NIEUWS

D-Link

Redactie AV & Domotica | 28 oktober 2007
D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, introduceert de eerste draadloze smart-switch DES-1228P. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor groeiende bedrijven die behoefte hebben aan een kosteneffectieve oplossing voor hun netwerkinfrastructuur met centraal beheer van access points (AP’s).
 
De DES-1228P is een 24-poorts, 10/100 smart-switch met Power over Ethernet (PoE) en een webgebaseerde Graphical User Interface (GUI). De switch maakt deel uit van de Web Smart-productreeks van D-Link. Bestaande gebruikers van de DES-1228P kunnen de draadloze beheerfunctionaliteit via een firmware-upgrade kosteloos inzetten.
 
Bedrijven met maximaal 200 medewerkers profiteren van het centrale AP-beheer van de DES-1228P. Dit resulteert in eenvoudige inzet, configuratie, vervanging en monitoring van verschillende AP’s. De switch biedt geïntegreerde WEP-, WPA- en WPA2-beveiliging en configuratietemplates voor de eenvoudige inzet en snelle identificatie van AP’s. Daarnaast omvat de oplossing functionaliteit voor AP-toewijzing, voor 24x7 controle van de AP-status en voor het vastleggen van de AP-verkeersgeschiedenis. Bovendien biedt de DES-1228P uitgebreide mogelijkheden voor het genereren van rapporten met statistische diagrammen. Een andere functionaliteit is load-balancing dat verkeer automatisch verdeelt over AP’s.
 
“Met de DES-1228P introduceren we als eerste een oplossing voor centraal AP-beheer. Bestaande gebruikers kunnen hun switch kosteloos upgraden om ook te profiteren van de nieuwe draadloze functionaliteit”, zegt A.J. Wang, CTO van D-Link. “Zowel mkb-organisaties als grote bedrijven hebben baat bij unified draadloze switching. DES-1228P biedt groeiende organisaties een eenvoudige manier om een unified-oplossing te configureren tegen kosten die zelfs kleine organisaties kunnen betalen.”
 

De DES-1228P is met de geïntegreerde, browsergebaseerde beheerinterface in enkele minuten te configureren. Dankzij de afbeeldingen in kleur, diagrammen en eenvoudige navigatiemenu’s is configuratie bijna net zo eenvoudig als surfen op het internet. Naast draadloze functionaliteit biedt de DES-1228P alle functionaliteit van een vaste switch, waaronder Virtual Local Area Network-segmentatie (VLAN), QoS-prioriteiten en bescherming tegen Denial of Service (DoS).
 
De oplossing omvat tevens direct te gebruiken functies als 10/100 Mbps auto-negotiation, Universal UTP-kabelherkenning en ondersteuning voor full/half-duplex- en IEEE-standaarden. De switch biedt 15,4 Watt per poort voor de ondersteuning van telefoons, webcams en AP’s. Daarmee dringt de DES-1228P de kosten voor stroomvoorziening aan afgelegen of moeilijk te bereiken locaties terug. De switch ondersteunt ook de DWL-3140AP, een kleine, draadloze AP van D-Link.
 
Functionaliteit en voordelen
Geschikt voor 802.11b en 802.11g, waarvan de laatste snelheden tot 54Mbps biedt.
Ondersteuning van 24 AP’s. Hoe meer AP’s, hoe groter de draadloze dekking.
D-Link Safeguard Engine die aanvallen op de centrale verwerkingsunit detecteert en direct actie onderneemt. Zo zijn gebruikers onder andere beschermd tegen DoS-aanvallen.
802.1D Spanning Tree beschermt tegen ongewenste kabel-loops binnen een netwerkinfrastructuur.
Poort-trunking ondersteunt statische poort-trunking tot zes groepen of acht poorten per apparaat.
802.1Q VLAN’s ondersteunen verbeterde beveiliging en bandbreedtegebruik.
SNMP Management is een tool voor het beheren en controleren van SNMP-apparaten.
802.1p Priority Tagging kent bijvoorbeeld prioriteiten toe aan VoIP-verkeer, wat resulteert in storingsvrije communicatie.
IGMP Snooping zorgt voor streaming video en audio zonder vertragingen.
802.1x Authentication ondersteunt veilige login van gebruikers.
 
Prijs en beschikbaarheid
De D-Link DES-1228P Web Smart Switch is vanaf nu verkrijgbaar via het dealernetwerk van D-Link voor een adviesprijs van 420 euro excl.] btw. De draadloze upgrade voor gebruikers van de vaste DES-1228P-switch is kosteloos.
 
Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. `Building Networks for People` is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.
 

EDITORS' CHOICE