruikers binnen één organisatie. Polycom CMA en CMA Desktop sluiten perfect aan op de Polycom VC2-visie: video als een belangrijk onderdeel van Unified Communications binnen het bedrijf. De nieuwe oplossingen vormen de basis voor toekomstige integratie met oplossingen van strategische Polycom Unified Communications-partners als Avaya, IBM, Microsoft en Nortel.

“Onze klanten gebruiken video- en telepresence-oplossingen steeds vaker en voor meer doeleinden. Dit doen ze om de besluitvorming te versnellen, kennisoverdracht te verbeteren, bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en de kosten en CO2-uitstoot door reizen te verminderen”, zegt Joe Sigrist, Senior Vice-President en General Manager Video Solutions van Polycom. “Polycom CMA en CMA Desktop zijn essentiële onderdelen van ons uitgebreide productportfolio voor visuele communicatie. Met deze oplossingen kunnen onze klanten de voordelen van video- en telepresence-oplossingen binnen hun volledige bedrijf op een bijzonder betrouwbare en kosteneffectieve manier uitbreiden. Dit resulteert in productievere medewerkers. Bovendien profiteren ze van extra functionaliteit en van een snellere Return on Investment op hun huidige Polycom-oplossingen.”


Uitgebreid Video Network Management

Polycom CMA is een uitgebreide beheeroplossing voor videonetwerken. Bedrijven kunnen hiermee op een eenvoudige en veilige manier grote visuele communicatieapparaten implementeren, inzetten en beheren. Polycom CMA biedt IT-managers controle over alle desktop-, groeps- en telepresence-oplossingen verspreid over hun bedrijf. CMA ondersteunt het stroomlijnen van workflows door centraal beheer van conferenties, apparatuur en systemen, en door gatekeeping-, planning- en directory-beheer. IT-beheerders kunnen software-updates automatiseren, eindpunt- en infrastructuurfuncties toewijzen op basis van beleidsregels en het beheer van netwerkbandbreedte op basis van netwerktypologieën, businesseisen en operationele behoeften stroomlijnen.
CMA ondersteunt hardware- en software-eindpunten (desktop, groep en telepresence) en infrastructuursystemen (bridge-, opname- en streaming-servers etc.). De oplossing integreert naadloos met best practices, policy’s en bestaande bestandsdirectory’s. Zo ondersteunt de applicatie Active Directory, LDAP/H.350-directoryservices en een webinterface. CMA biedt uitgebreide planningopties door de integratie met Microsoft Outlook en IBM Lotus Notes. Daarnaast ondersteunt CMA standaarddistributie door XML en XMPP. AES-mediaencryptie en TLS-certificaten zorgen voor de optimale beveiliging van conferenties. Polycom CMA vereenvoudigt het gebruik van video- en telepresence-oplossingen. Zo kan Polycom-videoapparatuur met Polycom CMA aanwezigheidsinformatie delen als onderdeel van de contactlijst (desktop, groep en telepresence). Dit kan op het eindpunt of binnen de CMA Desktop-applicatie. Gebruikers hoeven alleen de naam van de contactpersoon aan te klikken om een gesprek op te zetten. Alle gespreksspecificaties worden toegewezen op basis van profielen opgesteld door de IT-beheerder.


Schaalbare Desktop Video Collaboration

CMA Desktop is bijzonder schaalbaar. Deze desktopvideosoftware op de pc biedt gebruikers de mogelijkheid om een contactlijst samen te stellen vanuit een directory van hun organisatie. Vervolgens kunnen ze eenvoudig een videogesprek opzetten door op de contactnaam te klikken. Willen ze in één oogopslag zien of iemand aanwezig is (online, offline, bezig, beschikbaar etc.), dan is ook dat geen probleem met de applicatie. Polycom CMA Desktop maakt deze informatievoorziening inzichtelijk en verbindt gebruikers indien mogelijk door naar andere gebruikers of naar videoconferencing-systemen die wel beschikbaar zijn. Polycom CMA Desktop ondersteunt geavanceerde visuele communicatie. Dit was voorheen via een desktopapplicatie niet mogelijk. Daarnaast ondersteunt de applicatie HD video, HD spraak en multimediacontent (H.239 content-sharing) inclusief presentaties, video’s en afbeeldingen in de originele resolutie.
Polycom CMA Desktop is een component van de Polycom CMA-beheerapplicatie. De applicatie biedt gebruikers ongeëvenaarde controle over desktopvideo op hun netwerk. Voorheen werden videoapplicaties voor desktops ingezet als losse software-clients met minimale controle over het beheer van activiteiten en bandbreedtegebruik. Met Polycom CMA Desktop kunnen IT-beheerders hiervoor de standaard Microsoft Installer (MSI) gebruiken. Zo kunnen ze de client implementeren op elke gewenst eindpunt in de netwerkomgeving of aanbieden als een download. IT-beheerders zijn hierdoor in staat om beleidsgebaseerde distributie voor desktopvideo toe te passen als onderdeel van een algemene, centrale beheerapplicatie – net als bij andere video-oplossingen.
Bekijk dit whitepaper voor meer informatie.


Prijzen en beschikbaarheid

Polycom CMA inclusief werkpleklicenties die bruikbaar zijn voor eindpunten, infrastructuur en CMA Desktop, is naar verwachting vanaf oktober 2008 . Polycom-oplossingen zijn verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners.


Over Polycom

Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van Unified Collaborative Communications (UCC). De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven. Polycom levert het breedste portfolio van oplossingen voor High-Definition telepresence-video, draadloze en vaste spraak, en content. Gebruikers kunnen hiermee op de best mogelijke manier communiceren, ongeacht of het real-time interactie of on-demand video-streaming betreft. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten voor samenwerking en communicatie van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, een heldere visie op visuele communicatie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die concurrentievoordeel willen behalen met bewezen en betrouwbare oplossingen.

Voor meer informatie: www.polycom.com

EDITORS' CHOICE