NIEUWS

Linksys WRT54G2


Redactie AV & Domotica | 17 juni 2008
(Ingezonden mededeling)


WRT54G2 wordt geleverd in stijlvol nieuw ontwerp met geïntegreerde antennes en de Linksys EasyLink Advisor

Amsterdam – 12 juni 2008 – Linksys, een Cisco-divisie, en toonaangevend leverancier op het gebied van VoIP, wireless en netwerkproducten voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, introduceert de opvolger van de wereldwijd erkende Linksys by CiscoWRT54G router: de Wireless-G Broadband Router (WRT54G2). De nieuwe router is uitgevoerd in dezelfde stijlvolle vormgeving als de onlangs geïntroduceerde Ultra RangePlus producten.


Nieuwe vormgeving

De nieuwe Wireless-G Broadband Router heeft hetzelfde slanke profiel als de Linksys by Cisco WRT160N en WAG160N. Het nieuwe ontwerp past in elke trendy huiskamer en kan met een gerust hart naast stijlvolle LCD tv’s- en hifisystemen geplaatst worden – in plaats van onder een kast of achter een gordijn. De nieuwe vormgeving is het toonbeeld van de evolutie van de traditionele ‘look and feel’ van Linksys producten. In het nieuwe stijlvolle ontwerp zijn de antennes geïntegreerd, zonder daarbij het zendbereik te beïnvloeden.

“De Linksys by Cisco WRT54G router is een bekend en succesvol netwerkproduct voor thuisgebruik. We hebben dit product als uitgangspunt genomen en verbeteringen aangebracht in de prestaties en het gebruiksgemak. Bovendien is de router voorzien van een nieuw industrieel ontwerp. Hieruit is de WRT54G2 ontstaan, en wij zijn ervan overtuigd dat dit product, net als zijn voorgangers, een icoon in elk thuisnetwerk zal zijn,” aldus Judith Eijkelboom, Regional Sales Manager Linksys Benelux.

Linksys pakte de ontwikkeling van de nieuwe ontwerpen groots aan. Er werd uitgebreid marktonderzoek gedaan naar de voorkeuren van consumenten. Van de ruim 160 ontwerpen die werden beoordeeld, gaven consumenten de voorkeur aan stijlvolle, eigentijdse ontwerpen die goede prestaties uitstralen en naadloos integreren in een trendy woonomgeving. Het nieuwe industriële ontwerp werd gekozen om zijn ‘high-tech’ lijnen en gewicht, waarmee een gevoel van stijl, goede prestaties en een groot bereik wordt gecreëerd. De beslissing om de antennes te integreren alsook het nieuwe kleurenpalet waren het resultaat van het uitgebreide marktonderzoek. LELA: vaarwel techno-talk!
Naast het nieuwe ontwerp wordt de WRT54G2 geleverd met de Linksys EasyLink Advisor (LELA), een toepassing die netwerkadvies geeft en zo het leven van de consument gemakkelijker maakt. Dit softwarepakket is speciaal ontwikkeld om installatie en gebruik van een draadloos netwerk eenvoudiger te maken. Ook zorgt de toepassing ervoor dat het netwerk beveiligd en operationeel blijft. LELA controleert periodiek of er updates beschikbaar zijn voor alle Linksys producten op het netwerk, en kan aangesloten apparaten en computers veilig configureren. De intuïtieve interface vereenvoudigt de installatie en gebruik van een thuisnetwerk, waardoor het makkelijker en toegankelijker is dan ooit tevoren. Beginnende gebruikers zullen de ondersteuning van LELA waarderen bij het vaststellen en oplossen van eventuele problemen of conflicten op het thuisnetwerk. Zonder gebruik van technisch jargon of wachtwoorden.


Beveiliging met één druk op een knop

De beveiliging van de WRT54G2 kan worden geconfigureerd met één simpele druk op de knop. De WPS-technologie (Wi-Fi Protected Setup) is ontwikkeld om de beveiliging van draadloze apparaten gemakkelijker te maken. Met één druk op de WPS-knop van de router en een WPS-compatibel product kan op eenvoudige wijze een beveiligde verbinding tot stand gebracht worden. Prijs en beschikbaarheid De Wireless-G Broadband Router (WRT54G2) is vanaf juni 2008 leverbaar, de adviesverkoopprijs bedraagt € 49.


Over Linksys

Linksys, een divisie van Cisco, (NASDAQ: CSCO), is opgericht in 1988 en toonaangevend leverancier op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning. Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl

EDITORS' CHOICE