NIEUWS

Artsound betaalbare meerzone


redactie AV & Domotica | 12 oktober 2007
Zoals bij elke nieuwe technologische ontwikkeling zijn de introductieprijzen hoog. De ‘early adopters’, degenen die graag willen genieten van de nieuwste snufjes, vinden het prima om daar veel geld aan uit te geven. Ook op het gebied van multi room- en multi-zone audiosystemen zijn er dergelijke producten voorhanden. Men wil graag onbeperkte mogelijkheden bij het beluisteren van geluid en het bekijken van beeld, in welk vertrek van het huis men zich ook bevindt.

En dat natuurlijk zonder in iedere ruimte een zelfstandige geluidsinstallatie nodig te hebben – maar wel met het gemak van een geavanceerde programmeerbare afstandsbediening en een onberispelijke geluidskwaliteit. Consequentie is dan dat de oplossingen voor deze mensen in het hoogste prijssegment moeten worden gezocht. Voor de happy few leuk, maar voor de grote groepen mensen die deze bedragen niet uit (willen of kunnen) geven jammer.

Daar komt nu radicaal verandering in met de ART 1.4 en 2.4 audioverdeelsystemen van Artsound. Ontdaan van alle nodeloze functionaliteit, die vrijwel nooit wordt gebruikt maar waar wel voor betaald moet worden, leveren zij multiroom mogelijkheden tegen een uiterst interessante prijs.

Hoe kan dit?De ‘Art 1.4’ is een één bron, vierzoneversterker. Deze versterker biedt 4 onafhankelijke stereo eindversterkers van 50W per kanaal. Via de lijningang is een hifi installatie, een tuner, een MP-3 speler, een CD-speler of welke bron dan ook aan te sluiten. De input-gain is regelbaar van -6dB naar +6dB. De bediening van de versterker geschiedt geheel draadloos en radiofrequent, en kan vanuit elke ruimte worden verricht. Op afstand is het volume regelbaar, per zone onafhankelijk van dat in andere ruimtes.
De luidsprekers worden via normale luidsprekerkabels met de versterker verbonden. Als optie is een set van 4 eenvoudige bedieningselementen (volume en aan/uit) leverbaar, die in een standaard inbouwdoos kunnen worden gemonteerd of zelfs willekeurig ergens op een wand kunnen worden geplakt.
De ‘Art 2.4’ biedt twee bronnen en vier zones. Eén bron is een externe lijningang, de andere bron is een ingebouwde digitale tuner. De gevoeligheid van de lijningang kan over een bereik van 12dB orden ingeregeld. Zo is de geluidssterkte van de lijningang op hetzelfde niveau te brengen als dat van de ingebouwde tuner.
Voor deze multizone versterker is een uitgebreidere afstandsbediening ontwikkeld, die zowel bron- als zonekeuze biedt. Per zone kan een bron worden gekozen en kan het geluidsvolume worden ingesteld, dus onafhankelijk van bron en volume in de andere zones.
De afstandsbediening werkt radiofrequent, wat het voordeel heeft dat afstandsbediening en versterker elkaar niet behoeven te ‘zien’. De commando’s gaan dwars door muren en vloeren heen.
Als extra is een set van 4 uitgebreide bedieningselementen (1x bron, 4 preset tunerstations en volume) leverbaar, die in een standaard inbouwdoos kunnen worden gemonteerd of zelfs willekeurig ergens op een wand kunnen worden geplakt.
De luidsprekers worden in elke zone via luidsprekerkabels met de versterker verbonden.
Dankzij de éénknopsbediening is de setup door iedereen uitvoerbaar.

Prijzen:
Art 1.4 € 839 incl. 1 RF afstandsbediening
Art kit 1.4 € 310 4 x vier-voudige RF wandzenders met afdek- en centraal plaat

Art 2.4 € 1.149 incl. 1 RF afstandsbediening
Art kit 2.4 € 610 incl. 4 x acht-voudige RFwandzenders met afdek- en centraal plaat

Voor meer informatie: www.servi-q.nl en/of www.artsound.be

EDITORS' CHOICE