NIEUWS

Marmitek IP Eye

Redactie AV & Domotica | 28 april 2008
Marmitek introduceert de IP Eye Anywhere, een IP camera zonder infrarood LED’s. IR LED’s worden in standaard IP camera’s vaak ingebouwd voor extra bijverlichting in het donker. Groot nadeel van deze LED’s is echter dat zij de kleuren van het beeld sterk vervormen. Doordat de IP Eye Anywhere is ontwikkeld zonder IR LED’s bent u verzekerd van natuurgetrouwe kleuren. Door de professionele lens van de IP Eye Anywhere heeft u een onverminderd duidelijk beeld, zelfs bij beperkt licht.


Mogelijkheden en opties

Met deze camera kunt u overal ter wereld live de beelden bekijken of ze opnemen en (automatisch) mailen naar uw e-mailadressen of FTP server zonder gebruik van een computer.
De innovatieve technologie van de IP Eye Anywhere wordt ondersteund door elke gangbare webbrowser, en resulteert in de best mogelijke beeldkwaliteit.

Bestel de IP Eye Anywhere in uw uitvoering naar keuze; bedraad, draadloos, met of zonder ingebouwde microfoon, MPEG4 videocompressie en zelfstandige opnamemogelijkheid (op USB stick). De IP Eye Anywhere heeft een ingebouwde webserver met eigen IP adres. De ideale oplossing voor ‘bekijken of bijwonen op afstand’. Misschien wilt u uw vakantiehuisje bewaken vanaf de andere kant van Europa, de verjaardag van uw tante bijwonen vanaf een ander continent, of meepraten in een zakelijke meeting zonder vermoeiende vlieguren. Real-time beelden over de hele wereld, en dankzij de verbeterde beeldkwaliteit lijkt het alsof u er zelf bij bent. Scherp oog voor kwaliteit Wat verwacht u nog meer van een IP camera, naast kwaliteit in beeld? Marmitek heeft de vier uitvoeringen van de IP Eye Anywhere voorzien van intelligente functies, waarmee u de camera’s volledig kunt bedienen op afstand.

Dankzij de beveiligde toegang via een wachtwoord, zijn de beelden ‘for your eyes only’. U past de resolutie en digitale zoom naar wens aan. De camera heeft een functie waarmee u automatisch beelden naar uw pc kunt mailen, zowel periodiek als door bewegingsdetectie. Met de meegeleverde UltraView software gaat het opnemen, versturen en bewaren van het materiaal bijna vanzelf. Hiermee kunt u tevens meerdere IP Eye Anywhere camera’s (max 16) gelijktijdig bekijken. Natuurlijk is de IP Eye Anywhere niet alleen een uitkomst op lange afstanden, maar ook gewoon binnenshuis of binnen uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld een oogje houden op de babykamer, of de camera’s installeren voor patiëntenbewaking. Ook uw magazijn verliest u geen moment meer uit het oog, door deze camera’s. Een veilig gevoel, dankzij de slimme oplossingen van Marmitek.
IP Eye Anywhere 10, 11, 20 en 21

De IP Eye Anywhere 10 (bedraad) en 11 (draadloos) werken met het beeldformaat Motion JPEG. Dit MJPEG levert videobestanden van uitstekende kwaliteit, omdat ieder beeldje apart als plaatje wordt opgeslagen. Desondanks worden uw bestanden niet te groot, dankzij de bewegingsdetector op de camera; alleen opnemen als er daadwerkelijk iets gebeurt! De IP Eye Anywhere 20 (bedraad) en 21 (draadloos) gaan een stapje verder. Arthur van Horssen, Sales & Marketingmanager van Marmitek: “Deze geavanceerde uitvoeringen gebruiken hoge kwaliteit MPEG4 compressie. Dat betekent dat u altijd vloeiende beelden ziet, ook als de internetverbinding eigenlijk te traag is. De compressie houdt het videobestand klein en daardoor eenvoudig te versturen en bekijken, zelfs op uw mobiele telefoon. Daarnaast hebben beide camera’s een ingebouwde microfoon kunnen zelfstandig werken, wanneer er geen netwerk of router in de buurt is! We hebben de IP Eye Anywhere 20 en 21 voorzien van een USB aansluiting, zodat u de beelden gewoon op een USB stick kunt opslaan en later terug kijken!”

Prijs

De consumentenadviesprijzen van de IP Eye Anywhere variëren, afhankelijk van het model dat u kiest, van 99 tot 199 euro.

Zie www.marmitek.com voor meer informatie en verkoopadressen

EDITORS' CHOICE