NIEUWS

Polycom RMX2000

Redactie AV & Domotica | 26 oktober 2007
Nieuwe RMX 2000-versie ondersteunt HD Continuous Presence en verschillende talen, en is makkelijk te integreren met IBM- en Avaya-omgevingen

Polycom heeft de mogelijkheden van RMX 2000 aanzienlijk uitgebreid met versie 2.0. RMX 2000 is een real-time, multipoint high-definition video-, spraak- en unified (spraak en video) samenwerkingsplatform. Klanten kunnen met versie 2.0 tele- en videoconferencing van hoge kwaliteit integreren in de unified communication-omgeving van Avaya en IBM, en de drempel voor het gebruik van on-demand teleconferencing verlagen. Bovendien is deze oplossing aan te passen aan de wensen van een lokale markt. Ondersteunde talen zijn Engels, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Japans, Russisch, Duits, Koreaans, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees en Noors.

RMX 2000 is als enige gebouwd op de Advanced Telecom Computing Architecture (ATCA). Het real-time mediaconferencing-platform is geoptimaliseerd voor IP-netwerken en ontworpen als het hart van een unified communication-netwerk. RMX 2000 vereenvoudigt het versturen en beheren van multipoint-video (naar meerdere locaties tijdens één gesprek) en unified conferencing (video, spraak en content tijdens één gesprek). RMX 2000 is vooral interessant voor bedrijven die moeten investeren in een samenwerkingsinfrastructuur, zoals vergaderzalen, een groot aantal desktops, on-demand en ad hoc conferencing, grote bandbreedte en zware applicaties als high-definition (HD) video- en teleconferencing.

"Wainhouse Research installeerde onlangs een RMX 2000 in ons lab en we zijn tot nog toe tevreden met de resultaten", zegt Ira Weinstein, senior analist en partner van Wainhouse Research. "Binnen een paar minuten was de brug geïnstalleerd en geconfigureerd, en kon het systeem multipoint-gesprekken hosten binnen de testomgeving. Voor ons is dit een flinke stap vooruit in gebruiksgemak. Bovendien denk ik dat bestaande RMX 2000-klanten de HD Continuous Presence-software-upgrade als een grote toegevoegde waarde beschouwen."

"Wij denken dat de RMX 2000 de meest geavanceerde en flexibele multipoint-videoconferencing-oplossing op de markt is", zegt John Kroon, Country Manager Benelux bij Polycom. "Hoewel het RMX-platform ontworpen is voor de volgende generatie HD video- en teleconferencing-applicaties, zijn we niet vergeten dat het merendeel van onze klanten op dit moment nog eindpuntapparatuur heeft met een lagere resolutie of een omgeving met verschillende eindpunten. RMX 2000 kan capaciteit efficiënt en kosteneffectief schalen, waardoor het een optimale communicatie-ervaring levert voor elk eindpunt dat deelneemt aan een gesprek, ongeacht de resolutie. Dit maakt het systeem ideaal voor de meeste huidige videoconferencing-omgevingen, maar ook voor de nieuwe generatie HD video-omgevingen."

Prijs en beschikbaarheid
De RMX 2000 is verkrijgbaar via gecertificeerde Polycom-kanaalpartners. RMX 2000 versie 2.0 is gratis beschikbaar voor klanten die al RMX 2000-software gebruiken met een standaard onderhoudscontract. Het modulaire systeem is verkrijgbaar vanaf EUR 44.170,00 excl. btw.
Meer informatie over RMX 2000 is te vinden op: www.polycom.com

EDITORS' CHOICE