NIEUWS

Advantech


Redactie AV & Domotica | 25 juli 2008
(Ingezonden mededeling)

Taipei, Taiwan, 24 juli 2008 - Advantech, wereldwijd de toonaangevende leverancier van ePlatform-diensten en netwerk- en communicatieproducten, lanceert de FWA-3240 U Network Appliance, de eerste die voorzien is van de nieuwe Intel® EP80579 Integrated Processor System-on-a-Chip (SOC)-productlijn. De nieuwe technologie versnelt het upgraden van netwerkapplicatieplatforms enorm.

Dankzij stroombesparingstechnologie levert de FWA-3240 grotere prestaties tegen lagere kosten. Het maakt gebruik van de nieuwe Intel SOC, dat geheugen en I/O-controller hub-functionaliteit combineert met een CPU-core die gebaseerd is op Intel® Pentium® M-architectuur en Intel® QuickAssist-technologie. Het gebruik van één enkel geïntegreerd apparaat beperkt zowel de complexiteit van het ontwerp als de time-to-market. Hiermee is het FWA-3240-platform een ideaal instapmodel dat innovatieve en rendabele oplossingen biedt.

"Wij geloven dat deze nieuwe generatie platforms voor opschudding op de netwerkbeveiligingsmarkt gaat zorgen”, zegt Jeff Chen, CTO bij Advantech. “Wij schatten in dat OEM`s, die IPSec-encryptie, versnelling en comprimering van content nodig hebben, een factor 8 verbetering in doorvoer en een factor 10 verbetering in processor headroom zullen zien, en dat voor de helft van de kosten van de huidige Advantech platforms. Dit is waarschijnlijk de spannendste platformvernieuwing die ooit op deze markt heeft plaatsgevonden."
Kostenefficiëntie en groot prestatievermogen in een kleine behuizing

Dankzij het enkelchips ontwerp is de FWA-3240 maar liefst 45 procent kleiner dan de bekende platforms die gebaseerd zijn op 4-chip Intel Pentium M-architectuur. Het maakt gebruik van smart-fan-control, zodat de koeling gecontroleerd kan worden en ventilatorgeluid beperkt wordt. Daarnaast is het stroomverbruik slechts 11 tot 21 Watt, een beperking van tot aan 20 procent, terwijl de doorvoersnelheid tot 8 keer hoger is. Het 1U-ontwerp van de FWA-3240 is zowel voordelig op het gebied van prestaties als op het gebied van kosten en verpakking.

Connectiviteit: op maat en uitbreidbaar

De PCI Express (PCIe)-interface van de FWA-3240 zorgt ervoor dat GbE-connectiviteit kan worden uitgebreid van 4 naar 8 poorten, waardoor deze een stuk veelzijdiger is. De mogelijkheid de PCIe-interface te gebruiken voor speciaal ontworpen NIC-modules, een USB 2.0-poort, consolepoort en CompactFlash-sleuf maken van de FWA-3240 een veelzijdig platform. Het voldoet hiermee aan de uiteenlopende vereisten van systeemintegratoren, ISP`s en leveranciers van netwerkbeveiliging.

Geavanceerde softwareondersteuning, verbeterde doorvoer en achterwaartse compatibiliteit

De geïntegreerde SOC-architectuur van de FWA-3240 combineert geavanceerde fast-path-versnelling met Intel® QuickAssist-technologie, waardoor de beveiligingsfunctionaliteit optimaal is en IPSec snelheden tot 1,6 Gbps behaalt. De BIOS kan naar persoonlijke specificaties aangepast worden. Daarnaast levert de ondersteuning voor Linux-drivers verbeterde stabiliteit en functionaliteit.

“Vanwege de x86 compatibiliteit is het voor OEM-ers in de IT beveiliging eenvoudig om hun 32-bit applicaties te migreren naar de nieuwe Intel® EP80579 produktlijn”, aldus Rose Schooler, algmeen directeur van de Intel Embedded Performance Products Division. “Met behulp van de zogenaamde on-chip accelerator offload technologie welke mogelijk gemaakt is door de Intel QuickAssist Technologie is het nu mogelijk om de overcapaciteit van processor te gebruiken voor nieuwe applicaties en services.”

Goedkope upgrades voor netwerkapplicatieplatforms

De FWA-3240 ondersteunt 600/1066/1200 MHz processorsnelheden, biedt uitbreidbare PCle-interfaces met een kleine vormfactor en het enkelchips apparaat levert een behoorlijk prestatievermogen voor complexe beveiligingsproducten zoals UTM (Unified Threat Management), IDS/IPS, antivirus en VPN/Firewall-applicaties. Het netwerkbeveiligingsapparaat is een betaalbaar instapmodel met een kleine vormfactor, dat hoge doorvoersnelheden en geavanceerde stroombesparing levert tegen een lage cost-of-ownership. Het is geschikt voor een breed pakket beveiligingsapplicaties binnen netwerkbeveiligingsinfrastructuren. De FWA-3240 is vanaf nu verkrijgbaar bij Advantech.

Over Advantech

Advantech, opgericht in 1983, levert innovatieve en betrouwbare computeroplossingen voor de industriële sector en het zakenleven. Wij werken nauw samen met onze partners aan complete computeroplossingen binnen een breed toepassingsgebied in de industrie. Advantech biedt producten en oplossingen voor drie zakelijke categorieën: Embedded ePlatform, eServices & Applied Computing, en Industriële Automatisering. Advantech heeft meer dan 3.400 toegewijde medewerkers, en het bedrijf beschikt over een uitgebreid ondersteunings-, verkoop- en marketingnetwerk. Vanuit 18 landen en 39 grote steden levert het bedrijf diensten met een korte time-to-market aan een wereldwijde klantenkring. Advantech is een Premier Member van de Intel® Embedded and Communications Alliance, een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaars van embedded- en communicatietoepassingen en solution providers.
(Corporate Website: www.advantech.com).

EDITORS' CHOICE