NIEUWS

Harman

Redactie AV & Domotica | 27 september 2007
Het assortiment A-BUS/READY® multiroom audio-oplossingen van Harman Kardon wordt aangevuld met de nieuwe ABH 4000 A-BUS uitbreidingshub (voor vier zones / acht vertrekken) en de AB 2 multisource inbouwmodule met versterker.

Via Cat.5-bekabeling verdeelt de ABH 4000 vanaf maximaal vier broncomponenten zowel het stereo audiosignaal als de stuursignalen en de stroomvoorziening over maximaal vier zones met in totaal acht vertrekken. De AB 2 A-BUS regelmodule kan in de wand worden ingebouwd en biedt, in combinatie met de ABH 4000, functies voor geluidsregeling en bronselectie, alsmede een ingebouwde stereoversterker voor twee luidsprekers in de eigen zone.

De ABH 4000 is een voordelige oplossing voor het creëren van een multizone audiosysteem, dat kan worden opgebouwd op basis van broncomponenten en een ABH 4000-hub, plus AB 2-modules en luidsprekers voor de zones. Met de ABH 4000 kan A-BUS multizone-ondersteuning aan een bestaande audio/video- of stereoreceiver worden toegevoegd door middel van doorgeluste audioaansluitingen. Ook kunnen de A-BUS mogelijkheden van een Harman Kardon A-BUS/READY multiroom-receiver worden uitgebreid. Voor omvangrijke multizone-systemen kunt u meerdere ABH 4000-hubs aan elkaar koppelen.
Harman Kardon Cinespecial 29: Nieuw design voor het dreamteam in de thuisbioscoop

Harman Kardon heeft de lancering van zijn Cinespecial 29 aangekondigd. Dit nieuwe thuisbioscoopsysteem bestaat uit de DVD 29 (het topmodel DVD-speler) en de krachtige AVR 350 (A/V-receiver). Cinespecial 29 is visueel aantrekkelijk vormgegeven en technologisch zeer geavanceerd. Met deze nieuwste toevoeging wordt de reputatie van Harman Kardon als een van de belangrijkste fabrikanten van hightech audioproducten wederom bevestigd.

Harman Kardon AVR 350
De AVR 350 is een 7.1-kanaals receiver met twee HDMI™ 1.2a-ingangen met de mogelijkheid om videosignalen tot maximaal 1080p door te geven. Ook de bijbehorende audiosignalen kunnen door dit systeem worden verwerkt. DCDi® (Directional Correlational Deinterlacing) van Faroudja maakt upscaling van analoge S-video- of composite-video-signalen tot 720p (HDTV) mogelijk via de HDMI™-uitgang. Ook het beproefde automatische kalibratiesysteem EzSet/EQ™ is aanwezig, evenals A/V Sync Delay voor synchronisatie van het audio- en videosignaal. Het systeem beschikt verder over een The Bridge*-interface met extra mogelijkheden voor het afspelen van audio en video van een iPod**, een dockingstation en de mogelijkheid om op afstand te worden bediend via de systeemafstandsbediening.
De AVR 350 kan in verschillende ruimten tegelijk worden ingezet. Voor multiroomtoepassingen kan het uitgangsniveau van het back-surround-geluid perfect worden geconfigureerd. Via het A-BUS® Ready-systeem kan het geluid naar andere ruimten worden doorgegeven zonder dat hiervoor extra versterkers nodig zijn. U hebt alleen maar een CAT5-kabel nodig tussen de receiver en de AB 1/AB 2-module met ingebouwde versterker in een andere kamer. Met behulp van de ABH 4 en/of ABH 4000 A-BUS®-hubs kan muziek op een betaalbare manier worden doorgegeven naar meerdere kamers. 

De AVR 350 maakt gebruik van de allerbeste componenten, zoals een Cirrus Logic® CS49510 DSP-processor, een high-resolution 192kHz/24-bits DAC, een uitgebreide basmanager en de eigen Harman Kardon Logic 7®-processing – voor een realistische, gedetailleerde en kraakheldere geluidsweergave. Natuurlijk kunnen de uitgangen van de AVR 350 moeiteloos zware stroompieken aan (High Instantaneous-Current Capability, ±35 ampère) en zijn ze volledig gescheiden uitgevoerd.
Harman Kardon DVD 29

De DVD 29 is een ultraplatte dvd-speler met tal van mogelijkheden. Naast de gebruikelijke video- en audioformats speelt dit apparaat ook DVD-Audio af. De dvd-speler heeft een HDMI-aansluiting en ingebouwde scaler voor video-upscaling tot 720p of 1080i. De DVD 29 werkt niet met gewone lijnconversie, maar verwerkt de beelden pixel voor pixel in progressive-scan-modus. Deze techniek staat garant voor scherpe, natuurlijke beelden met een een zeer gedetailleerde weergave, uitstekende contrastwaarden en zuivere kleuren. DivX®-technologie maakt het mogelijk om gecomprimeerde videobestanden af te spelen. Net als de AVR 350 beschikt de DVD 29 over hoogwaardige meerkanaals afspeelmogelijkheden via analoge audio-uitgangen.

Voor meer informatie www.harman.com

EDITORS' CHOICE