NIEUWS

Nationale Domotica en slim Wonen dag 2007

Redactie AV & Domotica | 29 november 2007

ABB
ABB een technologisch vooruitstrevend, wereldwijd concern op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie. Haar moderne gebouwmanagementsysteem ABB i-bus® EIB/KNX maakt moderne, comfortabele en flexibele installaties mogelijk, zowel in woningen als in gebouwen. Enkele voordelen hiervan zijn het centraal of decentraal kunnen schakelen en/of dimmen van groepen verlichting, een individuele verwarmingsregeling, veiligheidsverlichting op maat en een betere beheersing van de energiekosten.


Berker
Weet u hoe u leefruimten comfortabel en individueel vorm kunt geven?
Bij Berker wordt daar al sinds 1919 aan gewerkt – en ze hebben zeer interessante oplossingen gevonden.
Schakelaars en systemen van Berker worden over de hele wereld toegepast om de mensen meer veiligheid, bedieningsgemak en comfort te bieden. Daarbij hechten zij veel waarde aan kwaliteit, design en innovatie. Dat bevestigen talrijke internationale onderscheidingen.

Eaton Holec

De elektrische divisie van Eaton is wereldwijd een leider in systemen en componenten voor de beheersing en distributie van elektrische energie en in producten en diensten voor industriële automatisering. Met geavanceerde productontwikkeling, uitmuntende productiemethoden en wereldwijde technische dienstverlening en ondersteuning biedt de elektrische groep van Eaton klantgerichte oplossingen onder merknamen zoals Cutler-Hammer®, Durant®, Heinemann®, en MEM®, die wereldwijd tegemoet komen aan de veranderende behoeften van de energie distributie en transport, industriële, utiliteits-, residentiële en OEM-markt.

Gira Nederland
De moderne elektrotechnische installatie van Gira biedt een breed spectrum aan intelligente gebouwbeheerstechniek voor comfort en veiligheid. Apparatuur voor huisinstallatienetwerken, muziekbesturing door het hele huis, omvangrijke schakelprogramma`s, en ook nog talrijke functies voor deurcommunicatie, energie en licht buitenshuis - alles past bij elkaar. Alle functies en apparaten kunnen eenvoudig worden gecombineerd en de aaneengesloten designlijnen bieden darvoor altijd het juiste kader. De videoclip van Gira gunt u een blik op veelzijdig en fascinerend gebouwbeheer - klaar voor de toekomst.

Hager Nederland
De Hager Group is wereldwijd producent op het gebied van energieverdeling en elektrotechnisch materiaal. Het bedrijf behoort in haar basisactiviteiten tot de grootste 3 wereldwijd. Het aanbieden van een compleet systeem voor de elektrische installatie in gebouwen is daarbij het uitgangspunt.

Hateha
Hateha is als agent-importeur exclusief vertegenwoordiger voor Nederland van enkele gerenommeerde buitenlandse fabrikanten van elektrotechnische materialen. De specialistische kennis van de producten en systemen van deze fabrieken is in de 40 jaar dat het bedrijf bestaat zorgvuldig opgebouwd en wordt gedeeld met ons team van ruim 30 medewerkers. Dit team bestaat uit enthousiaste goed opgeleide en ervaren specialisten die u met raad en daad terzijde staan tijdens uw zoektocht naar de meest uiteenlopende oplossingen voor installatietechnische vraagstukken in de industrie, woningbouw, utiliteit of machinebouw. Als vertegenwoordiger van JUNG zijn wij uiteraard ook lid van KNX Nederland. Een belangrijk deel van onze taak is het samen met de installateur inventariseren van eisen/ wensen en het vinden van maat-oplossingen voor de opdrachtgever. Het JUNG KNX systeem heeft naast het schakelen, dimmen en besturen van uw installatie uitgebreide mogelijkheden voor het visualiseren daarvan. Daarvoor hebben we displays, ruimtecontrollers ook LCD bedieningstableaus, touchscreens en touch-pcs ter beschikking. Tevens zijn koppelingen met audio-videosystemen mogelijk. Voor controle en bediening op afstand kan ook met een IP centrale worden gewerkt. Afstandbediening ter plekke wordt radiografisch opgelost door een koppeling met het Funkmanagementsysteem. Wij informeren u graag over de ontwikkelingen van de vele producten en systemen en zijn altijd bereid met u mee te denken voor een juiste oplossing.

Inter
Inter (VCD) B.V. is sinds 1970 actief binnen de professionele visualisatiemarkt. Het bedrijf heeft
een vooraanstaande positie binnen het business -to- business segment als systeem integrator en
leverancier van audiovisuele concepten, systemen en producten. Kernactiviteit is het projectmatig aanbieden en implementeren van audiovisuele maatwerk oplossingen. In nauw overleg met haar opdrachtgevers is een team van specialisten dagelijks bezig met het engineeren en het installeren van de meest uiteenlopende audiovisuele projecten, zoals auditoria, trainingscentra, collegezalen en boardrooms. Ook specialistische projecten als electronic billboarding, led wall configuraties, 3D simulatoren en het inrichten van control rooms behoren tot onze kernactiviteiten. Hierdoor bent u verzekerd van de beste audiovisuele oplossing.

Kaba
Kaba Nederland levert, installeert en onderhoud oplossingen voor een veilige en comfortabele entree. Als pionier op het gebied van elektronische sluitsystemen zijn innovatieve oplossingen ontwikkeld die door de flexibele opzet overal ingezet kunnen worden. Het unieke Cardlink concept maakt de combinatie van bekabelde en niet bekabelde toegangscontrole zeer eenvoudig beheersbaar en veilig. Alle kaba oplossingen integreren naadloos met elkaar en zijn eenvoudig in te bouwen in een bestaande infrastruktuur. Kaba levert naast toegangscontrole oplossingen ook automatische deuren en deuraandrijvers. De Kaba FDC is de perfecte oplossing voor het veranderen van een bestaande deur in een automatische deur. Alle Kaba oplossingen zijn ontwikkeld met de veiligheid van de gebruiker als uitgangspunt. Daarnaast zijn optimaal comfort, goede advisering en beveiliging van het object de punten waarop Kaba zich onderscheidt.De Kaba groep met 10.000 medewerkers heeft wereldwijd een enorme ervaring opgebouwd en is één van de wereldmarktleiders op het gebied van sluitsystemen en deurautomatisering.

Konnex Associatie Nederland
De Europese standaardisatie commissie CENELEC heeft de KNX (spreek uit als konnex) technologie tot Europese norm verheven, nadat de aangesloten landen zich hierover in meerderheid positief hebben uitgesproken. Het brede draagvlak en de vrije, voor iedereen toegankelijke technologie zijn de hoofdargumenten waarom Europa het KNX protocol als dé standaard voor de gebouw- en woningautomatisering kiest. De standaard is vastgelegd in de Europese Norm, namelijk de EN 50090

Kuijpers Care Solutions
Ambities, professionaliteit en een gegarandeerde continuïteit. De onderneming heeft ruim 75 jaar ervaring en weet deze te vertalen naar een uitstekende naam in de markt. De opdrachtgever staat in alle opzichten centraal. Kuijpers investeert daarom voortdurend in mensen en middelen.

Mastermate
Mastermate is de enige technische groothandel op het gebied van haar assortiment die in vrijwel geheel Nederland is vertegenwoordigd. Zij is toeleverancier van met name de bouw en bouw-gerelateerde bedrijven. Zij wil zich blijvend onderscheiden door haar unieke karakter: de combinatie van krachtige regionale bedrijven die samen een landelijk opererende organisatie vormen.astermate wil voor haar huidige en toekomstige klanten een moderne, snelle, flexibele en betrouwbare technische groothandel zijn, waar vakmanschap steeds herkend wordt.

Merten Nederland
Samen bereiken wij onze doelstellingen beter dan alleen. Aan partnership heeft Merten altijd al bijzonder veel waarde gehecht. Want alleen de goed opgeleide elektro vakman beheerst de kneepjes van het vakkundig advies en montage van hoogwaardige, technisch hoogstaande producten.

Schneider Electric
Allemaal zijn we ons bewust van een steeds sneller veranderende omgeving en steeds nadrukkelijker wordt de bijdrage aan comfort, veiligheid en economische exploitatie van elektriciteit duidelijk. Een toenemende vraag, nieuwe toepassingsmogelijkheden en vooral een steeds nadrukkelijker versmelten van systemen maakt dat elektriciteit meer en meer de energiebron van de toekomst zal worden. Schoon, flexibel en zeker zullen hierbij de sleutelwoorden zijn die de deuren naar deze toekomst openen.

Siemens Nederland
Siemens is al meer dan 150 jaar actief in Nederland. Met een omzet van ca. EUR 1,5 miljard behoort de Siemens Groep tot de grootste ondernemingen op elektrotechnisch en elektronicagebied in ons land. Het werkterrein van de ruim 3.400 Siemens-medewerkers in Nederland omvat vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica.
De Nederlandse afnemers vinden er onder andere hun totaaloplossingen voor thema`s als energie, wonen & werken, mobiliteit, educatie, communicatie, veiligheid, gezondheid en industrie.

INTERREG IIIC Tele Medicine Project
Veel steden in Europa kennen een toename van de zorgvraag die veroorzaakt wordt door een vergrijzende populatie en een toename van het aantal chronisch zieken. Daardoor zullen de kosten voor de zorg sterk toenemen en dreigt een tekort aan zorgverleners. In het Tele Medicine project – dat door de EU in het kader van het INTERREG IIIC programma gesubsidieerd is – onderzoeken zeven steden en regio’s uit vier Europese landen onder leiding van de gemeente Eindhoven hoe, door het toepassen van bestaande telemedicine applicaties voor de zorg aan huis bij chronisch zieken het zelfmanagement van de patiënten kan toenemen, de zorgconsumptie kan afnemen en de organisatie van de zorg efficiënter en effectiever kan worden en welke gevolgen dit heeft voor de stedenbouwkundige aspecten van de planning van zorgvoorzieningen. De resultaten van de activiteiten in de zeven Europese steden en regio`s (Eindhoven, Southampton, Bologna, Genua, Viladecans, Balearen en Den Haag) worden, samen met de conclusies en aanbevelingen in de internationale slotconferentie op 21 november gepresenteerd.


Exposanten:

AMX

AMX® hardware and software solutions simplify the way people interact with technology. With the increasing number of technologies and operating platforms at work and home, AMX solves the complexity of managing this technology with reliable, consistent and scalable systems. Our award-winning products span control and automation, switching, distributed audio and video, and technology management. They are implemented worldwide in conference rooms, homes, classrooms, network operation / command centers, hotels, entertainment venues, broadcast facilities, among others.
 
Ascom
Ascom biedt totaaloplossingen voor communicatie en beveiliging. Onze toepassingen stellen instellingen voor extramurale zorg en langdurende zorg, alsook ziekenhuizen in staat zorgvragen en calamiteiten te registreren en hulpverleners te informeren. De oplossingen versnellen de responstijd waar veiligheid en efficiëntie cruciaal zijn. 

AV & Domotica
AV & Domotica gaat over Fun & Entertainment. Oftewel, hoe kunnen audio en video toepassingen in een particuliere woon-, of beter gezegd leefomgeving, optimaal ingezet worden. Als we het hebben over audio en video, dan hebben we het eigenlijk over muziek, film, fotografie, i-Pod, gamen, videocamera’s, netwerken en meer, veel meer. Hierbij kan apparatuur heel opzichtig of juist onzichtbaar geïntegreerd worden in ontwerp en interieur van huis, boot en dergelijke. 
 
Avics
De consultants van Avics luisteren naar de wensen en behoeften van onze klanten. In combinatie met kennis en jarenlange ervaring worden (zorg)instellingen van een passend advies voorzien, zodat merkonafhankelijke systeemkeuzes gemaakt kunnen worden. De klantbehoeften zijn leidend, niet de techniek. De kracht van Avics ligt in het integreren van eventuele bestaande systemen met nieuwe oplossingen; alles op basis van een open platform en open source. Onze klanten zijn bij de keuze voor een nieuw systeem daardoor niet afhankelijk van protocolgebonden systemen. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande voorraad. Onze doelstelling: Een oplossing op maat èn tevreden klanten!

Bosch Security Systems
Bosch Security Systems biedt een breed pakket aan van systemen en componenten op het gebied van Brand- en Inbraakdetectie, CCTV, Public Address, Congres, Paging en Sociale Alarmering, dat u helpt een oplossing te vinden voor elke gewenste toepassing. De zorgoplossingen van Bosch Security Systems zijn gericht op het segment zorg en ontwikkelt, produceert en verkoopt Dect, Pagingsystemen, personen Alarmeringsproducten en Draadloze Verpleegoproepsystemen. Via system integrators, dealers en zorgaanbieders worden maatwerkoplossingen aan eindgebruikers geboden.

Bowers & Wilkins
Iimporteur van Nederland betreffende diverse audio apparatuur verschillend van versterkers, dvd spelers e.d van het merk Rotel Hifi en Classe Audio, als wel luidsprekers van het merk Bowers & Wilkins.

CER International
CER is producent van slimme kastjes, genaamd FieldCommander. FieldCommanders worden door diverse bedrijven gebruikt als besturingseenheden bij security oplossingen zoals toegangscontrole, persoonsbewaking of dwaaldetectie. Daarnaast worden FieldCommanders veel gebruikt door system-integrators bij projecten op het gebied van telemetrie, alarmering, domotica en de zorg.

Custom Install Company
Custom Install Company Exclusief importeur van topmerken voor complete custom install.Custom install is specialistisch maatwerk, waarbij in principe elke wens van de klant gerealiseerd kan worden. CIC is de exclusieve importeur voor Nederland van de beste merken ter wereld die complete custom install mogelijk maken: Imerge, Netstreams, Polk Audio en iPort.

CLB Benelux BV
CLB Benelux is producent en leverancier van het in eigen beheer ontwikkelde  totaalcommunicatiesysteem unicare®. Dit systeem integreert oplossingen op het gebied van domotica, verpleegoproep, draadloze communicatie, gebouwbeheer en (persoons)beveiliging.

DEA bv
Alle C-Lock beveiligingsproducten worden ontwikkeld, geproduceerd en geleverd door DEA bv. Als ontwikkelingsbureau van toegepaste electronica is DEA bv als geen ander in staat om innovatieve kwaliteitsproducten te ontwikkelen. De C-Lock producten die DEA bv in de loop der jaren heeft ontwikkeld zijn: C-Lock RFID toegangscontrole, C-Lock ICom IP deurtelefonie, C-Lock Hotelcom domotica.

Digital Life Centre
Het Digital Life Centre is onderdeel van het Instituut voor Information Engineering (IIE) van de Hogeschool van Amsterdam. Het Digital Life Centre voert onderzoeksprojecten uit, gefinancierd door het bedrijfsleven en de overheid. We beschouwen de gemeente Almere en omgeving als een ‘Living Lab’: het onderzoek gebeurt niet binnen de muren van de onderzoeksinstelling, maar in het veld. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd om op snelle en kosteneffectieve wijze innovatieve toepassingen in “prototype” vorm te testen in een gebruikersomgeving met “echte” infrastructuur en “echte” bewoners. Het onderzoek is altijd toepassingsgericht en in veel gevallen zijn studenten betrokken. Momenteel zijn er twee zwaartepunten: zorg(-domotica) en multimedia (bijv. serious gaming en videocommunicatie). Smart Homes is als een partners bij ons aangesloten en daarnaast werken we samen met ondermeer de Universiteit van Amsterdam, TNO ICT en het Telematica Instituut.

DOM Nederland
DOM-Sicherheitstechnik (dit betekent: "Veiligheidstechnologie") is opgericht in 1936 te Keulen (D). Vandaag de dag is DOM-Sicherheitstechnik toonaangevend producent van zowel mechanische als elektronische sluitsystemen en toegangscontrole systemen. 

Domutron
Traditionele uitgangspunten voldoen vaak niet meer aan wensen en eisen die de maatschappij stelt. Gedachten rondom wonen, werken en zorg worden beïnvloed door wet- en regelgeving. De beschikking over (toenemende) financiële middelen bepalen sterker het welzijn, de status en de zelfredzaamheid bij consumenten. Verhoging van efficiency en rendement, alsmede de wet- en regelgeving geeft ook de zakelijke dienstverleners een andere kijk op bedrijfshuisvesting en -exploitatie. Deze veranderingen hebben ook invloed op de bouw- en installatiesector. Integratie (domotica) speelt bij deze veranderingen een grote rol. In 1993 is het kennis- en voorlichtingscentrum Domutron® opgericht. In de daaropvolgende jaren is het Domutron® uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van partners. Meer informatie, de partners en de wijze waarop u hen kunt bereiken vind u op onze website. 
 
Dopro
Dopro geeft op een professionele en onderscheidende manier een complete invulling aan home intelligence en smart living. Domotica speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zorgen er als system integrator voor dat praktisch alle elementen (klimaatbeheersing, verlichting, cv en beveiliging)  in een woon – of werkomgeving met elkaar integreren en communiceren. 
 
DORMA van Duin Nederland
De naam DORMA is internationaal bekend vanwege de geraffineerde systeemoplossingen die het bedrijf in de volgende vijf afdelingen aanbiedt: deurtechniek, automatische deuren, veiligheidstechniek en toegangscontrole, glasbeslagtechniek en mobiele scheidingswandsystemen. De benadering van DORMA - het verstrekken van directe steun aan architecten, ontwerpers en ingenieurs - wordt in het bijzonder gekenmerkt door dynamiek en moderniteit. Plus: de producten van DORMA genieten een uitzonderlijke internationale reputatie, in het bijzonder de designreferenties. 

Easy Secure
EasySecure levert apparatuur en biometrische software uit de Verenigde Staten en Azië. Deze moderne software wordt gebruikt voor toegangscontrole bij defensie, banken, de zorgsector en ook door zeer veel commerciële bedrijven. De specialisten van EasySecure integreren de software volledig met uw huidige applicaties. 

Ehrbecker Schiefelbusch
Al meer dan 100 jaar is Ehrbecker Schiefelbusch dé elektrotechnische groothandel. Jarenlange kennis, kunde en ervaring staan garant voor een passende oplossing voor al uw elektro-, licht-, kabel- en automatiseringstechnische wensen. Ehrbecker Schiefelbusch bedient een gevarieerd en veelzijdig klantenbestand; van industriële eindgebruikers tot installateurs die gespecialiseerd zijn in infrastructuur, grond-, weg en waterbouw en utiliteit. Als marktleider in de OEM- en industriële markt biedt Ehrbecker Schiefelbusch u een marktdekkend assortiment. Bewezen kwaliteitsproducten worden daarbij gecombineerd met vooruitstrevende technische ondersteuning. Dankzij een hoge graad van automatisering en kennis van klantprocessen is Ehrbecker Schiefelbusch als geen ander in staat klantspecifieke oplossingen te bieden. 

Elbo Technology b.v.
Hoogwaardige communicatie- en beveiligingsapparatuur dragen bij aan het comfort en gebruiksgemak van een gebouw. Wat dat betreft mogen uw verwachtingen bij Elbo hoog gespannen zijn. Als leverancier van communicatie- en beveiligingsapparatuur ontwikkelen wij meerwaarde voor de woningbouw en utiliteit.  

Elektrokern Solutions

Elektrokern Solutions is een projectgerelateerde, gespecialiseerde dealer en richt zich samen met haar partners (installateurs en leveranciers) op projecten binnen een aantal specialistische technieken. Hierbij staat veiligheid, flexibiliteit, integratie, comfort en kostenreductie centraal. Wij richten ons op: Luxe woningbouw, Zorgsector en Utiliteit. Elektrokern Solutions biedt oplossingen met de volgende systemen: Gebouwautomatisering, Beveiliging, Zorgsystemen en Telematica.De integratie en toepassing van deze systemen vraagt een hoog kennisniveau van de installateur. Het blijft echter moeilijk om als installateur al deze technieken tot in detail bij te houden. Hierdoor groeit de vraag naar samenwerking met gespecialiseerde dealers. De handen in elkaar slaan en samenwerken is het motto van Elektrokern Solutions. Deze formule heeft zich reeds bewezen en blijkt bijzonder succesvol.  

