NIEUWS

Sharp gebruikersinterface

Redactie AV & Domotica | 14 november 2007
Vandaag de dag zijn touchscreens onontbeerlijk op draagbare apparaten, zoals smartphones, digitale camera`s, PDA`s (Personal Digital Assistant) en UMPC`s (Ultra-Mobile Personal Computer). Toch omvatten conventionele methodes die zulke functionaliteit verzorgen hoofdzakelijk het lamineren of anderzijds bevestigen van een filmlaag bovenop het LCD-scherm, waardoor er problemen ontstaan zoals gereduceerde beeldkwaliteit en een dikker scherm.

Bij Sharp hebben ze daarom met succes een nieuw systeem-LCD ontwikkeld, voorzien van touchscreen en scanner functionaliteit, waardoor er extra inputmogelijkheden ontstaan. In iedere pixel van het LCD-scherm zit een optische sensor ingebouwd, waardoor het niet meer nodig is om een filmlaag over het scherm aan te brengen om het aanraak-gevoelig te maken.

Niettemin ontstaat er zo echter geen verlies van beeldkwaliteit. Bovendien is het hierdoor mogelijk om meerdere punten die gelijktijdig op het scherm aangeraakt worden te herkennen, iets wat voorheen zeer lastig was om te implementeren. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld met twee vingers tegelijkertijd het scherm bedienen, om zo een afbeelding te vergroten of te verkleinen. Ook kan de scanner gebruikt worden om visitekaartjes af te tasten, die op het scherm gelegd worden. Als het product in de toekomst verbeterd wordt, verwacht men dat er zelfs vingerafdrukken mee herkend kunnen worden.
Sharp zal verder gaan met het door-ontwikkelen van nieuwe LCD-technologiën, zowel voor kleine en middelgrote schermen als voor de grote LCD-televisies en belooft ook bij te zullen dragen aan de ontwikkeling van mobiele apparaten in de toekomst.  

EDITORS' CHOICE