NIEUWS

Netgear EVA8000: draadloos van pc naar HDTV

Redactie AV & Domotica | 11 september 2007

Vanuit de luie stoel genieten van films, muziek, YouTube en nog veel meer

Netgear, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, brengt deze maand zijn langverwachte EVA8000 naar de Nederlandse winkels. Dankzij deze slimme Digital Entertainer HD kan het hele gezin voortaan vanaf de bank genieten van alle digitale mediabestanden die er in huis via het netwerk te vinden zijn.

Foto’s, films, muziek, internet: digitale media zijn in het moderne huishouden niet meer weg te denken. Ook de opmars van de HDTV is niet te stuiten. De EVA8000 Digital Entertainer HD van Netgear heeft het formaat van een gemiddelde dvd-speler en streamt alles wat hij op het thuisnetwerk tegenkomt naar de HDTV, moeiteloos en in ongeëvenaarde kwaliteit: via de HDMI-poort tot wel 1080p op ‘big screen’- tv’s. Het maakt niet uit of het op een Windows-pc, een Mac, een iPod, een externe harde schijf of USB-stick staat: de EVA8000 vindt het altijd.

Ook video’s van het immens populaire YouTube sluist de EVA8000 door naar het televisietoestel. De programma’s van – bijvoorbeeld – Uitzending Gemist kunnen in hoge kwaliteit in de huiskamer worden bekeken, evenals de miljoenen foto’s op Flickr en RSS-feeds. Alle denkbare internetradiostations kunnen worden beluisterd in weergaloze digitale kwaliteit.


Volg mij!

Dankzij de unieke Follow-me-functie reist de hoofdfilm met de kijker mee door het hele huis. Hij begint in de woonkamer, waar de eerste Digital Entertainer HD hem aan het tv-toestel doorgeeft. De tweede, bijvoorbeeld in de slaapkamer gestationeerd, neemt het vervolgens voor zijn rekening. Als het in het hele huis feest is, dan beschikt de EVA8000 zelfs over een party-mode: alle EVA8000’s in het huis geven gezamenlijk een geoliede performance, waarbij de digitale muziek in alle vertrekken - al dan niet begeleid door digitaal beeld - volkomen synchroon ten gehore kan worden gebracht.

Het zoeken naar de gewenste content is een fluitje van een cent. De Digital Entertainer HD detecteert volautomatisch alle mediabestanden op alle computers en opslagapparaten in het netwerk en ordent deze tot een toegankelijke mediabibliotheek. De gebruiker kan vervolgens met de afstandsbediening via het televisiescherm op een oneindige hoeveelheid criteria zoeken: titel, artiest, bestandstype, datum, genre en ga zo maar door.


Veelzijdig en eenvoudig

De eenvoudige installatiewizard wordt breed op het tv-toestel uitgemeten, zodat ook hier weer een centrale rol is weggelegd samen met de afstandsbediening. Maar voordat de wizard zijn werk kan doen, moet de EVA8000 uiteraard eerst worden aangesloten op de aanwezige audio- en videoapparatuur en de netwerk router. De EVA8000 kan draadloos tot 54Mbps of bedraad tot 100Mbps verbinding maken met het netwerk. Eventueel gebruikmakend van de NETGEAR Powerline HD Ethernet Adapter (HDX101).

De Digital Entertainer HD streamt ook mediacontent vanaf een Mac, een Linux-pc, NETGEAR Storage Central (SC101 of ReadyNas) en vele USB-opslagapparaten zoals flash disks, usb, harddisks en de iPod. Verder worden Universal Plug and Play (UPnP DLNA) mediaservers ondersteund. Pc’s met Windows XP of Windows Vista streamen al hun content - ook betaalde en beschermde - via Windows Media Connect naar de Digital Entertainer HD.

De EVA8000 ondersteunt de belangrijkste bestandstypen:

  • Audio: MP3, WAV, WMA, FLAC, M4A, AAC, AC3 en muziek die online is aangeschaft via iTunes for Windows.
  • Video: MPEG1/2/4, WMV, XviD en H.264 en ISO/IFO.
  • Afbeeldingen: JPEG, BMP, PNG en TIFF.


Prijs en beschikbaarheid:

De Netgear Digital Entertainer HD (EVA8000) is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs bedraagt € 399,95.


EDITORS' CHOICE