Elux

Het tempo waarin de laatste jaren technische producten in woningen worden toegepast is enorm. Toepassing van 1 of meer PC`s, met bijbehorende printers en scanners, DVD-spelers of home-cinemasets, televisie op de kamer van de kinderen is geen uitzondering meer. Dit maakt de behoefte aan een meer uitgebreide installatie dat een NEN 1010 installatie zeer sterk duidelijk. De stichting Elux stelt zich ten doel de elektrische installatie in nieuwbouwwoningen naar een hoger niveau te tillen door middel van het Elux-concept. Het belang van een meer comfortabele elektrische installatie in de nieuw te bouwen woningen heeft een breed draagvlak gevonden binnen de elektrotechnische branche. Dit is dan ook reden voor vele toonaangevende fabrikanten, groothandels en belangenorganisaties op elektrotechnisch gebied om zich te verenigen in de Stichting Elux. 

Entron Nederland
Entron Nederland is een project- en dienstenorganisatie (Domotica Service Provider) gericht op domotica en levensloopbestendig wonen. De eindgebruiker en het proces van realisatie staan centraal bij de projecten die Entron Nederland ontwikkeld en realiseert. Met als doel: een consument die comfortabeler woont tot in lengte van dagen. 

Eubiq
Eubiq Benelux introduceert een revolutionair spanningsprofiel voor de kantoor, industrie en domotica markt. Een wirwar van bedradingen, contactdozen en kabelhaspels behoort vanaf heden tot het verleden. Eubiq biedt de oplossing als het gaat om flexibele aansluitingen voor spanning.
Het profiel biedt de mogelijkheid om op elk gewenst punt aansluiting te maken met het spanningsnetwerk. Dit betekent dat overal met een Eubiq adapter of stekker u uw elektronische apparatuur kunt aansluiten. Daarnaast is er de mogelijkheid om datakabels mee te laten lopen in het profiel waardoor het systeem een totaal oplossing biedt voor kabelmanagement. 

EVVA
EVVA is een totaal leverancier voor mechanische en elektronische toegangscontrole. EVVA profielcilinders voor sluitsystemen met certificaatsleutels. SALTO elektronische toegangscontrole Stand-Alone, Off-Line en On-Line met iButton of Mifare kaarten.

Fifthplay
Eind vorig jaar nam fifthplay nv, dochter van de Belgische Niko Group, een meerderheidsparticipatie in IRS Woongemak. Fifthplay stelt leveranciers in staat hun diensten en producten aan te bieden op een uiterst eenvoudige manier naar de consument thuis en geeft de consument op zijn beurt een waaier van keuzemogelijkheden aan diensten op kantoor, thuis en onderweg. IRS Woongemak en fifthplay zullen als één partij op de markt gaan opereren. 

Forest Group Nederland BV
Dè specialist in de ontwikkeling, productie en levering van innovatieve gordijnrailsystemen. Forest levert haar producten in meer dan 75 landen en heeft fi lialen in Polen, Frankrijk en de Verenigde Staten. Naast hoogwaardige kwaliteitsproducten met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding staat Forest ook bekend om het hoge service niveau en het goede klantcontact.Ons Touch Control systeem is een uniek gemotoriseerd gordijnsysteem dat middels `plug and play` met verschillende Domotica systemen kan communiceren. Hiervoor zijn ook partnerships afgesloten met bijvoorbeeld AMX en Crestron.

Enkele bekende algemene eigenschappen van de Forest railsystemen zijn:
• Eenvoudig te buigen met simpele buigapparaten
• Snelle installatie d.m.v. Smart Klick® technologie in de plafond- en wandsteunen
• Multifunctionele, uitwisselbare steunen
• Inklikbare glijders
• Geruisloos openen en sluiten van de gordijnen  

Van Geel Legrand
Van Geel Legrand BV is onderdeel van Legrand Group, wereldwijd specialist in producten en systemen voor laagspanningsinstallaties en datanetwerken en wereldmarktleider op het gebied van kabeldraagsystemen en schakelmateriaal. In Nederland bedient Van Geel Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, industrie en infrastructuele projecten. Met de merken Van Geel Legrand, Legrand, Cablofil en BTicino biedt Van Geel Legrand BV een uniek assortiment dat via de E-groothandel geleverd wordt aan de E-installateur. Het bedrijf onderscheidt zich door innovatieve kracht en betrouwbare, hoge kwaliteit van zowel producten als diensten. Zij biedt oplossingen en systemen voor de gehele elektrotechnische installatie, die optimaal op elkaar afgestemd zijn. Deze kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel gemonteerd worden. Tevens bieden ze een maximum aan gemak en comfort voor de eindgebruiker. 

GEWA
Door het combineren van alarmering, detectie en domotica zorgt GEWAnl/QuoVadis ervoor dat u beter, effectiever en efficiënter dan ooit tegemoet komt aan de vraag naar zorg en veiligheid van uw cliënten en hun relaties. Tegelijkertijd heeft u een prachtig instrument in handen om de kostbare tijd en energie van de zorgverleners in goede banen te leiden en optimaal te benutten. De techniek staat ten dienste van de gebruiker. De werking is duidelijk, praktisch, en uiteraard betrouwbaar. Vanuit de achtergrond als leverancier van omgevingsbediening en communicatiehulpmiddelen aan gehandicapten zijn wij gewend probleem- en oplossingsgericht te werken. De wensen en mogelijkheden van de cliënt staan voorop.  

Provincie Gelderland

In het kader van het programma Ontgroening en Vergrijzing bevordert de provincie Gelderland dat mensen zodanig wonen, dat  ze ook als ze ouder worden, zo goed mogelijk kunnen functioneren in de samenleving, waarbij wordt uitgegaan van hun wensen en behoeften op de gebieden wonen, welzijn en zorg.
Naast het realiseren van een aantal voorbeeldprojecten woonservicegebieden, waarin de samenwerking tussen de verschillende partijen op de genoemde terreinen centraal staat, onderkent de provincie Gelderland het belang van domotica. Immers als we een bijdrage willen leveren aan het langer zelfstandig wonen van mensen, dan moeten we de verdere ontwikkeling en toepassing van domotica stmuleren. 
 
Goelst
Onze bedrijfsfilosofie: Het in Ede gevestigde Goelst Nederland BV is met G-RAIL® marktleider op het gebied van gordijnrails voor professionele toepassingen en toepassingen in huis waar duurzaamheid en luxe samengaan. Kwaliteit, een redelijk prijsniveau en een klantgericht service-beleid zijn de essentiële pijlers voor succes. Eigen productontwikkeling en een eigen spuitgiet afdeling zijn uniek in onze branche. Verkoop wordt ondersteund door eigen gespecialiseerde montage teams. Voor elk probleem betreffende verduistering heeft Goelst Nederland een oplossing. Toonaangevend zijn de door Goelst ontwikkelde G-RAIL® 6200, 6300 en 6302 elektrisch bediende gordijnrail systemen. Gemak dient de mens.

