NIEUWS

Nationale Domotica Dag 2007


Redactie AV & Domotica | 03 augustus 2007

Eén dag in de ban van woontechnologie & slim wonen - Bezoek de 2e Nationale Dag Domotica & Slim Wonen in het Evoluon te Eindhoven.
Op woensdag 21 november 2007 vindt in het Evoluon te Eindhoven de tweede ‘Nationale Dag Domotica & Slim Wonen’ plaats, georganiseerd door Stichting Smart Homes. Meer dan 80 partijen laten zien, wat zij te bieden hebben. Dit jaar worden er ca. 2000 bezoekers verwacht die binnen één dag een volledig beeld kunnen krijgen van de mogelijkheden en de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Mijlpaal
Vorig jaar werd deze nationale dag voor het eerst georganiseerd en het bleek een succesformule te zijn. Een mijlpaal, vonden zowel de bezoekers als standhouders. Corien van Berlo, directeur Stichting Smart Homes “De afgelopen jaren hebben we veel bereikt op het gebied van woontechnologie mede dankzij de typisch Nederlandse pioniersgeest. En dat was duidelijk te beleven tijdens het event. Ook was het fantastisch om te zien dat steeds meer krachten zich bundelen tot een goed geolied samenwerkingsverband”.
In de visie van Smart Homes moet er gezorgd worden voor een betere kwaliteit van wonen en leven voor iedereen. Jong, oud met of zonder lichamelijke beperkingen. Deelnemer Ruud Lohuis van Ascom “Wij delen die mening volledig. Met het oog op de toekomst waarin de mensen steeds ouder worden, is het belangrijk te zorgen dat woningen in alle fases van het leven comfort, ontspanning en veiligheid bieden. Zo’n dag als deze leent zich er uitstekend voor om te laten zien hoe dat gerealiseerd kan worden.”

Domotica en Slim Wonen
Ook dit jaar kunnen bezoekers kennismaken met technologieën en slimme toepassingen die het leven een stuk kunnen veraangenamen of soms hard nodig zijn, bijvoorbeeld in de zorg.  Slimme oplossingen als energie- en automatiseringstechnologie, personen- en  inbraakalarmering, toegangscontrole, elektronische sloten, home entertainment, branddetectie, zorg op afstand  … Het kan allemaal onderdeel uitmaken van een domoticasysteem dat is aangebracht in een woning of zorgcomplex. Natuurlijk staat daarbij het bedieningsgemak hoog in het vaandel!
 
In korte tijd veel goede contacten
De verwachtingen zijn voor dit jaar hoog te noemen. Peter Smits van KNX Associatie Nederland “Ik ben ervan overtuigd dat de Nationale Dag ook dit jaar een gigantisch succes zal zijn. De locatie is erg aantrekkelijk net als het programma. Door de vele lezingen die worden gegeven, is er veel afwisseling. Als een bezoeker even genoeg heeft van de productpresentaties dan kan hij of zij de kennis bijspijkeren door een lezing te bezoeken. Daarbij weten we zeker dat we ook dit jaar de juiste mensen zullen treffen zoals opdrachtgevers en installateurs. Wij zijn dan ook van plan dit jaar flink uit te pakken. Al onze leden doen mee!“
Dat de Nationale Dag over het algemeen goed aansluit bij de doelgroep is ook de mening van Iris Putman van Hertek. “Ik heb het echt nog nergens anders meegemaakt dat je in zo’n korte tijd zoveel goede contacten opdoet. We troffen die novemberdag bijvoorbeeld veel opdrachtgevers en beslissers in de zorg en dat heeft inmiddels geleid tot verschillende goede professionele relaties.”

Slim Wonen zonder technologie
Het hoeft niet altijd de technologie te zijn die slim wonen mogelijk maakt, vindt Ineke Schimmelpenningh van Ouder Worden in Eigen Huis. De kwaliteit van de woning kan hèt verschil betekenen tussen in de huidige woning blijven wonen en verhuizen naar een instelling. Ineke “Er is bijvoorbeeld een scala aan zichtbare en onzichtbare maatregelen en voorzieningen die de kans op een ongeval in de woning beperken of die bediening van apparatuur gemakkelijker maakt als een bewoner last krijgt van lichamelijke ongemakken. Onzichtbaar is bijvoorbeeld het bouwmateriaal waarvan de muren in de woning zijn gemaakt. Maar een goede materiaalkeuze maakt het wel eenvoudig om een douchezitje op te hangen of een tweede trapleuning aan te brengen.”
 
Stichting Smart Homes is terecht trots op het succes van de Nationale Dag Domotica & Slim Wonen. Corien van Berlo “Ook het feit dat we aan al die ontwikkelingen én de huidige populariteit van domotica en slim wonen ons steentje bijdragen, geeft een bijzonder goed gevoel”.

Deelnemers aan de Nationale Dag (NB: de meest actuele lijst vindt u op onze website www.smart-homes.nl –button ‘Nationale Dag’)
Eaton Holec, Mastermate, Zorgbelang Brabant, Niko Nederland, Moeller Electric, Goelst Nederland, PEHA Elektro, Elbo, CLB Benelux, Eubiq Benelux, Easy secure, Omnicard, KNX, Dopro, Berker, ABB, Merten Gira, Leertouwer, Domutron, ROC Aventus, MX Viedome, ILight, Van Geel Legrand, Essent Home Safety, Verkerk Service Systemen, AMX, Ascom, Forest Group, Winkhaus, Dom Nederland, Inter, Chess, Kaba, TransTec, Hertek, Bosch Security Systems, Tunstall, Schneider, Stichting Innovatie Alliantie, Ouder worden in eigen huis, Imtech, Light Technology, Avics, FMT Gezondheidszorg, Intech E&I, Simons Voss, Hogeschool van Amsterdam, Provincie Gelderland, Netcarity en Kuijpers.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »