NIEUWS

PolycomReadiManager

Redactie AV & Domotica | 06 november 2007
Polycom heeft een nieuwe versie van zijn beheeroplossing ReadiManager SE200 uitgebracht. ReadiManager is een softwareoplossing voor conference-management en -beveiliging op basis van V2IU Network Address Translation/firewall.
 
“Nu videosamenwerking steeds belangrijker wordt en bedrijven bandbreedte-intensieve HD-videoapplicaties introduceren, hebben zij geïntegreerde systemen nodig voor het beheren, controleren en beveiligen van videoverkeer over hun netwerken”, zegt Joe Sigrist, Senior Vice-President en General Manager Video-oplossingen van Polycom. “Alleen Polycom levert totaaloplossingen voor HD-videoapplicaties die probleemloos werken via IP-netwerken.”
 
ReadiManager SE200 en V2IU zijn onderdelen van het enige geïntegreerde en complete HD-videosamenwerkingsportfolio op de markt. Dit portfolio omvat eindgebruikersapparatuur voor HD-video, HD-conferencing bridges, HD-opname-, HD-streaming- en HD-afspeelsystemen (voor spraak, video en content), HD-videocontentbeheer, telepresence-oplossingen en geïntegreerde Polycom HD Voice-eindgebruikersapparatuur. Polycom Global Services levert in dit verband een brede suite van HD-Readiness-diensten via partners om klanten te helpen bij de inzet van HD-videoconferencing. Deze diensten variëren van planning en ontwerp tot en met evaluatie en optimalisatie van HD-videoprestaties op bestaande netwerken. Ook onderhoud, training en services behoren tot het pakket van diensten.
 
Versie 3.0 van ReadiManager SE200 biedt netwerkbeheerders een sterk schaalbare en betrouwbare omgeving voor het beheren van conferencing en collaboration tools. Het voorziet in conference management, gatekeeping en device control, en inzet en onderhoud van eindgebruikersapparatuur en multipoint conferencing bridges via een volledig geïntegreerd beheerplatform. De nieuwe versie biedt tevens vereenvoudigde scheduling van conferenties door IBM Lotus Notes, Microsoft Outlook of een webgebaseerde interface. Deze functionaliteit is toegankelijk via een browser op een pc of een Apple Mac. De nieuwe versie is beter schaalbaar met het oog op de inzet van duizenden desktops en grote videoconferencing-systemen. Overige uitbreidingen zijn een nieuwe beheerinterface met ondersteuning van diverse talen, makkelijk toegankelijke dashboardoverzichten en systeemredundantie met automatische failover voor meer betrouwbaarheid van de beheeromgeving. ReadiManager is op dit moment de enige applicatie voor het beheer van Polycom RMX 2000-conferencing-platforms en de Polycom HDX-HD-videoconferencing-systemen.
 
De V2IU NAT/firewall-beveiligingsoplossingen stellen bedrijven in staat om veilig met video te communiceren via VPN’s en het internet. Deze oplossingen vervangen of werken samen met de bestaande firewall. Ze zorgen tevens voor het optimaliseren van de videokwaliteit door prioriteiten bij videoverkeer te stellen. Ze zorgen in dat verband voor shortest path-routing en traffic-shaping. De Polycom V2IU NAT/firewall devices zijn volledig compliant met de IT-T H.460-standaard en stellen gebruikers in staat op afstand een verbinding te maken, zonder dat extra lokale hardware nodig is.
 
Een nieuwe uitbreiding op V2IU is een IPv4 to IPv6 Application Layer Gateway (ALG). Deze helpt klanten bij de kosteneffectieve migratie naar IPv6 met bescherming van de bestaande investeringen in systemen van Polycom. De gateway biedt conversieservices en controleert de berichten tussen de twee standaarden. Daardoor kunnen IPv6- en IPv4-conferencing-componenten direct met elkaar communiceren. De oplossing is toepasbaar voor H.323 en SIP, werkt in gemengde IPv4- en IPv6-omgevingen en vereist geen hardware-upgrade naar Polycom-eindgebruikersapparatuur en bridges, of naar eindpunten en bridges van andere leveranciers.
 
Prijzen en beschikbaarheid
Voor de prijzen en beschikbaarheid: zie contacten hieronder.
 
Over Polycom
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking. Voor meer informatie: www.polycom.com.
 

EDITORS' CHOICE