IHabitat
Het ontwerpen en installeren van geavanceerde domoticasystemen is een speciaisatie waar iHabitat zich op toegelegd heeft. Een comfortverhogende integratie van de bediening van verlichting, klimaat, beveiliging en audi/video vormt hierbij het uitgangspunt. Met een duidelijke visie bieden wij, eventueel in samenwerking met partners, een technische totaaloplossing. het gehele traject van advies tot oplevering valt daarbij onder onze verantwoordelijkheid.

Van Heeswijk Elektrotechniek
In elk gebouw vormt de elektrotechnische installatie de levensader waarlangs het gevoed wordt. Hoe beter de installatie, hoe beter dat gebouw zal voldoen. Of het nu gaat om een simpele rijtjeswoning of om een grootschalig bedrijfspand, overal moet u ervan verzekerd kunnen zijn dat die elektrotechnische installatie optimaal functioneert. Zekerheid en veiligheid, het zijn basisbegrippen voor ons. Als u Van Heeswijk inschakelt voor de aanleg van die installatie, vindt u straks zekerheid achter elke schakelaar. Een hedendaagse elektrotechnische installatie voorziet in de mogelijkheid om diverse technische disciplines in uw woning, kantoor, zorg- of onderwijs instelling met elkaar te integreren. Dergelijke systemen (domotica) worden door Van Heeswijk Elektrotechniek ontworpen en geïnstalleerd op basis van een jarenlange expertise op dit vlak. Van Heeswijk verzorgt op het gebied van comfort, veiligheid, zorg en energiebesparing, praktische functionele oplossingen: van ontwerp en installatie tot nazorg

Hertek
Uw zorg voor een veilige en beveiligde woonomgeving voor uw cliënten, is bij ons in vertrouwde handen. Om de kwaliteit van de veiligheid te kunnen verbeteren, is het van cruciaal belang dat de zorgsystemen vakkundig zijn geadviseerd en geïnstalleerd en optimaal blijven functioneren. Een goed uitgewerkt plan voor zorgsystemen is specialistenwerk. Bedrijven en organisatie kiezen dan ook steeds vaker voor Hertek, omdat wij wensen en verwachtingen deskundig in klantgerichte oplossingen en maatwerk vertalen en als partner flexibel meedenken. 

Hevac
HEVAC controls adviseert en integreert Domotica en Klimaatbeheersing in uw woning en/of bedrijfspand. Door de ervaring in de Klimaatbeheersing / automatisering en het samen voegen van producten zoals KNX, BACnet en diverse PLC`s, zorgen wij voor een optimale synergie tussen de elektrische- en werktuigbouwkundige installatie. Dit alles bedienbaar op één systeem. 

HNNY Benelux
HNNY Benelux B.V. is een import en distibutie bedrijf van consumenten en profesionele audio video apparatuur.

iLight
Het creatief vertalen van lichtvisies naar concrete oplossingen is waar iLight in is gespecialiseerd. Om dit te bewerkstelligen hebben wij experts in dienst voor ontwikkeling, productie, verkoop en support. Onze uitgebreide kennis maakt het mogelijk alle aspecten van lichtregelsystemen te doorgronden en om aan de behoefte van de lichtontwerper, adviseurs, ontwikkelaars en installateurs te voldoen.

Imtech Care & Cure
Gedreven vanuit visie op- en kennis van de zorg is het uitgangspunt voor Imtech Care & Cure dat DOMOTICA en systeemintegratie moet gaan over een effectief en efficiënt zorgproces en tevreden zorgvragers. Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van Elektrotechniek, ICT en Werktuigbouw. Met 15.000 medewerkers realiseert Imtech een jaaromzet van ruim 2,5 miljard Euro. Imtech is een beursgenoteerde multidisciplinaire dienstverlener in de markten van de Utiliteit, gezondheidszorg en de Industrie. De disciplines worden optimaal op elkaar afgestemd en geïntegreerd tot één operationeel en bedrijfszeker geheel. Ter completering biedt Imtech toegevoegde waarde in het volledige technische onderhoud en beheer.

Innovatieve Acties Brabant
Innovatieve Acties Brabant is een programma dat projecten ondersteunt die innovatieve oplossingen bieden voor de vergrijzing in Noord-Brabant. Binnen IAB worden 21 projecten ontwikkeld die uiteenlopen van domotica oplossingen, innovaties in de bouwkolom, voeding, mobiele tandheelkunde, ouderenwelzijn tot diabetiszorg. De 21 projecten worden beschreven op www.innovatieveactiesbrabant.nl. IAB is een programma van de Provincie en de Europese Commissie dat wordt uitgevoerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

IRS Woongemak
IRS is opgericht in 1994 met de missie de vastgoedwereld een eenvoudig exploiteerbaar, compleet en innovatief dienstverleningsconcept te bieden tegen een betaalbare prijs. IRS Woongemak voorziet in veiligheid, comfortabel wonen en welzijn door middel van een op maat uitgevoerd pakket van woonservices geïntegreerd met state-of-the-art woontechnologie. 

 

Isolectra
Isolectra levert oplossingen om dat contact zo soepel mogelijk te maken. Met de beste producten, systemen en diensten voor telecom, gebouwen en industrie. Als betrouwbare partner met kennis van markten en technologie spelen we slagvaardig in op de veranderende behoefte bij de klant. 


JAGA
Jaga creëert verwarmingsoplossingen. Geen radiatoren zoals alle andere, maar creatieve en functionele verwarmingsoplossingen met een gedurfde esthetiek. Radiatoren die zich probleemloos en onopvallend in elk interieur integreren, maar toch elk met hun eigen charme en uitstraling. 

Life Signal
Life Signal is een jonge onderneming die zich bezig houdt met het leveren van producten en diensten voor telemedicine toepassingen. De door de FDA goedgekeurde apparatuur wordt ingezet voor het thuis monitoren van veelal chronische patiënten, waardoor opname in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen alsmede bezoeken aan arts en specialist sterk kunnen worden gereduceerd. 

Light Technology Nederland
Na meer dan 10 jaar samenwerking met Light Technology BVBA in België is in1996 de zelfstandige vestiging Light Technology Nederland B.V. opgericht.
Light Technology Nederland B.V. is een groothandel gespecialiseerd in elektrotechnische producten zoals lichtregelinstallaties en gebouw beheersinstallaties.
Levering vindt uitsluitend plaats via de vakhandel zoals de elektrotechnische installatiebedrijven. 

Leertouwer
Méér dan installateur: door het koppelen van elektrotechnische systemen en het toepassen van bestaande technieken in `nieuwe` vakgebieden ontstaan er oplossingen die meer comfort, veiligheid, efficiëntie en rendement bieden. Leertouwer heeft alles in huis om zulke doordachte oplossingen te realiseren. 

