NIEUWS

Cinedream

redactie AV & Domotica | 02 oktober 2007
Cinedream is dé winkel voor elke liefhebber van home cinema  en hi-fi die graag het beste wil voor zijn budget én toekomstgericht een keuze wil maken tussen de vele merken en mogelijkheden. In het Cinedream productengamma zitten projectoren, projectieschermen, a/v versterkers, dvd-spelers, HD-DVD spelers, luidsprekers, subwoofers... tot alle mogelijke accessoires zoals bekabeling, kabelgoten en zelfs speciale verlichting en bioscoopstoelen.


In het merkenaanbod van Cinedream zit o.a. Marantz, Onkyo, Focal, Wharfedale, QED, AudioQuest, Beamax, Optoma, ThemeScene, enz...
Misschien zal niet elk merk bij iedereen een belletje doen rinkelen, echter bieden deze merken alles wat de home cinema enthousiast maar wensen kan. Cinedream kiest bewust niet voor een enorm merkenaanbod, maar wenst zich eerder te verdiepen in net die producten die een perfecte prijs-kwaliteits verhouding met zich meebrengen. Een technische productkennis van A tot Z is iets wat Cinedream heel nauw aan het hart ligt.

In oktober zal Cinedream z`n tweede vestiging openen in het Hasseltse, en wel op een hele unieke locatie. Op dit moment zijn de werken nog sterk aan de gang, vanaf 1 Oktober wordt de exacte locatie bekend gemaakt op onze website én dmv een nieuw persbericht. De eerste Cinedream winkel in Antwerpen blijft uiteraard gewoon open.

Home Cinema
Steeds meer gezinnen willen graag thuis op de best mogelijke manier van hun lievelingsfilms, series en tv-programma`s kunnen genieten. Hierdoor is de vraag naar flatscreens, projectoren en geluidsinstallaties de laatste jaren erg toegenomen, en we zijn nog lang niet in de verzadigingsfase.
De term "home cinema" of "thuisbioscoop" is dan ook iets wat erg leeft bij alle leeftijdsgroepen en dit zowel bij mannen als vrouwen. Het zijn dus niet allen "boys toys" die aan bod komen, ook de vrouwen worden bij Cinedream op hun wenken bediend met mooie designproducten die ook erg praktisch te bedienen zijn.

Cinedream wil iedereen sensibiliseren om niet meteen voor de meest voor de hand liggende "home cinema in a box" te kiezen in de lokale supermarkt of mediamarkt". Voor elk budget kan Cinedream namelijk een hele reeks producten aanbieden die de een thuisbioscoopervaring met zich meebrengen die bijna elk "in a box" systeem van de gekende merken ruim zal overtreffen.

Steeds vaker kiezen klanten voor projectie als beeldweergave.  Een projector biedt een heel hoge flexibiliteit (u kiest namelijk zelf uw schermgrootte), een lange levensduur (buiten de vervangbare lamp is er nagenoeg geen slijtage die kan optreden) én een heel gering stroomverbruik (de meeste projectoren verbruiken minder dan 200 watt, bijna alle flatscreens verbruiken veel meer energie). Bovendien kan een projector geïntegreerd worden in de woonkamer (of aparte tv-kamer) zodat er "niets" meer zichtbaar is wanneer u het systeem niet gebruikt.

Integratie, domotica en custom install zijn begrippen waarvoor u bij Cinedream terecht kan. Dankzij domoticasystemen als Crestron en universele afstandbedieningen van Marantz kan Cinedream zorgen voor de bediening van al uw audiovisuele toestellen in heel uw huis. Steeds vaker vinden de apparaten zoals een digibox, dvd-speler, media server en versterker de weg naar een aparte centrale ruimte in huis. Van hieruit worden dan alle beeld en geluid verdeeld naar elke kamer in de woning.


Cinedream
Het Cinedream concept zag het levenslicht in Augustus 2003. Toen startte Nicolas Van Dyck een winkel die verschillende kwalitatieve home cinema producten in het gamma had. Klanten uit zowel België als Nederland zakten toen op afspraak af naar Deurne om home cinema producten zoals projectoren en luidsprekers te bekijken én te vergelijken.

In 2004 ontmoette Nicolas op een beurs Patrick Dekeyser en Filip Thys, die zich al vele jaren specialiseerden in de betere hifi en home cinema installatie, met de nadruk op domotica en custom install. Samen werd in januari 2004 Cinedream Antwerpen opgericht waarvan de deuren opende in de O.L.Vrouwstraat 31 te Berchem. Een oude glasfabriek werd omgetoverd tot een pand met verschillende thuisbioscoop demoruimtes. Dankzij de groei en het grote aantal klanten die vanover heel het land naar Berchem afzakken werd het stilaan tijd om aan een tweede vestiging te denken, en die komt er nu in Hasselt.

Ondertussen is het Cinedream Team versterkt naar 7 werknemers. Yannick Leenen en Siemon Pulinx uit Sint-Truiden zullen de Cinedream winkel in Hasselt runnen, Annemie Van de Putte is de nieuwste administratieve en commerciële kracht in Antwerpen.


Info
U kan uiteraard ook op onze website terecht voor een overzicht van onze producten.
Neem ook gerust contact met ons op voor meer informatie, wij staan voor u ter beschikking voor meer uitleg via telefoon of e-mail.

Via deze weg wensen wij u ook graag uit te nodigen voor de exclusieve opening (voor onze bestaande klanten, leveranciers, vrienden en de pers) op Zaterdag 13 Oktober in Hasselt. (adres wordt nog bekendgemaakt)
Inschrijven is verplicht, gelieve uw komst te bevestigen via e-mail naar annemie@cinedream.be
www.cinedream.be

EDITORS' CHOICE