NIEUWSSIM2

TransTec uitgebreid portfolio in domotica

Redactie AV & Domotica | 30 december 2007 | SIM2
Vanaf 1961 begon de heer Henri A. van Hessen, naast een bloeiende handel in kasregisters, met de overname van TransTec geschiedenis te schrijven in de wereld van de high fidelity met merken als KEF en Quad in portefeuille. Vanaf 1970 werd het actieterrein uitgebreid naar België en in 1986 ontwikkelde TransTec bv ook nog eens een professionele divisie, die zich vooral toespitste op alles wat met het opnemen van CD’s te maken heeft.
Ook voor een bedrijf met traditie kondigen zich regelmatig nieuwe uitdagingen aan en sinds 2003 laat TransTec zich opmerken als partner voor ‘home automation’ of domotica. Deze tak kent een snelle groei en is voortaan ook op Benelux-vlak actief.SIM2: Referentie voor projectie

Het Italiaanse SIM2 heeft al jarenlang een warm thuis gevonden bij TransTec. Het gamma projectoren ambieert de referentie te zijn op het vlak van beeldprojectie voor hoogwaardige home theater installaties. Het is volledig opgebouwd rond DLP-technologie en alle modellen zijn uitgerust met een RS-232 connector voor ingrepen op afstand, wanneer ze bijvoorbeeld aan het plafond opgehangen zijn. Andere troeven zijn de lange levensduur van de projectie-lamp (tot 6000 uren) en de beschikbaarheid van een brede waaier projectieobjectieven. Bij de nieuwigheden vermelden we de Domino D80E, een full HD projector (1920x1080 pixels) met 160 W lamp en een contrastverhouding van 5000:1. Het toestel is leverbaar met zwarte of witte behuizing. Prijs: 7500 euro.

Nog een nieuwkomer is de C3X 1080. De typeaanduiding ontsluiert meteen heel wat over de inhoud: een projector met drie 0,95” DLP-chips en goed voor full HD (1920x1080). De lamp is 250 W krachtig en het contrast haalt 10.000:1. Er zijn twee HDMI-ingangen aanwezig en de klant kan kiezen uit drie verschillende objectieven. De C3X 1080 is leverbaar in drie kleu-ren, waaronder het exclusieve Ferrari-rood. Prijs: 29.000 euro.


Als laatste nieuwkomer is er de Grand Cinema™ HT3000 H.O.S.T., een modulaire projector met afzonderlijke aansluitbox, waarop o.a. 6 HDMI-ingangen, DVi, Ethernet en de RS-232 connector voor volledige controle en afregeling zitten. H.O.S.T. staat voor ‘High-Definition Optical Signal Transfer’ en laat toe om via een dunne kabel met drie optische glasvezelver-bindingen de full HD projector tot op een afstand van 250 meter aan te sturen, terwijl de aan-sluitbox een brede waaier bronnen kan verwelkomen. Prijs: 22.000 euro.
Website: www.sim2.com


Nevo: alles onder controle

Nevo heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van universele afstandsbedieningen. De zeer grote database met IR-codes voor de meest uiteenlopende A/V-apparatuur wordt als belang-rijkste troef uitgespeeld.

Nieuw is de ‘Q50’, een afstandsbediening die geleverd wordt met CD-ROM waarop de data-bankgegevens staan met de stuurcodes. Er zitten 31 programmeerbare toetsen op deze af-standsbediening en ook het 2,5” grote display is volledig personaliseerbaar. De ‘250’ leent zich niet allen voor het bedienen van een brede waaier A/V-apparaten, dankzij de ‘Z-Wave’-technologie is deze afstandsbediening ook beschikt voor licht- en andere domoticasturingen.
Via de software ‘Nevo Studio Pro’, geschikt voor zowel Windows XP als Windows Vista, kan de dealer het display van de afstandsbedieningen volledig op maat aanpassen. Een handi-ge ‘wizard’ begeleidt daarbij. Afbeeldingen, achtergronden en andere grafische elementen kunnen via de ‘drag & drop’ techniek snel naar het display van de afstandsbediening worden overgedragen.
Nevo maakt het zelfs mogelijk voor dealers om op afstand toestellen toe te voegen aan de af-standsbediening van de klant, voor zover deze over een Internetverbinding beschikt.
Website: www.mynevo.com

EDITORS' CHOICE