Moeller
Moeller Electric ontwikkelt, produceert en verkoopt al sinds 1899 laagspanning schakelmateriaal. De Moeller producten vinden hun weg bij schakelen, beveiligen en geautomatiseerd besturen van elektrische energie, met stromen tot 6300 Ampère in machinebouw, industrie, utiliteit en woningbouw. Met vestigingen in meer dan 80 landen wereldwijd is het Moeller product overal inzetbaar en verkrijgbaar. 

MX Viedome
Als gevolg van verschillende maatschappelijke ontwikkelingen is er in toenemende mate behoefte aan diensten op het gebied van zorg, comfort en veiligheid waarbij mensen graag zelfstandig in de eigen leefomgeving willen blijven wonen. Daarnaast dreigt er als gevolg van de toenemende zorgvraag een tekort aan zorgverleners. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden en bij elkaar te brengen moeten de diensten op gebied van zorg, comfort en veiligheid in de eigen leefomgeving geboden worden door een combinatie van zorg op afstand en zorg ter plaatse. Door middel van nieuwe zorgconcepten, gecombineerd met innovatieve tweede generatie zorgdomotica, wordt het mogelijk om middels het concept van een virtueel verzorgings- en verpleeghuis diensten in elke woonomgeving te bieden. MX-VieDome maakt het mogelijk. 

Netcarity
NETCARITY beoogt de ontwikkeling van goedkope en lichte technologische infrastructuur en domotica in woningen waarin ouderen verblijven. Deze technologie moet de ondersteuning van dagelijkse activiteiten en het waarnemen van kritieke gezondheidsproblemen garanderen. Ook moeten hiermee de sociale en psychologische betrokkenheid van ouderen in het handhaven van hun welzijn gegarandeerd worden, zodat ze waardigheid en kwaliteit van leven kunnen behouden dan wel versterken. Om deze doelstellingen te bereiken zullen verschillende nieuwe technieken samen gebracht worden 

Niko Nederland      
Niko is al sinds de oprichting in 1919 toekomstgericht met het innoveren en verbeteren van producten. Aangezien wonen zich al lang niet meer beperkt tot het spreekwoordelijke `tussen vier muren` en `onder één dak` en mensen actiever worden in en rond hun woning ontwerpt en produceert Niko producten die aansluiten op de wensen van bewoners. Hierbij streeft Niko naar het ontwerpen van producten die zich kenmerken door technisch- eenvoud met een maximum aan mogelijkheden. 

Nijfinster
NijFinster BV is een jong Fries bedrijf dat zich toespitst op de realisatie van audiovisueel contact. Nijfinster BV levert een totale infrastructuur met behulp van videoconferencing technologie, afstandsbediening/televisie en kabelaansluiting (eventueel ADSL) aan verschillende zorgaanbieders en/of particulieren ten behoeve van vormen van zorg- en/of welzijnsdiensten-op-afstand. De producten zijn toegankelijk en betrouwbaar: - laagdrempelige techniek op basis van vertrouwde huishoudelijke apparaten, zoals tv en afstandsbediening  

Peha
Sinds meer dan 80 jaar geeft deze onderneming uit het Duitse Lüdenscheid duidelijk vorm aan de moderne elektrische installatie. PEHA staat voor een overtuigend, hoogwaardig en volledig assortiment, dat zowel zakelijke als privé gebruikers alles kan bieden: attractieve schakelaarprogramma’s voor alle vereisten, een veelzijdige gebouwensysteemtechniek met een verzekerde toekomst, innovatieve oplossingen met radiobesturing en klantspecifieke ontwikkelingen 

 
RTD
RTD is gespecialiseerd in innovatieve hulpmiddelen voor mensen met een handicap. Wij voorzien in behoeften op het gebied van mobiliteit, communicatie en omgevingsbesturing (Domotica). Vanuit Het Dorp in Arnhem ontwikkelen, leveren, en onderhouden wij daarom al ruim dertig jaar technische voorzieningen. Intensieve contacten worden onderhouden met gehandicapten, zorginstellingen, artsen, therapeuten, zorgverzekeraars en overheden. Onze betrokkenheid, kennis en kwaliteit staan garant voor innovatieve producten en diensten die antwoord geven op individuele vragen. RTD ...maakt méér mogelijk  

ROC Aventus Nederland

Het Regionaal Opleiding Centrum Aventus gevestigd in Apeldoorn, Deventer en Zutphen verzorgt opleidingen voor het Middelbaar Beroeps Onderwijs. Eén van de activiteiten is het verzorgen van bedrijfsopleidingen, ondergebracht in Carrière & Employability Centre. Sinds 1999 is ons ROC gevestigd in Apeldoorn een Konnex (EIB) gecertificeerd Trainingscentrum. In ons programma staan dan ook cursussen die afgesloten worden met Konnex-toetsen en bij voldoende resultaat komt men in aanmerking voor het officiële KONNEX-certificaat. 

ROC Eindhoven
Deelnemer centraal in de wereld van ROC Eindhoven
De wereld van ROC Eindhoven is er één van grote getallen: 22.500 deelnemers, 1500 personeelsleden, een jaaromzet van 110 miljoen euro. Toch draait het in onze wereld vooral om het individu. In onze onderwijsactiviteiten stellen wij de deelnemer centraal, of dat nu jongeren, werkzoekenden of werkenden zijn. Het gaat om de realisering van hun onderwijswensen. Daarnaast wil ROC Eindhoven optimaal opleiden voor de afnemers: bedrijven, instellingen en overheden. We hebben met hen een groot aantal productieve partnerschappen ontwikkeld. Daarmee is ROC Eindhoven een scharnierpunt tussen onderwijs en arbeidsmarkt.  

Sharecare
"Meedoen via internet " is het nieuwe motto dat van toepassing is op de productenlijn die ShareCare aan het ontwikkelen is.  Iedereen moet mee kunnen doen en dan helpt het als je plezierige en fficiënte communicatiemiddelen tot je beschikking krijgt. Of het nu gaat om (mantel)zorgen, om cohesie in de buurt of om het coördineren van vrijwilligerswerk. Organiseren en afspreken gaat een stuk makkelijker via internet.  Dan blijft er lekker veel tijd over voor het échte werk, zoals zorgtaken, ontmoeten of samen leuke dingen doen.

Schrijvers Elektrotechniek
Schrijvers Elektrotechniek is een dynamisch en innoverend elektrotechnisch bedrijf met een scala aan activiteiten, een keur aan opdrachtgevers en ruim 40 hooggekwalificeerde medewerkers. In de bedrijfsvoering worden degelijke, traditionele waarden als kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid gecombineerd met een zeer innovatief karakter. Een jong, hoogopgeleid team geeft invulling aan deze bedrijfscultuur. De deskundige, gemotiveerde en flexibele medewerkers houden zich aan afspraken, voegen de daad bij het woord en kiezen niet voor standaard oplossingen. trendsettend opereren in een markt waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan, stelt hoge eisen. Naast permanente scholing en grote betrokkenheid op het vakgebied, vraagt het om mensen die uitdagingen niet uit de weg gaan. En vooral met talent voor techniek. De medewerkers van Schrijvers Elektrotechniek staan, ieder vanuit eigen verantwoordelijkheid, garant voor deze bedrijfscultuur. Op die manier dragen zij in hoge mate bij aan het succes van dit relatief jonge bedrijf dat sinds het ontstaan in 1993 dan ook een gestage groei heeft gekend.
 
