NIEUWS

Linksys PVC2300


| 08 november 2007
Linksys®, een divisie van Cisco, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe IP-beveiligingscamera voor zakelijk gebruik: de Linksys Business Internet Video Camera with Audio and PoE (PVC2300). Dit nieuwe model in de Linksys Business Series biedt ondernemers een flexibele oplossing voor het bewaken en beschermen van de onderneming.
 
Videobewaking, binnen of buiten
Linksys Business Series bewakingscamera`s kunnen worden geoptimaliseerd voor tal van toepassingen en locaties; zo kunnen ze bijvoorbeeld ingezet worden in winkels tegen diefstal of afgelegen ingangen bewaken. Dankzij het compacte formaat kan de camera ook in een beschermende behuizing worden gemonteerd voor buitengebruik. De PVC2300 kan daarbij worden uitgerust met verwisselbare lenzen, zoals een zoom of groothoek lens, voor optimale prestaties in alle omstandigheden, zowel binnen als buiten. Bovendien kan de camera op een Pan-Tilt (PT)-voetstuk worden gemonteerd en via de webinterface op afstand worden bediend.
 
De Linksys PVC2300 biedt standaard Power-over-Ethernet (PoE) ondersteuning en kan van stroom worden voorzien via een PoE-switch of een zogenoemde PoE power injector. Hierdoor is het mogelijk om de camera ook op plaatsen te installeren waar geen stopcontact aanwezig is, zoals aan het plafond of op het dak.
 

“Videobewaking is een belangrijke toepassing voor elk bedrijf, van elke omvang, om bijvoorbeeld de onderneming te bewaken buiten openingstijden of op afstand kantoren of parkeervoorzieningen te monitoren”, aldus Jens Demmer, Linksys Senior Product Manager. “Wij vinden de integratie van videobewaking in het bedrijfsnetwerk een verstandige keuze voor samenwerking met andere producten, zoals routers, Network Attached Storage (NAS) of switches. De oplossing moet natuurlijk ook compatibel zijn met alle belangrijke standaarden.”
 
Verbeterde beveiliging
De PVC2300 heeft twee in- en uitgangen waarmee de camera kan worden aangesloten op onder meer een alarmpaneel, sirene, Passive Infrared (PIR)-sensor, rookdetector, lichtschakelaar of deursensor. Ook is de camera voorzien van bewegingsdetectie functionaliteit en kan worden geconfigureerd om notificaties via e-mail, met of zonder video attachment, naar een laptop of mobiele telefoon te verzenden. De camera kan ook worden ingesteld om opnames te maken op vaste tijden of dagen van de week.
 
De Linksys PVC2300 ondersteunt gelijktijdig gebruik van MPEG-4 (met hoge compressie, ideaal voor real-time video) en MJPEG (minder compressie, voor opslag op een NAS). Dankzij IP Multicast, RTSP, RTP en 3GPP ondersteuning, kunt u vanaf meerdere clients (zoals 3G-telefoons, pc`s of WiFi-telefoons) gelijktijdig de videobeelden bekijken. De audio ondersteuning van de PVC2300 omvat onder meer 2-wegs audio, een ingebouwde microfoon, externe luidspreker/microfoon aansluiting en stemcompressie.
 
Linksys beveiligingscamera’s maken gebruik van een progressive CCD-sensor voor hoge kwaliteit opnamen. De CCD-sensor is zeer lichtgevoelig en kan ook worden ingezet in schemerige omgevingen. Bovendien is de camera ook uitgerust met een IR-cut Filter die in combinatie met een optionele infraroodlamp kan worden ingezet voor het vastleggen van videobeelden in totale duisternis.
 
De PVC2300 is Linksys One Ready en kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande of nieuwe Linksys One data- of data/spraaknetwerken. Daarnaast kan hij in een netwerk worden gekoppeld met andere Linksys oplossingen, waaronder:
 
-Linksys Business Series bekabelde of draadloze routers (RV082, RV042, WRV200, WRVS4400 en RVL200)
-Linksys Business Series access points (WAP200, WAP200E, WAP4400N)
-Linksys Business Series switches, van 8 tot 48 poorten, met PoE.
-Linksys NAS-oplossingen om video en audio op te slaan (NSS4000, NSS4100; NSS6000, NSS6100)
 
Belangrijkste kenmerken:
-WPA2 en QoS (WMM en 802.1p)
-Maximale resolutie: VGA (640 x 480)
-Maximale framesnelheid: 30 frames per seconde
-Kan worden gemonteerd in een standaard behuizing voor binnen of buiten
-IO-poorten vereenvoudigen alarmactivering, in- en uitschakelen van licht, etc.
-RTSP-video/audiostreams naar Unicast- en Multicast-clients
-4x digitale zoom –optische zoom mogelijk met verwisselbare lens
-JPEG snapshots in meerdere resoluties die naar een FTP-server kunnen worden verzonden
-Maximaal 10 Unicast-gebruikers en onbeperkt aantal Multicast-gebruikers
-Uiterst veilig beheer via HTTPS
-Software meegeleverd voor het gelijktijdig beheren van maximaal 16 camera`s
 
Prijs en beschikbaarheid
De Linksys Business Internet Video Camera with Audio and POE (PVC2300) is vanaf deze maand verkrijgbaar via distributeurs, online resellers en Value Added Resellers (VARs). De adviesverkoopprijs is circa 299,- Euro exclusief BTW.
 
Linksys Edge
Linksys heeft de Business Series producten speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemingen en iedere andere organisatie die op zoek is naar betrouwbare en robuuste oplossingen. Linksys werkt met kanaal- en distributiepartners om oplossingen te bieden aan eindgebruikers die zij naadloos kunnen integreren in bestaande en nieuwe omgevingen.
 
De Linksys Business Series producten, een onderdeel van het totale Cisco SMB aanbod, bieden een geïntegreerde benadering voor netwerken in kleine bedrijven. Door training, ondersteuning, programma`s en een zeer uitgebreid portfolio van netwerk, VoIP, opslag producten en diensten aan te bieden kunnen klanten de juiste oplossingen vinden.

Over Linksys
Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), is opgericht in 1988 en toonaangevend leverancier op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning. Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl
 

EDITORS' CHOICE