NIEUWSEscient

Escient Vision


Redactie AV & Domotica | 02 oktober 2007 | Escient
Escient, de pionier in digitaal mediamanagement brengt de nieuwe vijfde generatie Vision™ serie digitale mediaservers uit voor de custom install markt. Deze serie biedt spannende nieuwe oplossingen voor het managen en toegankelijk maken van zowel digitale audio- als videomedia.

Met zijn grote verscheidenheid aan geavanceerde en gemakkelijk te gebruiken mogelijkheden kan Escient Vision™ stand-alone Audio-Video weergave leveren of een geïntegreerd systeem om films te kunnen kijken, naar muziek te luisteren of dia`s te bekijken in verschillende kamers door het gehele huis.

Het bedrijf brengt de nieuwe Vision™ serie uit tijdens de CEDIA 2007 in Denver, Colorado. De serie bestaat uit de geïntegreerde server/spelers Vision™ VS-100 en VS-200, de netwerk audio/video zonespeler VC-1 en de VX-600 mediaserver met grote capaciteit. De producten van de nieuwe Vision™ serie tonen het resultaat van meer dan tien jaar ervaring in design en fabricage van geavanceerde oplossingen voor het thuis managen en toegankelijk maken van digitale media. Een hele serie speciale kenmerken en mogelijkheden is specifiek samengebracht voor de custom install markt, met onder meer HDMI 1.3 high definition AV interface (VS100/200 en VC-1), gigabit ethernet controle, RAID-1 data mirroring, hot-swappable drives (VX-600) en de volledig nieuwe Escient high definition user interface.

De Vision™ VS all-in-one server/speler is er in twee varianten, de VS-100 met dual 500 GB hard drives en de VS-200 dual 1 TB opslagruimte; beide met betrouwbare RAID-1 redundantie. De spelers werken als stand-alone units of binnen een Escient Vision™ thuisnetwerk; De VS-units streamen video en audio naar de VC-1 netwerk-clients.
Beide spelers zijn voorzien van de allernieuwste HDMI v1.3 interconnectie (4 ingangen en 1 uitgang) voor de overdracht van ongecomprimeerde high definition video en multi-channel audioformaten, en zorgen voor de hoogste mogelijke kwaliteitsoverdracht van HD videosignalen naar volledig HD gespecificeerde projectoren en schermen. Het schakelschema voor het opschalen van video converteert SD videosignalen tot 1080p. Component-, composiet- en S-video-uitgangen zijn inbegrepen, evenals optische en coaxiale digitale en analoge audio-uitgangen. De units kunnen cd- en dvd-media (zonder encryptie)afspelen en rippen.De VC-1 is een netwerk-AV-zonespeler die video en audio streamt vanaf VS- en VX-servers, en door het hele huis video en muziek weergeeft. De VC-1 heeft een HDMI 1.3 high definition digitale uitgang, een volledige set video- en audio-uitgangen, gigabit ethernet en USB interconnectiepoorten. De unit kan cd- en dvd-media  (zonder encryptie) afspelen en rippen en SD-video opschalen tot 1080p.

De VX-600 mediaserver completeert deze lijn van systeemcomponenten. Met zijn vier 1 TB hot-swappable drives in RAID-5 configuratie biedt de VX-600 een ongelimiteerde hoeveelheid opslagruimte voor de Vision™ VS- en VC-apparaten. De VX-600 biedt tevens geavanceerde monitorsystemen met detectie in een vroeg stadium, voor betrouwbare installatie in elk huis met een netwerk. De connectie loopt via gigabit ethernet en USB-poorten.De Vision™ serie zet Escient`s onnavolgbare vakmanschap in het integreren van digitaal mediamanagement met de allernieuwste audio-videosystemen voort en ondersteunt de bewezen externe controlemogelijkheden van de Escient Fireball Media Management productlijn.

In zijn commentaar op het uitkomen van de nieuwe Vision™ serie zei Bill Carson, general manager van Escient: "In Escient`s visie op de toekomst kunnen mensen op een eenvoudige manier hun vrijetijds- en informatiemedia in het hele huis toegankelijk maken en ervaren via een enkele, intuïtieve interface. Onze nieuwe Vision serie maakt deze belofte letterlijk waar. Het belangrijkste is echter dat elk nieuw product in de serie ontworpen is om custom install professionals al het gereedschap te geven dat ze nodig hebben om hun klanten netwerkoplossingen door het hele huis te bieden."

Begin 2008 brengt DMi D&M Installation alle vier producten uit de Vision™ serie in Europa op de markt. De prijsstelling zal op dat moment bekend worden gemaakt.

Over DMi
DMi D&M Installation, een divisie van D&M Europe, houdt zich bezig met de distributie en ondersteuning van producten van alle D&M-branches voor de commerciële audio- en videomarkten en de custom install markt. DMi biedt een uitgebreide portfolio met producten uit de DENON, DENON professional, Marantz en Marantz professional series, naast Escient digitale mediaservers, Opus multi-room systemen en muur-, plafond- en buitenspeakers

Voor meer informatie www.dm-i.eu

EDITORS' CHOICE