Simac
Simac levert in de Benelux een compleet dienstenpakket op het gebied van ICT-infrastructuren: consultancy, systeem- en netwerkintegratie, project management, facility management, managed services, onderhoud, detachering en productlevering. Met dit dienstenpakket verzorgt Simac voor haar klanten de complete cyclus van advies, ontwerp, implementatie en beheer. 

Simons Voss
SimonsVoss Technologies is een dynamische high-tech onderneming. Sinds de introductie van z’n digitale sluit- en organisatiesysteem 3060 in 1998 heeft de onderneming de sluittechniek die tot dan toe voornamelijk mechanisch was innovatief veranderd en wordt intussen beschouwd als Europese markt- en technologieleider wat betreft elektronische op batterijen werkende sluit- en toegangscontrolesystemen. 

Simpill
Wij herinneren u aan uw medicijnen, per SMS of e-mail. Dat kan eenmaal, tweemaal, achtmaal per dag, zo vaak als u wilt. De herinneringsberichten worden alleen gestuurd als u uw medicijnen vergeet. Neemt u uw medicijnen op tijd, dan krijgt u geen herinneringsbericht. 

Secured by web
Secured by web adviseert, engineerd, en levert geavanceerde intercomsystemen (met en zonder beeld), geavanceerde toegangscontrole en sleutelbeheersystemen, geavanceerde camerasystemen en geavanceerde scherm contact systemen. Alle systemen zijn geheel op basis van TCP/IP. 

Stabiplan

Stabiplan bv is toonaangevend producent van software voor het grafisch ontwerpen en beheren van gebouwen (Bouwkunde, E en W-installatietechniek, Veiligheid). Stabiplan levert een volledig producten- en dienstenpakket voor tekenkamerautomatisering en grafisch gebouwbeheer: CAD-systemen en netwerken, implementatie, helpdesk, support op locatie en trainingen. Stabiplan ontwikkelt de AutoCAD applicatie StabiCAD V en de ‘light’ versie StabiCAD LT. StabiCAD LT is speciaal geschikt voor de installateur en gebouwbeheerder die niet iedere dag acht uur tekent. Binnen StabiCAD is het Stabiplan DistributieModel de engine voor het ontwerpen, tekenen en visualiseren en geeft mogelijkheden voor de integratie van rekenen en tekenen. Ingenieursbureaus, adviesbureaus, installatiebedrijven, nutsbedrijven, brandweerkorpsen, beheerders van gebouwen, technische diensten van industriële bedrijven en kantoororganisaties en vastgoedbeheerders zijn enthousiast gebruiker van Stabiplan software.

Stichting Innovatie Alliantie
Stichting Innovatie Alliantie (SIA) is opgericht om de kenniscirculatie tussen regionale partijen te bevorderen, in het bijzonder tussen de hogescholen en het mkb. Met als uiteindelijk doel het innovatief vermogen van het mkb te vergroten. De ambitie van SIA is om het aantal mkb-bedrijven dat een duurzame samenwerkingsrelatie onderhoudt met een kennisinstelling te verdubbelen van 10.000 naar 20.000. 

SVVE De Archipel
U bent op zoek naar zorg. U heeft behoefte aan iemand die af en toe even bij u thuis komt schoonmaken. Of u wilt wel eens samen met uw wijkbewoners een hapje eten. Bij SVVE De Archipel bent u dan aan het juiste adres. Wij zijn al jaren een bekende organisatie op het gebied van verzorging en verpleging in Eindhoven en de omliggende dorpen. Wij bieden onze diensten niet alleen aan op één van de locaties, maar ook bij cliënten thuis. Op deze manier bieden wij voor iedereen die in meer of mindere mate zorg nodig heeft het ideale pakket.

TeleZorgSupport BV
TeleZorgSupport is een jonge ambitieuze organisatie, met ervaren medewerkers in de zorg sector en ICT, die een marktleidende positie nastreeft als facilitaire dienstverlener voor Telezorg. Naast de huidige dienstverlening ontwikkelt TeleZorgSupport andere service concepten op het gebied van Wonen-Zorg-Welzijn.TeleZorgSupport biedt meer dan een technische oplossing. Het is een full service facilitair bedrijf. Wij begeleiden instellingen / gemeenten op het gebied van welzijn, zorg en veiligheid en haar cliënten tijdens alle stappen van de voorbereiding en uitvoering.

TUE
Dynamic Adaptation for the Elderly Housing 

Tunstall
Adequate communicatie in de zorg en veiligheid zijn belangrijke issues op dit moment. Hoe geef je hier als zorgorganisatie op een goede manier vorm aan?
Dat kan alleen op basis van een integrale visie op domotica en zorgoplossingen. Losstaande deeloplossingen leiden al te vaak tot meerkosten, omdat er niet wordt gewerkt met open standaarden en niet met een modulaire opbouw. Daarnaast is het van belang dat gebruikersgemak bovenaan staat. Zoiets vraagt om een sterke partner, die veel knowhow heeft op dit terrein: Tunstall.

TransTec
Een geautomatiseerde woning is geen science-fiction. Het is zelfs gemakkelijker en betaalbaarder dan u denkt. Bovendien biedt TransTec een aantal produkten en diensten aan installateurs om een goede start te kunnen maken, op het gebied van video- en audiodistributie, multimedia en communicatie. Zien wat er allemaal mogelijk is? Een nieuw display in onze entree, gevoegd bij onze demokamer, geeft een idee van de ontelbare mogelijkheden op het vlak van domotica. Daar zit vast iets bij dat aansluit op uw wensen. En samen met uw dealer/installateur bent u van harte welkom om uw wensen te laten omzetten in oplossingen. 

Ouder Worden In Eigen Huis
Wij zijn een architectenbureau dat in de loop van de jaren gespecialiseerd is geraakt in "gebruikskwaliteit" van woningen (en andere gebouwen) in het algemeen, en voor ouderen en gehandicapten in het bijzonder.

Vema en Lips
LIPS staat al 137 jaar bekend als leverancier van mechanisch hang- en sluitwerk. VEMA heeft 33 jaar ervaring in elektromechanisch hang- en sluitwerk. Samen bieden LIPS + VEMA betere oplossingen aan de klant. Aan toegankelijkheid en beveiliging van woon- en werkplek worden steeds hogere eisen gesteld. Daarom investeren wij veel in ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die optimale beveiliging en veiligheid verenigen en dragen wij zorg voor de beschikbaarheid hiervan voor onze particuliere en professionele eindgebruikers.Onze vakkundige en gemotiveerde medewerkers adviseren in de meest complexe sluitplannen, stellen deze op en voeren ze uit. Met ons Life Cycle Support programma houden wij het beveiligings- en veiligheidsniveau ook tijdens de levensduur van het gebouw op het juiste peil.LIPS + VEMA zijn onderdeel van ASSA ABLOY. Wereldleider in Door Opening Solutions en toegewijd om maximaal te voorzien in de behoeften van eindgebruikers op het gebied van beveiliging, veiligheid en comfort.

