NIEUWS

Linksys UltraLink Plus


Redactie AV & Domotica | 07 maart 2008
De Ultra RangePlus gateway en router zijn de eerste modellen die in Europa beschikbaar zijn met een stijlvol nieuw design en verbeterde gebruiksvriendelijkheid, zoals de Linksys Easylink Advisor (LELA) die de installatie van uw netwerk vereenvoudigt en helpt te garanderen dat alle apparaten en verbindingen stabiel en veilig zijn. Met de introductie van de Ultra RangePlus producten heeft Linksys ook de nieuwste versie van haar Home Monitoring Camera (WVC54GCA) onthuld – nu inclusief microfoon en verbeterde beeldkwaliteit.
 
“We geloven er sterk in dat het nieuwe design past bij het moderne leven, terwijl traditionele routers in een kast of achter een gordijn werden verstopt”, aldus Patrick Lelorieux, vice-president van Linksys EMEA. “Maar het is niet alleen het design dat deze producten aantrekkelijk maakt – de installatie van een thuisnetwerk met de router of het aansluiten van extra apparaten verloopt veel eenvoudiger dankzij onze nieuwe EasyLink Advisor en verbeterde installatiewizards.” 
De Ultra RangePlus router en gateway zijn uitgevoerd in een stijlvol zilver/zwart design en bevatten de verbeterde Linksys RangePlus interne antennetechnologie. Ze zijn ontworpen om naadloos te integreren in het interieur van vrijwel elk huis en zijn een toonbeeld van de evolutie van de traditionele ‘look and feel’ van Linksys-producten. Deze producten zien er niet alleen goed uit, maar worden ook als eerste geleverd met de Linksys EasyLink Advisor, die een duidelijk verbeterde consumentenervaring biedt op het gebied van thuisnetwerken. Dit alles dankzij een nieuwe gebruikersinterface, installatiewizards met duidelijke Flash-animaties en vereenvoudigde terminologie. Hierdoor wordt het installeren van een draadloos netwerk eenvoudiger dan ooit tevoren.
 

Draadloze netwerk is geen wetenschap

De Linksys EasyLink Advisor (LELA) biedt een revolutionaire nieuwe visuele benadering van de installatie en controle van thuisnetwerken. De installatie van een thuisnetwerk is geen pure wetenschap meer. Met de geïntegreerde Direct Connect Support-functie kunnen consumenten een support medewerker toegang geven tot de toepassing om op afstand te helpen bij het oplossen van vragen. Het softwareplatform geeft Linksys ook de mogelijkheid om op termijn additionele diensten te ontwikkelen, zoals parental control, online opslag of diensten om foto`s met vrienden en familie te delen. LELA is een gratis toepassing die bij de nieuwe Ultra RangePlus producten wordt geleverd en beschikbaar in 29 talen.


Vereenvoudigde draadloze beveiliging

De nieuwe Ultra RangePlus draadloze routers zijn de eerste producten van Linksys die met Wi-Fi Protected Setup™ certifering worden geleverd. Wi-Fi Protected Setup is ontworpen om het instellen van beveiliging voor draadloze netwerken te vereenvoudigen. De Wi-Fi Protected Setup™ functionaliteit omvat een synchronisatiefunctie via één knop waarmee gecertificeerde producten in hetzelfde netwerk kunnen worden samengevoegd.


Huisbewaking

Terwijl voor de meeste webcams een aangesloten pc vereist is, wordt de Internet Home Monitoring Camera geleverd met een ingebouwde webserver, zodat hij rechtstreeks op het thuisnetwerk kan worden aangesloten. Hierdoor is de camera vanaf elke locatie met een webbrowser 24x7 beschikbaar. Deze opvolger van de WVC54GC biedt verbeterde videokwaliteit en heeft bovendien ook een microfoon, zodat video- en audiostreams tegelijk kunnen worden opgenomen en weergegeven. De camera bevat ook een beveiligingsmodus waarmee een bericht met een kort videofragment naar maximaal drie e-mailadressen verzonden kan worden, zodra beweging in het gezichtsveld van de camera wordt waargenomen.

 
Prijs en beschikbaarheid

De Ultra RangePlus router en gateway en de Internet Home Monitoring Camera zijn leverbaar vanaf april 2008. De adviesverkoopprijs van de producten:
 
Ultra RangePlus Wireless-N Router: € 99
Ultra RangePlus Wireless-N ADSL2+Gateway: € 119
Linksys Easylink Advisor (LELA) GRATIS
Wireless-G Internet Home Monitoring Camera: € 109

Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl.

EDITORS' CHOICE