 

Verkerk Groep
Met de aanwezige kennis van de nieuwste technische ontwikkelingen kunnen alle door Verkerk Service Systemen bediende marktsectoren rekenen op toekomstgerichte systemen en installaties op maat. Verkerk Service Systemen levert als system-integrator concepten voor één data-infrastructuur waar diverse systemen (data, (IP) telefonie, beveiliging, domotica) gebruik van maken. Ook onze nieuwste zorgsystemen maken gebruik van die data-infrastructuur. Wij hebben een ruime ervaring in de ouderen- en gezondheidszorg en kunnen daardoor specifieke oplossingen bieden. Het onderzoekstraject, de professionele ontwikkeling en de productie van hard- en software voor deze systemen hebben wij compleet in eigen huis. Daarnaast adviseren en begeleiden wij het gehele proces. Vanaf het eerste contact tot en met het leveren en in bedrijf stellen van de (zorg)systemen. Na oplevering is nazorg verzekerd door een goed uitgeruste servicedienst. 

Verklizan
Sinds 1993 is Verklizan B.V. als ICT-ontwikkelbedrijf actief op het gebied van meldcentrales voor personenalarmering. In 2000 hebben wij de tweede generatie van de UMO (Universele Meldbank Ontvanger) succesvol geïntroduceerd, waarbij naast personenalarmering ook domotica- en telezorg/telemedicine diensten kunnen worden aangesloten. Het universele en open platvorm voorkomt steeds terugkerende investeringen in centrale apparatuur voor nieuwe diensten en zorgt voor schaalvergroting, wat een belangrijke financiële drempel wegneemt, een drempel die de introductie van telezorg momenteel vertraagd. 

Vitaphone
Vitaphone Nederland levert Telemedische en Noodoproep producten en diensten in de BeNeLux. Alle producten en diensten zijn ontwikkeld met als doel de patiënt of klant mobiel te houden, de kwaliteit van leven te verbeteren en de behandelend arts te ondersteunen met de behandeling en begeleiding van de patiënt. 

Welvaarts
Welvaarts BV is dè totaalinstallateur op het gebied van elektrotechniek en beveiliging. Wij zijn voortdurend bezig met vooruitstrevende technieken, waarbij de wensen van de klant centraal staan. Praktische oplossingen op maat, met gebruiksvriendelijkheid voorop! Welvaarts is een totaalinstallateur en gespecialiseerd in meerdere disciplines zoals: • Elektrotechniek • Domotica • Data netwerken • Inbraak -en brandbeveiliging • Camerabewaking • Toegangscontrole De Schakel 3 - Vught - tel.073-658.9000 www.welvaarts.nl 

Winkhaus Nederland
WINKHAUS + FSB Per 1 mei 2007 zijn Winkhaus Nederland B.V. en FSB ondergebracht in één gemeenschappelijke onderneming F+W Nederland B.V. genaamd. Door deze samenwerking kunnen Winkhaus en FSB, beiden firma’s met een historie van meer dan 125 jaar, een maximale synergie bereiken op het gebied van gemeenschappelijke ontwikkelingen, marketing en verkoop voor toepassingen rondom een deur. F+W Nederland B.V. houdt zich o.a. bezig met:
• elektronische sluitsystemen (BlueChip + EZK)
• mechanische sluitsystemen
• toegangscontrolesystemen
• raam- en deur beslag

Binnen de zorgsector is reeds menig project gerealiseerd. Door integratie met talloze functionaliteiten (elektronische cilinder, elektronische kruk, standalone paslezer of bekabelde paslezer) kan de profielloze sleutel flexibel ingezet worden. Bovendien kunnen toekomstige wijzigingen (personele wijzigingen, bewoners, lokatiewijzigingen) probleemloos doorgevoerd worden. Een groot voordeel voor de zorg, zowel bij acute als reguliere zorgverlening, is de mogelijkheid om medewerkers van binnen of buiten de instelling te autoriseren. Dat kan naar wens geïntegreerd worden met een tijdsbeperking (parkeergarage bijvoorbeeld) en/of tijdsregistratie (zoals bij verlenen van zorg). Autorisatie van sleutels kan ook op afstand plaatsvinden. Nog een stap verder is registratie aan de hand van de sleutel wie waar aanwezig is binnen het complex. Het is mogelijk om deze registratie te koppelen aan andere apparatuur, zoals printer of inbraakmeldcentrale. Gebruiksvriendelijkheid blijft in alle gevallen gewaarborgd.

Zorgbelang Brabant
Zorgbelang Brabant behartigt de gezamenlijke belangen van álle gebruikers van zorg en welzijn. Patiënten, mensen met een beperking, ouderen, jeugd, cliënten van de geestelijke gezondheidszorg enzovoort. Zorgbelang Brabant gaat in gesprek met overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars over knelpunten in het aanbod van zorg, wonen en welzijn. Individuele zorggebruikers worden ondersteund wanneer zij ontevreden zijn over de geboden zorg. Zorgbelang Brabant werkt mét en vóór zorggebruikers vanuit ervaringsdeskundigheid en patiëntenperspectief. Het doel van de organisatie is een goede en toegankelijke (gezondheids)zorg voor alle inwoners van de regio.
Het patiëntenperspectief, de ervaringen, wensen en behoeften van zorgvragers geven richting aan het werk.
Zorgbelang Brabant heeft 4 regiokantoren( Eindhoven; Rosmalen; Tilburg en Breda)

ZorgGemak
Een ingrijpende herstructurering van de zorgsector is onvermijdelijk. Noch de beschikbare capaciteit, noch de financiële middelen zullen toereikend zijn om aan de sterk groeiende vraag te voldoen. ZorgGemak wil een fundamentele bijdrage leveren aan bij de noodzakelijke herinrichting van de gehele sector. Zij heeft daarom een geheel nieuwe infrastructuur ontwikkeld, die leidt tot hogere efficiency en een essentiële verbetering van effectiviteit en kwaliteit van de gezondheidszorg. Deze infrastructuur maakt conflictvrije koppelingen met bestaande systemen, databases en randapparatuur mogelijk. De kern wordt gevormd door een geheel nieuw, uiterst gebruiksvriendelijk en toegankelijk Integraal Electronisch Patiënten Dossier; voor zowel cliënt en als zorgverlener. Het EPD van Zorggemak is uniek. Het is het enige EPD dat voldoet aan alle bestaande en toekomstige internationale standaarden en normen. 

 


EDITORS' CHOICE